Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM."— Sunum transkripti:

1 SUNUM

2 BİREYSEL VE TOPLUMSAL BAŞARI NASIL SAĞLANIR?

3 Bireysel Başarı Nasıl Sağlanır?
Yüklenmek zorunda kaldığımız sorumlulukları hakkıyla yerine getirmek için, sürekli olarak kendimizi yeniden gözden geçirmek ve yeniden oluşturmak zorundayız. Günümüzde hızlı değişimler yaşanmaktadır. Dolayısıyla öncelikler de değişmektedir.

4 Eski kalıplaşmış alışkanlıklarımızdan kurtulup hayat boyu öğrenmeyi ve uygulamayı yaşamımızda hayata geçirerek, yaptığımız işi daha iyi yapmamızı sağlamalıyız. Başarılı bir insan olmak için sorumluluk almak, sorumluluk bilinciyle donanmak önemli adımlardan biridir. Başarılı insanlar kendilerini her işten sorumlu hissederler. Başarılı insan, programlı olmayı, programlı olmak için de planlamayı bilen ve uygulayan insandır.

5 Hedefiniz ve hayaliniz ne ise onu yapmak için azmedin
Hedefiniz ve hayaliniz ne ise onu yapmak için azmedin. İlk seferinde olmadıysa tekrar tekrar deneyin. Hedefinize ve hayalinize inanmazsanız insanlar da size inanmazlar. Hayatınızdaki hiçbir şeyi ertelemeyin. Unutmayın ki zaman faniler için sonsuz değildir. Başarılı insanlar eleştirmez, lanet etmez ya da şikâyet etmezler. Böyle yaparlarsa kendi zayıflıklarının altını çizerler.

6 Başarılı insanlar düşer gibi olsalar da gerektiği zaman olağanüstü kararlılıkla ve enerjiyle yeniden ayağa kalkarlar. Başarılı insanlar sağlam karakterlidirler ve altın değerlere, erdemlere sahiptirler. Başarılı insanlar okumaya doymazlar. Başarılı insanlar kendi problemleri için başkalarını suçlamazlar.

7 Başarılı insanlar diğer insanların da onlar için iyi düşünce beslemelerini sağlayanlardır.
Başarılı insan kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa başkasına da öyle davranan insandır. Başarılı insanlar yüze gülüp arkadan konuşmazlar. Bilirler ki arkadan konuşulanlar mutlaka duyulur.

8 Başarılı insanlar bir biçimde kazandıkları üne sırtlarını verip yola devam etmezler. Çünkü dün yıldız olan birçok insan bugün sönmüştür. Ün kalıcı değildir. Başarılı insanlarla konuşun ve bu başarıyı nasıl elde ettiğini öğrenin.

9 İyi insanlar dağ gibi olmalıdır
İyi insanlar dağ gibi olmalıdır. Engeller ve sıkıntılar takılıp kalmak için değil, geçilip aşılmak içindir. Başarılı olmak bir tercihtir. Tercihimizi bu yönde kullanalım.

10 Toplumsal Başarı Nasıl Sağlanır?
Yunus Emre diyor ki: Gelin canlar bir olalım İşi kolay kılalım Sevelim sevilelim Bu dünya kimseye kalmaz

11 İnsanlar arasında birliğin ve dayanışmanın iş başarma ve mutlu olma yolunda gerekli olduğuna dair deyişler kültürümüzde epeyce vardır. “Bir elin nesi var? İki elin sesi var.” “El el ile, değirmen yel ile.” “El eli yıkarsa, iki el de yüzü yıkar.” “Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.” “Nerede birlik, orada dirlik.” gibi.

12 Birlik ve beraberliğin yaşanmadığı yerlerde, evimizde, çevremizde, mesleki kuruluşlarımızda, kargaşa, anarşi ve kavgaların insanları olumsuz etkileyeceği, onları huzursuz, mutsuz insanlara dönüştüreceği kaçınılmazdır. Dost olmanın, bir olmanın ve birlik olmanın faydalarını göremeyen insanlar, şahsi menfaatlerini korumak için sürekli münakaşa, hatta kavga bile ederler.

13 Biliyoruz ki kavga edenlerden yenen de yenilen de zarardadır
Biliyoruz ki kavga edenlerden yenen de yenilen de zarardadır. Ne demişler? İki testi çarpışırsa biri kırılır, ama diğeri de çatlar. Sürtüşmenin devam etmesi ise zararların daha da büyümesine yol açar. Her toplulukta birlik ve beraberlik, o toplumu her zaman başarıya, huzur ve mutluluğa götürür.

14 Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY,
“Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez. Toplu vurdukça gönüller, onu top sindiremez. Sen, ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır. Milletler için, işte kıyamet o zamandır.” diyerek, bu gerçeği açık bir şekilde vurgulamıştır. Birlik olunan yerde, ele alınan işlerin başarı yolları daha doğru ve daha sağlam olarak bulunabilir.

15 Fikir ve görüş ayrılıkları olabilir
Fikir ve görüş ayrılıkları olabilir. Gerçeğin ortaya çıkmasına yardım eder. Bütün girişim ve atılımlarımızda, bizden daha tecrübeli olanların fikir ve görüşlerine başvurmak, birliğin güç kazanmasında ve gerçeğin açığa çıkmasında insanlara yardımcı olabilir. İnsanların mutluluğunu hedefleyen yüce dinimizin üzerinde durduğu konulardan, vazgeçilmez şartlarından birisi birlik ve beraberliktir.

16 Kur’an-ı Kerim’in Ali İmran suresi 3/103 ve 3/105, Enfal suresinin 8/46. ayetleri ve Peygamberimizin birçok hadislerinde ilahi beyanı açıklanmaktadır. Birlik ve beraberliğin önemini biz de güzel bir hikâye ile vurgulayalım.

17 Bir çiftçinin üç oğlu varmış
Bir çiftçinin üç oğlu varmış. Kardeşler birbiriyle geçinemez, hep kavga edermiş. Baba “Birbirinizi sevin, yardımlaşın.” dermiş ama onlar bu güzel öğüdü tutmazlarmış. Bir gün baba çocuklarını çağırmış. “Bana on çubuk getirin.” demiş. Çocuklar çubukları getirmişler. Baba bunları birbirine bağlayıp “Hadi kırın.” demiş. Kardeşler çubuk demetini kırmaya çalışmışlar ama kıramamışlar.

18 Çiftçi, demeti alıp çözmüş. Bu kez çubukları birer birer vermiş
Çiftçi, demeti alıp çözmüş. Bu kez çubukları birer birer vermiş. Üçü de çubukları kolayca kırmış. Bu olay üzerine çiftçi şöyle demiş: “Görüyorsunuz işte, tek olunca kolayca kırılan çubuklar, bir araya gelince kırılmıyor. Siz de bir araya gelmez, tek durursanız kırılırsınız. Birleşmek güç yaratıyor. Böylelikle hem gelişir, hem de mutlu yaşarsınız. Siz de her güçlüğü yenersiniz.” Saygılarımızla

19 TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU


"SUNUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları