Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

2 “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız.”

3 Kuruluş Amacımız Öncelikle; zorunlu temel eğitimini tamamlayıp herhangi bir nedenle ortaöğretim okullarından ayrılmak zorunda kalan 15–19 yaş arası gençlerimizi, gerçek iş ortamında fiilen çalışmak suretiyle meslek öğrenmek istemeleri halinde teorik ve pratik mesleki eğitimlerinin bir programa göre yapılmasını sağlamak ve gençlerimizi ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü haline getirmek temel amacımızdır.

4 Biz Kimiz? Biz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı resmi bir eğitim öğretim kurumuyuz. Okulumuzun hiçbir şekilde özel kurumlarla alakası olmayıp okulda verilen eğitim-öğretim ücretsizdir. Okulumuz personeli, kendi alanları ile ilgili her türlü bilgi, beceri ve yeterliliğe sahip, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür okulda görev yapabilecek öğretmenlerden ve usta öğreticilerden oluşmaktadır.

5 EĞİTİM VERİLEN ANA MESLEK DALLARI
AHŞAP TEKNOLOJİSİ AYAKKABI VE SARACIYE TEKNOLOJISI BAHÇECİLİK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DÖŞEMECİLİK ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ FOTOĞRAFCILIK GEMİ YAPIMI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ KÂĞIT TEKNOLOJİSİ KİMYA TEKNOLOJİSİ KONAKLAMA VE SEYEHAT HİZMETLER KURU TEMİZLEMECİLİĞİ KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ MATBAA METAL TEKNOLOJİSİ METALURJİ TEKNOLOJİSİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ PAZARLAMA VE PERAKENDE PLASTİK TEKNOLOJİSİ REKLAM TABELACILIĞI SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ SOĞUTMA İKLİMLENDİRME TESİSAT TEKNOLOJİSİ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ Ana mesleklerin alt dal meslek kolları ile toplam 155 meslek dalı vardır..

6 Değerli Gençler; Merkezimize Bekliyoruz. “Geleceğinize Geç Kalmayın !”
Ortaokulu bitirdiyseniz ve açık liseye devam ederken bir yandan mesleki eğitim almak istiyorsanız; Hem çalışıp hem okumak istiyorsanız; Geçiminizi sağlayacak bir meslek sahibi olmak istiyorsanız; Yakın gelecekte kendi işyerinizi açmak istiyorsanız; İyi bir gelecek için ikinci bir şansa ihtiyacım var diyorsanız, Merkezimize Bekliyoruz. “Geleceğinize Geç Kalmayın !”

7 Saygıdeğer Veliler Çocuğunuzun geleceği istihdam garantili mesleki eğitimdedir. Çocuğunuza hem meslek edindirin hem de öğretim hayatının devamını sağlayın. Siz çocuğunuza severek ve isteyerek yapabileceği bir iş bulun, okulumuza kayıt yaptırın, çocuğunuz çırak öğrenci statüsüne geçsin, biz de onun sigortasını yapalım, haftanın bir günü eğitimini okulumuzda ücretsiz olarak devam ettirelim.

8 Ortaokulu bitirdiyseniz, yaşınız 15 – 19 arasında ise
Merkezimize kayıt yaptırıp, haftada bir gün okula (teorik eğitim) gelerek diğer günlerde de işyerinde çalışarak (pratik eğitim) eğitiminizi tamamladıktan sonra kalfalık belgesine sahip olabilirsiniz. Sonrasında da eğitiminize devam ettiğiniz takdirde ustalık, usta öğreticilik, iş yeri açma belgelerini de edinebilirsiniz.

9 Değerli Gençler Ailenizin veya çevrenizdekilerin yardımıyla bir iş bulun, gelin okulumuza kayıt yaptırın, çırak öğrenci statüsüne geçin, aşağıdaki haklardan siz de faydalanın: Çırak öğrenciler sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınarak iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası primleri devlet tarafından karşılanacaktır. İşyerlerinde asgari ücretin % 30 undan az olmamak kaydı ile ücret almaları ve ailelerine yük olmamaları sağlanmaktadır. İşyeri açma ve iş bulma kolaylığı sağlanmaktadır. Çıraklık eğitimini tamamlayanlar Kalfalık, Kalfalık eğitimini tamamlayanlar Ustalık belgesini almaktadırlar. Çırak öğrenciler öğrencilik haklarından (paso vb. gibi) faydalanabilirler. Çırak öğrenciler askerlik işlemlerini eğitimlerinin sonuna kadar tecil ettirebilirler.

10 Elektrik Bölümü öğrencilerimiz.

11 Kuaförlük Öğrencilerimiz.

12

13 Berberlik Öğrencilerimiz.

14 Aşçılık, Pastacılık Öğrencilerimiz.

15 Açık Lise Kayıtları Merkezimizde açık lise kayıt işlemleri de yapılmakta olup, mesleki eğitiminiz süresince açık liseye devam ederek tüm öğrenci haklarından yararlanabileceğiniz gibi, lise diplomasına da sahip olabilirsiniz.

16 İletişim Bilgileri Adres : Adalet Mah. Lise Cad. No:9 Osmangazi/Bursa
Tel : Fax : Web : E- Posta :


"OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları