Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER"— Sunum transkripti:

1 GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER (SWOT ANALİZİ)

2 GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER
SWOT Analizi olarak bilinen tekniğin açılımı: Strenghts (Güçlü yanlar) Weaknesses (Zayıf ya da geliştirilmesi gereken yanlar) Opportunities (Fırsatlar) Threats (Tehditler)dir.

3 NE ZAMAN KULLANILIR? SWOT Analizi özellikle stratejik planlamalar yaparken iç ve dış faktörlerin göz önünde bulundurulması açısından yararlanılabilecek bir tekniktir.

4 GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER TABLOSU
İÇ ETKENLER GÜÇLÜ YANLAR Güçlü yanlar bizim olumlu özelliklerimizi, iyi olduğumuz alanları ve kontrolümüz altında olan içsel etmenleri işaret eder. GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR Geliştirilmesi gereken yanlar bizim kontrolümüzde olan ancak bizi engelleyen olumsuz faktörlerdir. DIŞ ETKENLER OLANAKLAR / FIRSATLAR Olanaklar ya da fırsatlar bizim kendimizi geliştirebilmek için yararlanabileceğimiz dış faktörlerdir. TEHDİTLER Bizim kontrolümüzde olmayan dışsal riskler tehditleri oluştururlar.

5 GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER TABLOSU
İÇ ETKENLER GÜÇLÜ YANLAR Avantajlarınız neler? Neleri iyi yapabiliyorsunuz? Hangi önemli özelliklere ve kaynaklara sahipsiniz? Başkalarının sizde gördüğü güçlü yanlar neler? GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR Neleri daha iyi yapabilirsiniz? Başkaları neleri sizden daha iyi yapıyor? En çok şikayet ya da olumsuz geribildirim aldığınız konular neler? Zayıf yönleriniz neler? Hangi konularda eksiklik hissediyorsunuz? DIŞ ETKENLER OLANAKLAR / FIRSATLAR Çevremizde işimizi kolay- laştıracak olanaklar var mı? Bunlara nasıl ulaşabiliriz? Çevrede ne tür gelişmeler yaşanmakta? TEHDİTLER Hangi dışsal etmenler sizi engelliyor? Zayıf yönlerinizden biri sizi riskler karşısında daha savunmasız bırakıyor mu?


"GÜÇLÜ YANLAR, GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YANLAR, FIRSATLAR VE TEHDİTLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları