Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZİ TANIMAK İÇİN,. Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir? 

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZİ TANIMAK İÇİN,. Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir? "— Sunum transkripti:

1 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZİ TANIMAK İÇİN,

2 Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir?  Kendinizi tanıyın, beklentilerinizi, eğitim ihtiyaçlarınızı iyi belirleyin  Yakın ve uzak çevrenizdeki fırsatları ve koşullarını araştırın,  Eğitim kurumlarının özelliklerini, koşullarını, ihtiyaçlarınıza ve sizin koşullarınıza uygunluğunu değerlendirin,

3 Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir?  Almayı istediğiniz eğitim sonucunda gelmek istediğiniz noktayı değerlendirin  Bir sertifika programı ya da kursa katılacaksanız size sağlayacağı katkıları değerlendirin, daha önce bu eğitime katılmış tanıdıklarınız varsa görüş ve önerilerini alın,

4 Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir?  Eğitiminizi yarıda bıraktıysanız ve tekrar eğitiminize devam etmek istiyorsanız nereden ve nasıl başlayacağınız konularında bir uzmandan destek alın, çevrenizdeki tanıdıklarınıza sorun,

5 EĞİTİM İKİ TÜRLÜDÜR Örgün Eğitim Yaygın Eğitim

6 Örgün Eğitim Kişilerin hayata atılmadan, iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul veya okul niteliği taşıyan yerlerde, genel ve özel bilgiler bakımından yetişmelerini sağlamak amacıyla belli kanunlara göre düzenlenen eğitimdir (TDK). Örgün eğitim;  okul öncesi,  ilköğretim,  ortaöğretim ve  yükseköğretim kurumlarını kapsar.

7 Yaygın Eğitim Örgün eğitim imkânlarından yararlanamayan, örgün eğitimi tamamlayamamış veya örgün eğitim kurumlarına devam etmekte olan, bir meslek alanında daha yeterli duruma gelmek isteyen bireylere uygulanan eğitim programlarıdır. Yaygın eğitim, örgün eğitimle birlikte veya dışında düzenlenen tüm eğitim faaliyetlerinin tümünü kapsar. Yaygın eğitimde belli bir yaş sınırı yoktur. Her yaş grubu için yaygın eğitim faaliyetleri düzenlenebilir. Hayat boyu öğrenmede yaygın eğitimin önemli bir rolü vardır.

8 Yaygın Eğitim Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan bireylere yaygın eğitim hizmeti vermektedir. Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Çıraklık, Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Dairesi Başkanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

9 HER İKİ EĞİTİM SONUCUNDA HEDEF Örgün Eğitim bireyleri ve KALİTELİ YAŞAM’a Yaygın Eğitim götüren bir süreçtir

10 Meslek Seçimi Neden Önemlidir? Meslek seçimi, yaşamımızda aldığımız önemli kararlardan biridir. Günümüzün büyük bir bölümünün iş ortamında ve işe yönelik faaliyetlerle geçtiğini düşünürsek, meslek seçiminin ne kadar önemli bir karar olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Meslek seçimi sadece ne iş yapılacağı ile değil aynı zamanda nasıl bir yaşam sürüleceği ile de ilgilidir. Bireyin seçtiği meslek gelecekteki yaşam standardını, tarzını ve sosyal yaşantılarını belirleyici bir rol oynamaktadır.

11 Meslek Seçimi Neden Önemlidir? Mesleğe adım attıktan sonraki yaşam, genellikle, seçilen meslek çevresinde gelişir. İleriki dönemlerde meslek ya da iş değiştirme şansımız olsa da, ülkemiz koşulları, bireysel kabullenmişlik ya da riski göze alamama gibi nedenlerle bu iş değiştirme alternatifini kullanan kişi sayısı oldukça azdır. Bu nedenle meslek seçimi ile ilgili vereceğimiz karar bir anlamda geleceğimizle ilgili vereceğimiz önemli bir karardır.

12 Neden Bir İşte Çalışırız? Bir meslek seçmemizin ve bir işte çalışmamızın pek çok nedeni bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır; Yaşamımızı sürdürebilmek için gerekli geliri kazanmak için, Mesleğimizden elde ettiğimiz gelir bizim nerede oturacağımız, nasıl giyineceğimiz, nasıl bir sağlık hizmeti alacağımız gibi birçok alanda yaşamımızı etkiler. Kişisel gelişimimiz için, Mesleğimiz, ilgilerimiz ve değerlerimiz doğrultusunda yeteneklerimizi kullanarak kendimizi geliştirmemizi ve özgüven sahibi olmamızı sağlar.

13 Neden Bir İşte Çalışırız?  Bireysel kimliğe sahip olmak için, Mesleğimiz ben kimim ve ne iş yapıyorum sorularına cevap bularak bireysel bir kimlik oluşturmamızı sağlar.  Toplumda statü elde etmek için, Mesleğimiz bizim toplumdaki konumumuzu ve toplumsal saygınlığımızı belirler.  Sosyal ilişkilerde bulunmak için, Mesleğimiz kimlerle arkadaşlık edeceğimizi, kiminle evleneceğimizi, hangi sosyal etkinliklerde bulunacağımızı, çocuklarımıza nasıl bir eğitim ortamı sağlayacağımızı belirler.  Mutlu ve başarılı bir yaşam sürmek için, Sevdiğimiz bir meslekte çalışmak beraberinde başarı, mutluluk ve mesleki doyumu da getireceğinden mesleğimiz, monoton bir yaşam yerine dinamik bir yaşam sürmemizi sağlar.

14 İş olanakları Büyük bir ekonomiye sahip ülkemizde çalışılabilecek çok sayıda farklı meslek vardır. Çalışma hayatına başlarken bu farklı mesleklerin her birinin belli başlı nitelikleri, ne tür beceri, yetenek, kişisel özellik ve eğitim gerektirdikleri hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir,

15 İş olanakları Hepimiz bilgi ve becerilerimizle örtüşen, kendimizi rahat hissettiğimiz bir işte çalışmak isteriz. Çalışacağımız meslekte ne kadar ücret ödendiği, ne kadar kişinin istihdam edildiği, bu mesleğin gelecekte önemini koruyup korumayacağı gibi bilgiler de kararımızı verirken ihtiyacımız olan önemli ayrıntılardır. Seçtiğimiz meslekte gelişimimizin hangi noktalara ulaşabileceğini, mesleğimizde deneyim kazandıktan sonra bizi bekleyen seçeneklerin neler olacağını da tabii ki önceden bilmek isteriz.

16 İş olanakları Seçtiğimiz meslekte gelişimimizin hangi noktalara ulaşabileceğini, mesleğimizde deneyim kazandıktan sonra bizi bekleyen seçeneklerin neler olacağını da tabi ki önceden bilmek isteriz.

17 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

18

19

20 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR ÖRGÜN EĞİTİME DEVAM EDEMEYECEK ÖĞRENCİLER! MESLEKİ EĞİTİME GİREREK DAHA ERKEN PARA KAZANMA ŞANSINI YAKALAYABİLİRSİNİZ.

21 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR OKULUMUZA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER, HAFTADA 1 GÜN OKULDA TEORİK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDER... DİĞER GÜNLER İŞLETMEDE USTA ÖĞRETİCİNİN YANINDA PRATİK EĞİTİM ALIRLAR.

22 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR DİĞER GÜNLER İŞLETMEDE USTA ÖĞRETİCİNİN YANINDA PRATİK EĞİTİMLERİNİ ALIRLAR.

23 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR MERKEZİMİZE KAYITLI İKEN DIŞARIDAN AÇIK LİSE EĞİTİMİ ALARAK LİSE MEZUNU OLABİLİRSİNİZ.

24 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR ASKERLİK GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİRKEN MESLEĞİNİZLE İLGİLİ ALANLARDA HİZMET VEREBİLİR, SAVUNMA BAKANLIĞINA BAĞLI OLARAK ASKERİYEDE MESLEĞİNİZLE İLGİLİ BİR İŞTE KADROLU OLARAK KALABİLİRSİNİZ.

25 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR ÇIRAK ÖĞRENCİ OLARAK MERKEZİMİZE KAYITLI İKEN, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜVENCESİ ALTINA GİRMİŞ OLURSUNUZ, İŞ KAZASI VE HASTALIK DURUMLARINDA HER TÜRLÜ MASRAF DEVLET TARAFINDAN KARŞILAMAKTADIR.

26 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR MERKEZİMİZDE HER SINIFTA VE KANTİNİMİZDE KABLOSUZ İNTERNET BAĞLANTISI MEVCUTTUR.

27 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞLE YEMEKLERİ ÜCRETSİZ VERİLMEKTEDİR.

28 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ KAPSAMDAKİ MESLEKLER KAPSAMDAKİ MESLEKLER: 1 Ah ş ap Teknolojisi 16 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 2 Ayakkabı ve Saraciye 17 Kuru Temizlemecilik 3 Bahçecilik 18 Kuyumculuk Teknolojisi 4 Bili ş im Teknolojileri 19 Makine Teknolojisi 5 Dö ş emecilik 20 Matbaa 6 Elektrik-Elektronik Teknolojisi 21 Metal Teknolojisi 7 El Sanatları Teknolojisi 22 Metalurji Teknolojisi 8 Foto ğ rafçılık 23 Motorlu Araçlar Teknolojisi 9 Gemi Yapımı (Deniz Araçları Yapımı) 24 Pazarlama ve Perakende 10 Giyim Üretim Teknolojisi 25 Plastik Teknolojisi 11 Gıda Teknolojisi 26 Reklam Tabelacılı ğ ı 12 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri 27 Seramik ve Cam Teknolojisi 13 İ n ş aat Teknolojisi 28 So ğ utma ve İ klimlendirme 14 Kâ ğ ıt Teknolojisi 29 Tesisat Teknolojisi ve İ klimlendirme 15 Kimya Teknolojisi 30 Tekstil Teknolojisi 31 Yiyecek İ çecek Hizmetleri

29 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ KURUMUMUZCA BELGELENDİRİLİR.

30 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZE KAYITLAR OKULUMUZA KAYITLAR TEMMUZ-AĞUSTOS EYLÜL AYININ İLK HAFTASI VE OCAK AYLARINDA YAPILMAKTADIR.

31 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ BU KONULARDA DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN BAŞVURABİLECEĞİNİZ ADRESLER: www.ereglimem.k12.tr www.megep.meb.gov.tr www.mbs.meb.gov.tr

32 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OKULUMUZUN TELEFON NUMARASI: 7345232

33 EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZİ TANIMAK İÇİN,. Eğitim fırsatlarını ve eğitim sürecinizi değerlendirirken, planlarken nelere dikkat etmek gerekir? " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları