Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman"— Sunum transkripti:

1 BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman

2 1- İSTEMEK Hayat İnsana,o insanın kendisi için istediğinden daha fazlasını vermiyor.

3 Kendin için iste. “Bu benim hayatım, hayatımın ipleri benim elimde olmalı, ateş düştüğü yeri yakar, mutluluğum da mutsuzluğum da birinci derece beni ilgilendirir ; onun için bu sınavı kazanmayı istiyorum”

4 Ben Kimim ? Kim olduğunu bilmek hayat merdivenindeki en önemli ve ilk basamaktır. Bu benim,benim isteklerim,benim ihtiyaçlarım, benim gücüm…benim başarılarımdır. Ve ben ”ben” olmaktan gurur duyuyorum.”Bunlar benim isteklerim,benim ihtiyaçlarım, benim gücüm,benim korkularım ve benim başarılarımdır.

5 “Kendinizi nasıl görüyorsanız öylesiniz”
Kendini Küçümseme! “Kendinizi nasıl görüyorsanız öylesiniz”

6 Kendinize Zaman Ayırın Sevdiğiniz şeyleri yapmak için planınızda yer bırakın.Sizi Mutlu edecek şeyler bulun. Ailenize, Arkadaşlarınıza, Sinemaya ,Spora Gezmeye planınızda yer verin. Ancak Gününüzü siz yönetin ve neyi ne zaman yapacağınıza siz karar verin.

7 Ertelemeyin..! 24 saat , Allah tarafından bütün insanlara eşit olarak verilmiş inci taneleridir. Bazı insanlar ömürlerini inci tanelerini kırarak harcarlar..! Siz elinizdeki inci tanelerinin kıymetini bilin, olur mu?

8 “Bu sınavdan yine zayıf alacağım”
2- İNANMAK Başarının diğer önemli bir anahtarı inanmaktır. İnanmanın başarı üzerindeki etkisini görmek için “bilinçaltı”mızın yaşamımızdaki önemini ve rolünü bilmemiz gerekir. “Bu sınavdan yine zayıf alacağım” “Bu çocuk adam olmaz”

9 Sizce “Öğrenilmiş Çaresizlik” nedir ?
Bu konuyla ilgili Fil,Akvaryum ve Pire örneklerini biliyor musunuz?

10 Gerçekten başarılı olmak,mutlu ve verimli bir hayat sürmek istiyorsanız;önce kafanızın içindeki çöplüklerden kurtulun. Onlar ait olduğu çöplüğe atın. Göreceksiniz hem hayatınız güzelleşecek,yaşam kaliteniz artacak hem de büyük başarılar yakalayacaksınız.

11 Başarısızlık yoktur, sonuçlar vardır
Başarısızlık yoktur, sonuçlar vardır. Elde ettiği sonuçlardan gerekli dersleri çıkartabilen insanlar sonunda mutlaka başarıya ulaşır.

12 Bugün bazı eziyetlere katlanıyorsak, Bugün bazı keyiflerimizi erteliyorsak, bunu yarın yaşayacağımız hayatı daha güzel kılmak için yapıyoruz.

13 3- İNAT ETMEK “Mermeri delen suyun gücü değil devamlılığıdır.”
Başarılı olmak için gerekli yeteneklere ve olumlu çevresel şartlara sahip oldukları halde bir türlü amaçlarını gerçekleştiremeyen ve başarısız olan insanlar incelendiğinde,bu insanlarda eksik olan şeyin “inat” olduğu gözlenmiştir. “Mermeri delen suyun gücü değil devamlılığıdır.” Ali’yi tanıyor musunuz?

14 Kentucky’i tanıyor musunuz ?
Kaybetmenin dünyanın bütün lügatlerinde bir tek “ soyadı ” var : VAZGEÇMEK Kentucky’i tanıyor musunuz ?

15 Çevre ve şans faktörü güçsüz kişilerin en önemli mazeretidir.

16 BENİM AFRİKAM Her sabah bir ceylan uyanır Afrika’da Kafasında bir tek düşünce vardır. En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşmak Yoksa aslana yem olurum Her sabah bir aslan uyanır Afrika’da En hızlı koşan ceylandan daha hızlı koşmak Yoksa açlıktan ölecektir İster aslan olun, İster ceylan olun hiç önemi yok. Yeter ki güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini, Hem de bir önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin.

17 4- AMAÇLI OLMAK Doğru hedefe ateş etmezsen 12 den vurmak şöyle dursun ıskalarsın. Bir insanın hedefi,yani ideali yoksa çalışmak için bir nedeni de yoktur. Öncelikle yaşamdan neler beklediğine karar vermeli ve rotanı çizmelisin. Bir hedef yazıya dökülmezse, o sadece bir rüyadır; yazılırsa, rüya gerçeğe dönüşür.

18 Bunları kendinize sormalısınız !
Nasıl bir gelecek istiyorsun ? Nereyi kazanmak istiyorsun ? Mesleğin ne olacak ? 5-10 yıl sonra kendini nasıl hayal ediyorsun ? Hayalleri gerçekleştirebilmen için aşman gereken engelleri biliyor musun ? Vurmayacağın (vuramayacağın) hedeflerle zaman kaybetme,gücünü aşan hedefler seni başarısızlığa ve mutsuzluğa sürükler.Güvenini yitirmene,derslerden uzaklaşmana neden olur.Gerçekçi hedef ise başarıya ulaştırır. Kendine karşı dürüst ol; kendini küçümseme ama fazla da abartma.Gücünü ve imkanlarını doğru tespit et.

19 Biriktirilemeyen Tek Şey ZAMAN’dır..!
Şimdi değilse ne zaman ? “Bugün;yapmanız gereken şeyler yapmanız için size bırakılan tek gün bugündür !” Başarı kesinlikle şansa bağlıdır ! İnanmazsan başarısız insanlara sor.

20 Gösterin yapabildiklerinizi !
Başarı yapabildiklerimizde gizlidir…yapamadıklarımızda değil ! Haaaydiii … Gösterin yapabildiklerinizi !

21 rberkeban@mynet.com rberkeban@mynet.com
Beni Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim. Başarı ve mutluluk dileklerimle… Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman MALATYA 2013


"BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları