Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır."— Sunum transkripti:

1 Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.

2 Mesleki eğitim nedir? Bireye iş hayatındaki belirli bir meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıkları kazandıran ve bireyin yeteneklerini çeşitli yönleri ile geliştiren eğitim sürecidir.

3 İşyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır

4 Kanun No:6331 Kabul Tarihi: 20.06.2012 MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

5 MADDE 17 – (1) İşveren, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlar. Bu eğitim özellikle; işe başlamadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde, iş ekipmanının değişmesi hâlinde veya yeni teknoloji uygulanmasıhâlinde verilir. Eğitimler, değişen ve ortaya çıkan yeni risklere uygun olarak yenilenir, gerektiğinde ve düzenli aralıklarla tekrarlanır.

6 MADDE 17 – (3) Mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz.

7 MADDE 17 – (5) Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; yapılacak işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları içeren eğitimin alındığına dair belge olmaksızın, başka işyerlerinden çalışmak üzere gelen çalışanlar işe başlatılamaz.

8 ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ METALURJİ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TAŞ VE TOPRAK SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER METAL VE METALDEN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER AĞAÇ VE BUNLARDAN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER YAPI İŞLERİ KİMYA SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ METALURJİ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TAŞ VE TOPRAK SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER METAL VE METALDEN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER AĞAÇ VE BUNLARDAN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER YAPI İŞLERİ KİMYA SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER

9 İPLİK, DOKUMA VE GİYİM SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER KAĞIT VE SELÜLOZ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER GIDA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TÜTÜN SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER ENERJİ ÜRETİMİ, NAKLİ VE DAĞITIMI İLE İLGİLİ İŞLER NAKLİYE BENZERİ İŞLER TARIM VE HAYVANCILIK İŞLERİ ARDİYE VE ANTREPOCULUK İPLİK, DOKUMA VE GİYİM SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER KAĞIT VE SELÜLOZ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER GIDA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TÜTÜN SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER ENERJİ ÜRETİMİ, NAKLİ VE DAĞITIMI İLE İLGİLİ İŞLER NAKLİYE BENZERİ İŞLER TARIM VE HAYVANCILIK İŞLERİ ARDİYE VE ANTREPOCULUK

10 HABERLEŞME ÇEŞİTLİ İŞLER Bu ana mesleklere ait dallar: Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliğin ekinde tanımlanmıştır. HABERLEŞME ÇEŞİTLİ İŞLER Bu ana mesleklere ait dallar: Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliğin ekinde tanımlanmıştır.

11 MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ek-1’de belirtilen işleri ve bu işlerde çalışanları kapsar. MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ek-1’de belirtilen işleri ve bu işlerde çalışanları kapsar.

12 MADDE 5 – (1) Ek-1’deki çizelgede yer alan işlerde çalışacakların, işe alınmadan önce, mesleki eğitime tabi tutulmaları zorunludur.

13 MADDE 6 – (1) Ek-1 çizelgede yer alan işlerde fiilen çalıştırılacakların, yaptığı işe uygun aşağıda belirtilen belgelerden birisine sahip olmaları zorunludur: - 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre verilen diploma, bitirme belgesi, yetki belgesi, sertifika, bağımsız işyeri açma belgesi, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinden birisi veya Bu maddede belirtilen diğer belgelerden herhangi birine sahip olmak.

14 MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ek-1’de belirtilen işleri ve bu işlerde çalışanları kapsar.

15 Millî Eğitim Bakanlığı ile birinci fıkranın d bendinde (Kuruluş kanunlarında veya ilgili kanunlarca yetkilendirilmiş kamu kurum ve kuruluşları) arasında yapılacak protokoller çerçevesinde verilecek en az 32 saatlik eğitim modüllerinden geçirilerek alınan eğitimler sonucu düzenlenecek belgelere sahip olanlar bu Yönetmelik kapsamında mesleki eğitim almış olarak kabul edilir.

16 Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesinde; Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliği kapsamında, Mesleki eğitim belgesi olmayan çalışanlar 40 saatlik eğitim verilerek belgelendirilmektedir.

17 Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde Kurs alanı: kursiyer sayısı 1. Elektrik tesisatçılığı ve pano montörü 88 2. Isıtma ve Sıhhi tesisat43 3. Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık127

18 Yukarıdaki dallarda verilen eğitimler devam etmektedir. Talepler doğrultusunda açılması planlanan kurslar bazıları da şunlardır: 1. 1. Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihazlar Teknik Servis 2. 2. Soğutma Sistemleri 3. 3. Kaynakçı 4. 4. Ahşap İskelet İmalatı (Marangozluk) 5. 5. İnşaat işleri (Boyacı, Yapı Yalıtımı, PVC doğrama ve imalat işleri.) 6. 5. Otomotiv Elektromekaniği v.b. 7.

19 Daha geniş bilgi için eğitim merkezimize ziyaretlerinizi bekliyoruz. İletişim: Tel.: 0 252 358 71 37 Gsm : 0 536 382 38 94 (Merkez Müdürü) E-Posta: msgulcu@gmail.commsgulcu@gmail.com Daha geniş bilgi için eğitim merkezimize ziyaretlerinizi bekliyoruz. İletişim: Tel.: 0 252 358 71 37 Gsm : 0 536 382 38 94 (Merkez Müdürü) E-Posta: msgulcu@gmail.commsgulcu@gmail.com


"Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları