Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Blog Oluşturmak Burcu Sümengen L.Gonca Arıcılar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Blog Oluşturmak Burcu Sümengen L.Gonca Arıcılar."— Sunum transkripti:

1 Blog Oluşturmak Burcu Sümengen L.Gonca Arıcılar

2 Blog Oluşturma Hazırlayanlar -Gonca Arıcılar Anadolu Üniversitesi Böte 2.sınıf öğrencisi -Burcu Sümengen

3 İçindekiler Blog nedir? Blog sayfası oluşturmak
Blog tasarımını öğreniyoruz Blogda yorum nasıl yapılır? Kişisel paylaşımda dikkat edilmesi gerekenler Öğrenciye blog kullanımını aşılamak

4 Blog Nedir? Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.

5 Blog Sayfası Nasıl Oluşturulur?
Öncelikle bir hesap oluşturmamız gerekiyor.

6

7 Şimdi www.blogger.com adresinden bir blog sayfası açmamız gerekiyor.

8 Şimdi kayıt için istene bilgileri doldurup devam et butonuna tıklıyoruz.

9 Şimdi blogumuzu oluşturmak için sadece bir butona tıklamamız yeterli olacak.

10 Blogunuza bir isim bulmanız gerekmektedir
Blogunuza bir isim bulmanız gerekmektedir. Hangi konuda yeterliyseniz o konuda açmanızı ve konuyla ilgili dikkat çekici bir isim bulmanızı tavsiye ederiz.

11

12 Şimdi şablon seçme zamanı, kendi stilinize en uygun şablonu seçebilirsiniz.

13 Evet blogunuz hazır artık kullanmaya başlayabilirsiniz

14 Blog Tasarımını Öğreniyoruz
Header blog tasarımına öncelikle header'dan başlayın. photoshop'da tasarımı yapmadan önce header içerisinde vermek istediğinizmesaj, site ismi ve slogan gibi metinlere önceden karar verin. header tasarlamanın pek çok yolu olmakla birlikte tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri sitenin geri kalanıyla ve konusuyla ilgili olmasıdır. header siteye ilk kez giren ziyaretçiye bile olabildiğince çabuk bir şekilde sitenin amacını aktarabilmelidir. yaratıcı olun ve farklı tasarımlar denemekten korkmayın. ilk kez denenmiş benzersiz bir tasarım her zaman ziyaretçiler tarafından hatırlanabilir.

15 Content area Content area içeriği taşıyan bölgedir. bu sebeple bloğu ziyaret eden kullanıcıların en çok zaman harcayacakları yer de burasıdır. bu bölge ziyaretçilerin dikkatini dağıtacak tüm unsurlardan arındırılmış olmalı, içerisinde barındırdığı metinler son derece okunaklı ve gözü yormayacak olacak şekilde yerleştirilmelidir. bu yüzden içerik alanında sadelik önemlidir.

16 Başarılı içerik alanı nasıl tasarlanır?
Hiyerarşiye dikkat edilmeli. vurgular başlık, metin ve geri kalan ögelere doğru azalarak inmeli. örneğin her zaman başlıklar metinden daha vurgulu ifade edilmeli.i̇çerikler aktarılan konular açısından birbirine yakın olmalı. okuyucu bir içerikle ilgileniyorsa yakınlarda o konuyla ilgili başka içerikleri de görebilmeli linkler yeteri kadar belirgin olmalı ancak okuyucunun dikkatini dağıtmayacak kadar da tasarımla bütünleşmeli.

17 primary navigation - birincil yönlendirici
Bu yönlendirici ziyaretçileri blogun farklı bölümlerine yönlendirmek için kullanılır. genellikle header'ın üstünde bulunur. orada olması gerekmez ancak çoğu ziyaretçi bu yönlendiricinin orada olmasını bekler ve buna ihtiyaç duyar.

18 footer - taban Çoğu kişi footer'ı sadece klasik telif hakkı yazısı için kullanır. ancak footer sidebar'ı dolup taşırmadan fazladan link verebileceğiniz önemli bir alandır. daha çok secondary navigation linki burada tutulabilir. ziyaretçiler makaleyi bitirip sayfanın altına indiklerinde sayfa sonuyla karşılaşacaklar. burası aslında onları blogdaki diğer makalelere yönlendirmek için verimli bir alan olabilir. buradaki secondary navigation linklerinde popüler makaleler, son makaleler, öne çıkan makaleler gibi farklı dallarda linkler vererek ziyaretçileri sitede yayınlanan diğer ilginç içeriklere gönderebilirsiniz.

19 Blogda Nasıl Yorum Yapılır?
Öncelikle o blogda ekli olmanız yani yorum yapmaya hakkınız olmalıdır.Yorum hakkınız bulunduktan sonra yorum yap kısmına yorumunuzu yazıp göndere tıklayınız.

20 Kişisel Paylaşımlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Paylaşımlar kişiselleştirilmemelidir. Argo söz ve benzeri cümleler kullanılmamalıdır. Bir başkasının paylaşımını yayınlamadan önce izin alınmalıdır. Kişiyi küçük düşüren yorumlar yapılmamalıdır.

21 Öğrenciye Blog Kullanımını Aşılamak
Ücretsiz sosyal ağ olan blog ile paylaşımlarımızın internet üzerinden herkesin ulaşmasını sağlayabiliriz.Bunu eğitimdede kullanmak mümkündür.Öğretmenlerin ve öğrencilerin ders notlarını,kişisel bilgilerini ve yazmak istediği notları üzretsiz bir sosyal ağ olan blog ile yazıp yayınlamaları mümkündür,böylece bilgi paylaşımıda kolay ve hızlı bir şekilde artma imkanı bulmaktadır.Öğrencilere ilk olarak ilgilerini çeken bloglar örnek gösterilip onlara blog açma hevesini aşılamak gerekmektedir.


"Blog Oluşturmak Burcu Sümengen L.Gonca Arıcılar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları