Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM."— Sunum transkripti:

1 SUNUM

2 ÇALIŞANLARINIZI NASIL MOTİVE EDERSİNİZ?

3 Yönetmek, sadece başkalarını motive etmektir.
Motivasyon; bir işi yapabilmemiz için iç dünyamızda duyduğumuz, hissettiğimiz, bizi harekete geçiren güçlü istektir. Yönetmek, sadece başkalarını motive etmektir. Motivasyon; insanların onlardan yapmalarını istediğiniz şeyi, siz istediğiniz için değil, kendileri istedikleri için yaptıklarını düşünmelerini sağlamaktır.

4 Motive olmuş bir ekibin başaramayacağı şey yoktur
Motive olmuş bir ekibin başaramayacağı şey yoktur. Ama motive etmek, hiç de sanıldığı gibi kolay bir şey değildir. 1. Önce kendinizden başlamak gerekir. Eğer siz motive değilseniz, başkalarını motive edemezsiniz. Diğerleri için rol modeli olacaksınız. Öncelikle enerjinizi ve istekliliğinizi göstermeniz gerekir. Ekibiniz, sizin istekliliğinize katılmak isteyecektir.

5 2. Yapmak istediklerinize dair düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin
2. Yapmak istediklerinize dair düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Onlarda düşündüklerinizi sahiplenme duygusu yaratın.

6 3. Yapılmaya başlanan bir işte bir problem çıkarsa, bunu en iyi çözecek olan ekibin birlikteliğidir. Bu yüzden onlarla problem paylaşılmalı, görüşleri alınmalı ve çıkış yolunu birlikte bulmalısınız. Eğer ekibin bir parçası olduklarına, kendilerine değer verildiğine inanırlarsa, destekleri de o kadar artacaktır.

7 4. Her ne kadar disiplin önemli olsa da iş ortamını olabildiğince rahat tutmakta fayda vardır. Çalışanlar, amirin nefesini enselerinde hissetmediklerinde daha rahat çalışırlar. Ekibinize bir hedef verilir ve hedefleri sahiplenmeleri sağlanırsa kendileri doğru çözümü bulacaklardır.

8 5. Mutlaka işini iyi yapana teşekkür etmek gerekir
5. Mutlaka işini iyi yapana teşekkür etmek gerekir. İşini beklenilenden kaliteli (erken vb.) yapan ise takdir edilmelidir. Teşekkür ederken “ben” yerine “biz” kullanılması daha doğru olacaktır. 6. Kimseye suç atmayın veya suçlamayın. Suçun başkasına atıldığı ortamlarda güvensizlik baş gösterir.

9 7. Herkes hata yapabilir. Sizin; yapılan hataların düzeltilmesi ve tekrarlanmaması için gerekli uyarıları getirmeniz önemlidir. 8. Memurlarınızla yılda bir veya iki defa topluca yemeğe çıkmada yarar vardır. Yemekler ilişkilerinizi geliştirdiği gibi, hem onların fikirlerini samimi bir ortamda öğrenmenizi, hem de size daha fazla değer vermelerini sağlayacaktır.

10 9. Birisi size bir problem için gelmişse onları mutlaka dinleyin, çözümü için elinizden geleni yapın. Böylece saygı kazanırsınız. 10. Her zaman destek ve güven verin. Sizin güveninizi alabilecekleri şeyleri yapmalarına fırsat verin. Böylece daha verimli çalışacaklardır.

11 11. Herkes her işi yapamaz. Bir yöneticinin görevi, doğru işe doğru kişiyi görevlendirmesidir. Eğer kişi istediği ve yapabildiği işi yapıyorsa motive olacaktır. 12. Eğer memurlarınızın fikirlerini istiyorsanız, çekinme ya da utanmalarının önüne geçmelisiniz. Size gelip konuşma konusunda rahat olmalılar.

12 13. Beyin fırtınası oturumları yapılmasında faydalar vardır
13. Beyin fırtınası oturumları yapılmasında faydalar vardır. Bu oturumlar sonunda yakalanan iyi fikirler, mensuplarınızın önemli kabul edildikleri bir faaliyettir. Önemli kabul edilmenin getireceği sorumluluk ile kendi kapasite ve becerilerini en iyi şekilde kullanacaklar ve motivasyonlarını artırmalarını sağlayacaktır.

13 14. Herkesin motivasyon noktası farklıdır
14. Herkesin motivasyon noktası farklıdır. Bu yüzden doğru kişiye doğru motivasyon stratejisi elden bırakılmamalıdır.

14 Motivasyon konusunda yıllar içinde anlayış çok değişmiştir
Motivasyon konusunda yıllar içinde anlayış çok değişmiştir. Ünlü yazar Stephen COVEY bu değişimi çok güzel özetliyor. Diyor ki: Eskiden çalıştırdığımız insanların karnını doyurmayı yeterli görürdük. Çalışanlar bizim gözümüzde birer mideden ibaretti.

15 Bir de kalpleri olduğunu keşfettik
Bir de kalpleri olduğunu keşfettik. Onlara iyi davranmanın, insanca çalışma koşulları vermenin, kalplerini kazanmanın önemini anladık.

16 Daha sonra insanların bir de beyinlerinin olduğunun farkına vardık
Daha sonra insanların bir de beyinlerinin olduğunun farkına vardık. Anladık ki onların yaratıcı güçlerini harekete geçirebildiğimiz, katılımlarını sağlayabildiğimiz ölçüde hem onları daha fazla motive edebiliyoruz hem de katkılarından daha fazla yararlanabiliyoruz.

17 Şimdi ise görüyoruz ki; insanın bedenini bütünleyen bir de ruhu var
Şimdi ise görüyoruz ki; insanın bedenini bütünleyen bir de ruhu var. İnsanların ruhuna hitap edebilmek, onlara bir amaç vermeye bağlı. İnsanlar, kendi kişisel çıkarlarının ötesine geçen bir amaca hizmet ettiklerini bildikleri sürece mutlu oluyorlar, motive oluyorlar, heyecanla çalışıyorlar.

18 Mide, kalp, beyin ve ruh, COVEY’e göre motivasyon anlayışımızın evrimini simgeliyor.
General PATTON’un güzel bir sözü var: “İnsanlara işlerin nasıl yapılacağını söylemeyin, ne yapacaklarını söyleyin. Bırakın sizi yaratıcılıkları ile şaşırtsınlar.” diyor.

19 İnsanlar artık emirle değil vizyonla, yani ulaşılmak istenilen idealle yönetilmeyi istemektedir.

20 TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU


"SUNUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları