Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ"— Sunum transkripti:

1 UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ
İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret BölÜm BaşkanI Doç. Dr. Hakan TUNAHAN

2 Proje Yürütücülerİ Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu

3 Yanİ Proje? İsteğe Bağlı ve Esnek Staj imkanı sağlar. Ama bölümünüzdeki zorunlu staja sayılmaz Size klasik istihdam sağlayan bir proje değildir.

4 Projeye Kİmler KatIlabİlİr?
Sakarya Üniversitesi’ne öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı Kobiler

5 Proje sİze ne sağlayacak?
Okulda öğrendiklerinizi güçlendireceksiniz. İş disiplini kazanacaksınız. Türk işletmelerinin organizasyon yapısını ve iş yapma biçimlerini tanıyacaksınız. Kendi ülkenizi gittiğinizde, size iş fırsatları çıkacak.

6 Projenin AmacI İşletmeler İçİn
Anavatanınız hakkındaki bilgilerinizi ve anadilinizi işletmelerde kullanarak onların pazarlarını genişletmek, Sakaryalı işadamlarının kültürlerinizi yakından tanıma fırsatı elde etmesi

7 Staj Ne zaman YapIlabİlİr?
Tamamen esnek staj zamanlarda staj yapabilirsiniz. Yani ders programınızda yer alan saatler dışında olmak şartıyla ders döneminizde veya dönem aralarında ya da yaz aylarında çalışabilirsiniz. (Ama bu konuda işletme ile uzlaşmalısınız.) Stajın süresi ve haftada çalışılacak gün sayısı işverence tayin edilir ve düzenlenir. Ancak günde 8, haftada 24 saatten fazla çalışamazsınız.

8 Bonus AKTS  Staj yaptığınız her 50 saat 1 AKTS Kredisi olarak sayılacaktır.  Kazanılan AKTS’ler sadece projeye katılan öğrenciler için bölümlerinizde açılacak olan  Akademik Çalışma dersine sayılacaktır.

9 SİgortanIz? Sadece İş ve Meslek Hastalığına karşı yapılan sigortanız Sakarya Üniversitesi tarafından ödenir ve takip edilir. Ancak bunun öncesinde Genel Sağlık Sigorta’nızı yaptırmış olmalısınız.

10 Staj YaptIğIm İşletmeyİ Değiştİrebİlİr mİyİm?
İşyerlerinizi Uluslararası Ticaret Bölümü Başkanı ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı’nın onayı olmadan değiştiremezsiniz.

11 İşletmede Uyulacak Kurallar Nelerdir?
İsteğe bağlı staj uygulaması, işletmelerce belirlenen ve üniversite tarafından uygun görülen işletme personeli tarafından yürütülür. Öğrencilerin yemek, iş elbisesi ve servis gibi gereksinmeleri işletmelerin imkanları ölçüsünde karşılanır. Öğrenciler işyeri çalışma şartlarına uyarlar. Öğrenciler isteğe bağlı staj sürecince işletmedeki disiplini bozacak davranışlarda bulunamazlar, sendikal faaliyete katılamazlar. Öğrenciler, çalışmaları kapsamında hiçbir bilgiyi ifşa etmeyeceklerini, kendileri tarafından düşünülmüş olsun olmasın, kurum veya işyeri için ticari nitelik taşıyan hiçbir bilgiyi üçüncü şahıslara beyan etmeyeceğini kabul ve beyan ederler.  

12 Teşekkür ederiz


"UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları