Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Hizmetleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Hizmetleri"— Sunum transkripti:

1 Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Hizmetleri
ŞEREFLİKOÇHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Hizmetleri ŞERİHAN KİRMİT Rehber Öğretmen

2 2 Bu programın amacı; 8 ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik mesleki rehberlik yapılması ve bunun sonucunda kendi ilgi ve yeteneklerine uygun olan bir üst eğitim kurumlarına yönlendirilmelerine yardımcı olmaktır. iSMAİL gürpınar

3 Mesleki rehberlik programının hedefleri şunlardır:
Öğrencinin ilköğretim sonrası eğitim olanakları hakkında bilgilendirilmesi, Öğrencilerin kendini tanıması, Öğrencilerin meslek ve iş yaşamı konularında bilgilenmesi, Öğrencilerin planlama ve karar verme becerileri edinmesi, Öğretmenlerin mesleki rehberlik konusunda bilgilendirilmeleri ve eğitilmeleri, Velilerin mesleki karar verme konusunda bilgilendirilmeleri.

4 Meslek; “Bir kişinin hayatını kazanmak, geçimini sağlamak için yaptığı iş” olarak tanımlanıyorsa da, sadece para kazanmak için yapılan devamlı bir iş değildir! Meslek, “Belli bir formasyonu gerektiren, bilgi, beceri, ustalık, sevgi ve ilgi isteyen sürekli (hayat boyu) bir iştir!”

5 İş ve meslek seçimi, bireylerin yaşamlarındaki önemli kararlardan birisidir. Bireylerin kendilerine en uygun seçimleri yapabilmesi için mesleki karar verme becerilerine sahip olması gerekir.

6 Benim Geleceğim, Mesleğim ya da Geleceğin Meslekleri…

7 İdeal Mesleğinizi nasıl bulabilirsiniz?

8 İlçemizde Bulunan Alanlar
ŞEREFLİKOÇHİSAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Bilişim Teknolojileri Alanı Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı ŞEREFLİKOÇHİSAR TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ: Bilişim Teknolojileri Alanı Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı Makine Teknolojileri Alanı Motorlu Araçlar Teknolojileri Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ŞEREFLİKOÇHİSAR TİCARET MESLEK LİSESİ: Bilişim Teknolojileri Alanı Muhasebe ve Finansman Alanı Turizm Büro Yönetimi Ulaştırma Hizmetleri Alanı

9 Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur.

10 Web adresimiz http://metemanket.tr.gg/


"Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Hizmetleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları