Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI"— Sunum transkripti:

1 HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI

2 Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* Allah sevgili peygamberimize yüce bir ahlak bahşetmiştir. Babasını hiç görememiş, annesini çok küçük yaşlarda kaybetmiş ve hiç okula gitmemiş biri olarak onun, böyle güzel bir ahlaka sahip olması tesadüf olamaz.

3 - Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* O bir sözünde “Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi güzel yaptı.” demekte ve eşsiz ahlakının kaynağını açıkça belirtmektedir. Hz. Ayşe’ye onun yüce ahlakını soranlara; “onun ahlakı Kur'an'dır” demiştir.

4 - Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* Mekkeliler Peygamber efendimize güvenilir Muhammed anlamına gelen “Muhammed-ül Emin” diyorlardı. Çünkü onu çocukluğundan beri tanıyanlar bir kez dahi olsun yalan söylediğine şahit olmamıştır. Verdiği her sözü mutlaka tutar, tutamayacağı sözler vermezdi.

5 - Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* Mekkeliler onu, dürüstlüğü ve güvenilirliğinden dolayı daha genç yaşta Mekke’nin en önemli meclisi olan “Hılful Fudul” (Erdemliler Topluluğu) üyesi yapmıştır. * Kâbe’nin onarımında ortaya çıkan anlaşmazlık onun hakemliği sayesinde çözülmüştür. * Peygamberimiz bir yerde buluşmak için bir arkadaşıyla sözleşir. Ancak arkadaşı sözünü unutarak buluşma yerine gelmemesine rağmen ertesi güne kadar onu beklemiştir. * Ticaretteki dürüstlüğü sayesinde herkes onunla ticarette işbirliği yapmak istemiştir.

6 - Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* Hz. Muhammed (s.a.s.) peygamber olarak görevlendirildikten sonra birçok baskılara ve haksızlıklara maruz kalmıştır. Bu baskıları yapanlar onu, zayıf insanların aklını çelmekle, kâhinlikle, büyücülükle suçlamışlar ancak hiç kimse onu yalancılıkla ya da sahtekârlıkla suçlayamamıştır. İnsanları ikna etmesindeki en önemli etken, dürüstlüğü ile verdiği güven duygusudur. Bu sayede birçok insan müslüman olmuştur.

7 - Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* İnsanlar peygamberimize o kadar çok güveniyordu ki, düşmanlık edenler bile şehir dışına gidecekleri zaman kıymetli eşyalarını ona emanet ediyorlardı.

8 - Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* Hz. Muhammed tüm Mekkelilere İslam’ı anlatmak için onları Safa Tepesi’ne çağırıp, “Ey insanlar şu dağın arkasında size karşı hazırlanmış bir ordu vardır desem bana inanır mısınız?” diye sormuştu. Orada bulunanların hepsi birden, “Evet inanırız. Çünkü senden hiçbir zaman yalan söz duymadık.” diyerek cevap vermişlerdi.

9 O, güzel ahlakını şu ayetleri kendisine ilke edinerek sürdürmüştür:
- Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı O, güzel ahlakını şu ayetleri kendisine ilke edinerek sürdürmüştür: * “...Verdiğiniz sözü yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluk gerektirir.” İsrâ Suresi, 34. Ayet. * “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!...” Hûd Suresi, 112. Ayet.

10 “Müslüman, elinden ve dilinden başkalarının güvende olduğu kimsedir.”
- Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı Peygamberimiz kendisi de inanan insanlara güvenilir ve dürüst olmaları konusunda şu tavsiyelerde bulunmuştur: “Müslüman, elinden ve dilinden başkalarının güvende olduğu kimsedir.” Tirmizî, İman, 12; Nesai, İman, 8. “Bizi aldatan bizden değildir.” Müslim, İman, 43. “Allah’a inandım, de. Sonra da dosdoğru ol…” Müslim, İman, 38.

11 Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
* Toplumu ayakta tutan en önemli değerlerden olan dürüstlük ve güveni hayatımıza ilke edinelim ve bu konuda kutlu nebiyi kendimize örnek alalım.


"HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları