Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
SOSYAL BİLGİLER

2

3 TEKNOLOJİ NEDİR? Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri, bunların kullanım biçimlerini kapsayan uygulama bilgisi, uygulayım bilimi

4 TEKNOLOJİNİN OLUMLU ETKİLERİ
1. İstediğimiz bilgiyi daha çabuk bulabilme 2.Zaman karı 3.Bir alet ile kaç tane iş bir anda yapılabilir bir sayalım; bulaşık makinesi bulaşıkları yıkar, çamaşır makinesi çamaşırları yıkar, televizyon haber verir eğitici programlarda bilgi verir.

5 TEKNOLOJİNİN OLUMLU ETKİLERİ
Bilgisayar ise istediğin bilgiyi arama çubuğunu yaz ve hemen karşındadır sonuçlar. İşte teknoloji bu kadar ilerledi. Tıpta ise sadece röntgen sayesinde bütün iç organların görünebiliyor. Ve anında teşhis konuyor.

6 TEKNOLOJİNİN OLUMLU ETKİLERİ
Ve gelelim haberleşmeye. İnternet vasıtasıyla Chat yoluyla gönderdiğin ileti bir saniye sonra karşındakinde. Bu demek oluyor ki mektup yazma tarihe karışacak. Ve artık 3g’ye geçtik. Aradığın kişi canlı olarak karşında. Çok güzel ama bunların zararlarıda var.

7

8 TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ
Teknoloji derken mutlaka iyi ki var deriz ama zararlarını unutmamalıyız. Ve teknolojinin en büyük zararlarından biriside çevre kirliliği.

9

10 TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ
Radyoaktivitenin etkisi yani: Nükleer enerji santralleri çeşitli nükleer denemeler tıbbi içerikli üretimler ve çeşitli endüstri tipi üretimleri radyoaktif maddeye sahip hayvansal ürünler (et balık süt vb.) ve bitkiler bu zararlı maddeyi besin zinciri ile insanlara ve diğer canlılara taşır. Böylece bağışıklık mekanizmasını felce uğratmak ve kansere neden olmak gibi sorunlara yol açar.

11 TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ
Şimdi trafiğe her yıl daha fazla araba çıkıyor. Yani arabanın egzozundan çıkan kirli duman havaya etkiliyor. Bu daha çevre kirliliğinin sadece iki maddesi.

12

13 TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ
Teknoloji ürünlerinin neredeyse tamamı elektrikle çalışmaktadır. Elektrikle çalışan her alet bir elektromanyetik alan oluşturur. Örneğin cep telefonu doktorlar günlük konuşma süresi 5 dakika dedi. Ama bu beş dakikada bile duyu organları yitirebilme riskin var.

14 SONUÇ Teknolojiyi yeteri kadar ve iyi amaçlı kullanmalı ve aşırı saatlerce bilgisayar televizyon vb. aletlerin karşında kalmamalı.

15 HAZRILAYANLAR Arif Umut NİGAR Hamza ÇALIŞIR Metehan YILMAZ


"TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları