Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Göl’ün Hikayesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Göl’ün Hikayesi."— Sunum transkripti:

1 Göl’ün Hikayesi

2 Yüksek dağların içinde, ormanın derinliklerinde bir göl vardı
Yüksek dağların içinde, ormanın derinliklerinde bir göl vardı. Göl büyük bir göldü ve soğuk suyu vardı. Gölün içinde ve etrafında birçok bitki ve hayvan yaşardı.

3 Normal bir günde gölde bulunan bitkiler ve hayvanlar sağlıklı kalabilmeleri için yeteri kadar yiyeceği ve temiz suları vardı. Rüzgar temiz hava taşır ve yağan yağmurlarda açık ve temizdi.

4 Ama daha sonra, göl ve arkadaşları kendilerini hiç iyi hissetmemeye başladılar.

5 Ormanda bulunan bütün bitkiler ve hayvanlar oluşan problem hakkında konuşmak için bir araya geldiler. “Neden biz hastayız?” diye sordu kurbağacık. “Bize ne oluyor?” diye sordu Ladin ağacı. “Ne yapabiliriz?” diye sordu göl. Ancak hiçbiri cevap bulamıyordu.

6 Hemen sonra, yürüyüşe çıkan iki çocuk göründü
Hemen sonra, yürüyüşe çıkan iki çocuk göründü. Ormanda yaşayan canlılar çocukların etrafına toplandılar ve yaşadıkları problemler hakkında konuşmaya başladılar. “ Biz açız”,”Biz yorgun ve zayıfız”, “ Bebelerimiz hasta” diyerek bitkiler ve hayvanlar içinde bulundukları durumu anlattılar. “Bize yardım edebilir misiniz?” diye sordular. Çocuklar başlarını salladılar ve çocuklardan biri “evet” dedi. “Sanırım problemin ne olduğunu biliyorum” dedi çocuk. “Bu asit yağmuru” diye ekledi.

7 “Asit yağmuru havada bulunan kimyasal maddelerden ya da kirlilikten gelir. Kirliliğin çoğu elektrik üretmek için kömür yakan enerji santrallerinden gelmektedir. Biz elektriği ışıklarımızın yanması ve televizyonlarımızın çalışması için kullanırız. Kirlilik ayrıca insanların kullandıkları arabalardan ve kamyonlardan da gelir. Bu kirlilik asit yağmurunun oluşmasına sebep olur”.

8 “Dolayısıyla istememe rağmen, ben de kirliliği uzun mesafelere sürüklerim hava boyunca” dedi rüzgar. “Ve havanın içinde her ne buluyorsa benim yağmur damlalarımda düşer!” diye ağlamaya başladı” yağmur.

9 “Problemi çözmek için düşünmede yardım ederseniz, biz diğer insanlara çevreyi nasıl temizleyecekleri hakkında bir mesaj götüreceğiz” diye söyledi çocuklardan biri.

10 Bitkilerin ve hayvanların yardımı ile iki çocuk göl ve arkadaşlarının fikirlerine ait bir liste yaptılar.

11 Göl ve Arkadaşlarının Listesi
Enerji santralleri daha temiz kömür kullanmalıdır. Enerji tesisleri bazı pislikleri havaya karışmadan önce dışarı çıkarmalıdır. İnsanlar daha az elektrik kullanmalılar. İnsanlar kullanmadıkları odaların elektriklerini kapatmalılar. İnsanlar havayı temiz tutmak için daha az araba kullanmalı, kendi arabaları yerine otobüs ve trenleri kullanmalıdırlar. İnsanlar havayı daha az kirleten arabalar satın almalıdırlar.

12 Zaman geçti ve belli bir zaman sonra orman ve göl kendilerini biraz daha iyi hissetmeye başladılar.

13 Ve bir dahaki sefer iki çocuk göle gitmek için dağı tırmandılar ve gölün etrafındaki buldukları şey için gülümsediler. “Buradaki şeyler değişmeye başladığı için çok memnunuz” dedi çocuklardan biri. “ Ve temiz bir çevre oluşturmada bize yardım ettiğiniz için bizler de mutluyuz” dedi bitkiler ve hayvanlar.


"Göl’ün Hikayesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları