Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi"— Sunum transkripti:

1 İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi 2000 yılında kurulmuştur. Kurumumuzda yoğun olarak yabancılara Türkçe dersleri ile birlikte İngilizce, Almanca Fransızca dersleri verilmektedir.

2 Kurumumuz Süleymaniye’deki İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü içinde yer almaktadır.

3 Yabancılar için Türkçe kursu dönemleri
Yabancılar için Türkçe kursları güz, bahar ve yaz dönemi olmak üzere 3 dönemde verilmektedir. Güz dönemi Ekim – Şubat, bahar dönemi Mart – Haziran, Yaz dönemi ise Temmuz – Ağustos ayları arasında yapılmaktadır.

4 Kur düzeyleri Dilmer’de Avrupa Dil Dortfolyosuna göre düzenlediğimiz A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olmak üzere 6 kur düzeyimiz vardır. Öğrenciler her dönem başında seviye tespit sınavı olarak bu sınıflara yerleştirilmektedir.

5 Kültürel etkinlikler Dilmer’de sadece yabancılara Türkçe dersleri verilmemektedir. Ayrıca öğrencilere Türk kültürünü tanıtıcı geziler (boğaz turu, müzeler, tarihi yerler vb.) film gösterimi, müzik dinletileri yapılmaktadır.

6 Erasmus Öğrencileri için Türkçe Kursu
Dilmer Erasmus programı ile ülkemize gelen öğrenciler için 2 farklı dil kursu düzenlemektedir.

7 Erasmus Yoğun Dil Kursu
Bu kurs ülkemizdeki farklı üniversitelerde öğrenim görecek olan öğrencileri Erasmus dönemine hazırlamak için düzenlediğimiz 1 aylık yoğun bir dil kursudur. Bu kurslar sayesinde öğrenciler akademik çalışmalarına veya stajlarına başlamadan önce gittikleri ülkenin yerel dilini ve kültürünü öğrenmektedirler. Kurs süresi hafta aralığında olup en az 60 ders saati içerir. Ülkemize de gelecek olan Erasmus öğrencilerine temel ve orta düzeyde Türkçe öğreterek daha kolay bir Erasmus değişimi dönemi yaşatmak ve Türk dilini yaygınlaştırmak amacıyla Erasmus Yoğun Dil (Türkçe) Kursları düzenlemekteyiz.

8 Güz ve Bahar dönemi Erasmus kursları
Bu kurslarımızdaki amacımız her bir dönem içerisinde İstanbul Üniversitesi’ne gelen Erasmus öğrencilerinin Türkçedeki günlük konuşmaları anlayacak, alışveriş yapma, seyahat etme, karşılıklı konuşma gibi günlük gereksinimlerini giderecek yeterliliğe ulaşması ve kültürler arası farklılığı daha yakından görebilmelerini sağlamaktır.

9 Bahar dönemi Türkçe kursu programı
Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri arası Dönem sonu 5 ECTS kredisi


"İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları