Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ."— Sunum transkripti:

1 Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ

2 Farklı bir ülkede, farklı bir kültürde, yeni kazanımlara yelken açmaya ne dersiniz?

3 LLP/Erasmus Programı nedir? AB Ülkeleri ile öğrenim ve staj faaliyetleri için 3-12 ay sürecinde yapılan değişim programı

4 Erasmus Programı Hangi Ülkeleri Kapsar? Avrupa Birliği Üyesi Ülke: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İrlanda, İngiltere, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Yunanistan, Estonya, Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Slovakya, Slovenya, Malta, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan. Türkiye Erasmus öğrencilerini sadece AB üyesi ülkelere göndermektedir.

5 Erasmus’a Öğrenim Hareketliliği Programına kimler başvuru yapabilirler?  Lisans öğrencileri için genel not ortalaması en az 2,2; lisansüstü için 2,5 olmalıdır.  Lisans programının 1. sınıfında okuyan öğrenciler Erasmus Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden yararlanamazlar.  Sadece Erasmus anlaşması olan bölüm öğrencileri programa başvuru yapabilirler.

6 Erasmus Başvurusu nasıl yapılır? AB Ofisi tarafından ilan edilen tarih aralığında (2012-2013 bahar dönemi için son başvuru tarihi 08 Ekim 2012’dir.) İnternetten Başvuru Formu Transcript Yabancı Dil Belgesi

7 Erasmus’la yurtdışına giden öğrencilere yapılan ödeme nasıl yapılır? Her akademik yıl için, Ulusal Ajans tarafından belirlenen, her ülke için aylık verilecek Euro cinsinden miktarlar Erasmus Uygulama El Kitabında yayınlanır.

8 2012-2013 Akademik Yılı için Öğrenim H. Hibe Miktarları

9 Erasmus Başvuruları nasıl Değerlendirilir? %50 Akademik Başarı %50 Yabancı Dil (Hazırlık geçme notu, TOEFL, IELTS veya benzer sınavlar) Sıralama ve Kontenjana göre yerleştirme yapılır.

10 Erasmus’tan faydalanırsam dönem veya yıl kaybım olur mu? Erasmus Programına seçildikten sonra öğrenci karşı üniversite de alacağı dersleri Bölüm Erasmus Koordinatörünün yardımı ile seçer. Her dönem en az 30 ECTS ‘lik ders alınması zorunluluğu vardır Gitmeden önce yurt dışında alınacak derslerin sayılacağına dair bir form düzenlenerek,bu form Fakülte Kurulu tarafından öğrenci gitmeden imzalanarak, öğrencinin alacağı derslerin üniversitesinde sayılacağı garanti altına alınır. Bu şekilde öğrencinin dönem/yıl kaybetme riski ortadan kalkar. Öğrenci gitmeden önce, karşı üniversitenin ders programı kendi alacağı bölüm dersleriyle uyuşmuyorsa, başvuru döneminde Erasmus Bölüm Koordinatörü tarafından öğrencinin programa başvurusu önerilmez.

11 Erasmus ile ilgili kafama takılan soruları kime sorabilirim? 1.Erasmus bölüm koordinatörünüze 2.Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü, Hale Şen Website: http://iro.atilim.edu.trhttp://iro.atilim.edu.tr Tel : +90 312 5868228 Email : iro@atilim.edu.tr; hsen@atilim.edu.triro@atilim.edu.tr

12 Lütfen başvurudan önce AB&Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasında bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversite listesini inceleyiniz... http://iro.atilim.edu.tr/ “Öğrenim Hareketliliği Anlaşmalarımız” başlığı altına tıklayınız... http://iro.atilim.edu.tr/ “Öğrenim Hareketliliği Anlaşmalarımız” başlığı altına tıklayınız...

13 Güzel bir yıl geçirmeniz dileğiyle...


"Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları