Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yrd. Doç. Dr. Hidayet Takcı. Ders Hakkında Bu ders; veritabanı tasarım ve uygulama işlevi bir yazılım geliştirme görevi olarak ele alınacaktır. Derste.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yrd. Doç. Dr. Hidayet Takcı. Ders Hakkında Bu ders; veritabanı tasarım ve uygulama işlevi bir yazılım geliştirme görevi olarak ele alınacaktır. Derste."— Sunum transkripti:

1 Yrd. Doç. Dr. Hidayet Takcı

2 Ders Hakkında Bu ders; veritabanı tasarım ve uygulama işlevi bir yazılım geliştirme görevi olarak ele alınacaktır. Derste yazılım geliştirme adımları takip edilirken diğer taraftan Veritabanlarına Giriş dersinde teorik alt yapısı verilen konulara ait uygulamalar yapılacaktır. Bu kapsamda 14 haftalık planın şu şekilde olması planlanmaktadır.

3 Müfredat programı

4 Proje Ders boyunca ana proje olarak ŞEHİR REHBERİ isimli proje esas alınacaktır. İsteyen öğrenciler kendi projelerini de ek olarak yapabilirler.

5 Proje bileşenleri Projede bir şehirle ilgili akla gelebilecek her türlü bilginin kaydedilmesi, izlenmesi ve çıktılar alınması beklenmektedir. Temel olarak çalışma yapılacak alanlar şunlardır: EĞİTİM KURUMLARI SAĞLIK KURUMLARI BELEDİYE VALİLİK ALIŞVERİŞ EMNİYET MEKAN KONAKLAMA HİZMETLERİ ULAŞIM HİZMETLERİ

6 Eğitim ÜNİVERSİTE VE BİRİMLERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ORTAOKULLAR İLKOKULLAR KURSLAR HALK EĞİTİM MERKEZİ

7 Sağlık ÜNİVERSİTE HASTANESİ DEVLET HASTANESİ NUMUNE HASTANESİ MEDİCANA HASTANESİ SAĞLIK OCAKLARI TIP MERKEZLERİ VETERİNER KLİNİKLERİ

8 Belediye ULAŞIM HİZMETLERİ EMLAK HİZMETLERİ SOSYAL TESİSLER

9 Valilik BAĞLI KURUMLAR PROTOKOL LİSTESİ TARİHİ YERLER COĞRAFİ GÜZELLİKLER

10 Alışveriş MARKET VE DÜKKÂNLAR MAĞAZALAR

11 Emniyet POLİS TEŞKİLATI JANDARMA TEŞKİLATI ÖZEL GÜVENLİK

12 Mekan YEME/İÇME EĞLENCE DİNLENME

13 Konaklama OTELLER MİSAFİRHANELER YURTLAR

14 Ulaşım ŞEHİRLERERASI UÇAK OTOBÜS TREN ŞEHİR İÇİ İLÇELER MERKEZE YAKIN KÖYLER

15 Proje grupları Grup çalışması şeklinde çalışma daha uygun olduğu için ders başında gruplar belirlenecek. Gruplar sayfa sonundaki çalışma başlıklarıyla eşleştirilecek. Grup elemanlarından birisi mutlaka GRUP LİDERİ olarak seçilecek. Grup lideri proje yönetimi yapacak. Proje yönetimi için en azından İŞ ZAMAN ÇİZELGESİ hazırlama, ona uygun çalışma gibi işler yapılacaktır. Grup elemanlarından birisi mutlaka VERİTABANCI olarak seçilecek. Grup elemanlarından birisi mutlaka YAZILIMCI olarak seçilecek. Grup üç kişiden fazla olursa geriye kalanlar yazılımcı ve veritabancı olarak eşit şekilde ayrılacaklar. Grupta herkes çalışmalar içinde bulunacak ama herkes unvanıyla ilgili konuda daha yetkili olacak.

16 Veritabanı seçimi Veritabanı olarak; Access MySQL MS SQL Server Oracle IBM DB2 v.s. kullanılabilir.

17 Proje geliştirme Yazılım geliştirme için; Java C# Delphi v.s. kullanılabilir.

18 Platform seçimi Platform olarak; Windows forms ortamı Web ortamı Mobil ortam kullanılabilir. İdeal olan projenin her ortamda çalışır hale getirilmesidir.

19 Modelleme Modelleme için UML kullanılacaktır. Bu amaçla Visual Paradigm isimli ürün kullanılacaktır. http://www.visual- paradigm.com/solution/freeumldesigntool/ http://www.visual- paradigm.com/solution/freeumldesigntool/

20 Dokümantasyon Her dersin sonunda o hafta yapılan çalışmalarla ilgili sunum veya doküman hazırlanacaktır. Dokümantasyon UML modelleme içerecektir.

21 Laboratuar ortamında çalışma Bütün çalışmalar laboratuar ortamında öğretim elemanı gözetiminde yapılacak olup devam eden çalışma evde yapılacaktır.

22 İyi bir dönem diliyorum…


"Yrd. Doç. Dr. Hidayet Takcı. Ders Hakkında Bu ders; veritabanı tasarım ve uygulama işlevi bir yazılım geliştirme görevi olarak ele alınacaktır. Derste." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları