Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİJİTAL DEĞER YÖNETİMİ SİSTEMİ (müfredatın dijitalleştirilmesi) SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİJİTAL DEĞER YÖNETİMİ SİSTEMİ (müfredatın dijitalleştirilmesi) SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 DİJİTAL DEĞER YÖNETİMİ SİSTEMİ (müfredatın dijitalleştirilmesi) SUNUMU
TAHSİN YILMAZ Bilgiişlem Uzmanı ve İşletme Yönetimi Danışmanı EĞİTİM-ÖĞRETİMDE DİJİTAL DEĞER YÖNETİMİ SİSTEMİ (müfredatın dijitalleştirilmesi) SUNUMU İstanbul 2009 DDY Sisteminde Yayıncı DDY Sisteminde Yayın DDY Sisteminde Nettaş DDY Sistemi Nedir? DDY Sistemi Ne İşe Yarar? DDY Sistemi Niçin Kullanmalı? DDY Sistemi Kurulumu-Kullanımı

2 Çok konserve edilmiş bir cami’ül-kelimden başka bir şey olmayan müfredat konusunda konuşuyoruz. İlk elden, hep ayrıştırmakta olduğumuz… telif, üretim, dağıtım, teslimat, kullanım olgularını bütünleştirmeyi göze almayı düşünelim. Dolayısıyla, pek çok sayıda tek tek İŞ’i değil SÜRECİ akla getiriniz. Bizi, böyle bir düşünmeye sevkeden de, devrimizin alınyazısının derin biçimde işimize işlemekte oluşudur.

3 Demek ki, değişik bir pratik peyda etmek arifesindeyiz
Demek ki, değişik bir pratik peyda etmek arifesindeyiz. BAŞKA değil, DEĞİŞİK. Çünkü yaptığımız işe dair bütün rol üstlenicilerin tanımında kullandığımız MÜFREDAT kelimesi; hangi rolün aktörünü incelersek inceleyelim, devrin pratikleri paralelinde aktör-pratik ilişkisini yokladığımızda, her birinin tanımındaki yerini korumaktadır. Gaye ve Fail Neden sabit kalabilir, ama mukadderat Suret ve Madde Neden değişim yaşayacaktır.

4 Elimizde hâlâ Müfredat denen şey var ise endişeye mahal yok
Elimizde hâlâ Müfredat denen şey var ise endişeye mahal yok. Yayın var ise kuvvetimiz var. O kuvvet, bilim ve sanatın buluşlarıyla donanıyor ise piyasa eden dedikodu sadece, aramızda o buluşları anlamamış ve zaten kullanmayan meslektaşlarımız çoğunluk teşkil ediyor demektir. Emin olunuz, uluslararası ticaretin yasaları, örf ve adetleri gibi isimler altında toplanan yöntemler de bu kuvvete eşlik ediyor. Tam da burada YAZILIM ve VERİ dikkatleri üzerine çekiyor.

5 Bu manzarada nereye teksif olacağımızı kestiremeyişimizin sebebi de; ya şirketimizde henüz bilgisayar kullanılmayışı ya da dijital varlıklar ile çalıştığımızı inkar edişimizdir. Toparlarsak; konservasyon, süreç, değişik, yayın, yazılım, veri, dijital anahtar kelimelerini telaffuz ettiğimizi görüyoruz. Okuyucu yok yani, kitap yok yani. Yerleri boş mu peki? Hayır, sadece değiştiler:

6 Okuyucu, dinleyici, izleyici, vd. artık tek bir sıfata cem oldular
Okuyucu, dinleyici, izleyici, vd. artık tek bir sıfata cem oldular. Kim nasıl isterse öyle tabir etsin. Bendeniz NETTAŞ öneriyorum. Medyalar ise artık sadece ve sadece MECRA’dır bundan böyle. Yayın Marketleri atlamayalım değil mi? Artık ne halleri varsa görsünler. Meslek ilkelerinden kopmadan edineceğimiz yeni modelde kendileri bir yer tutmak istiyorlarsa, bilsinler ki onlar da yeni pratikler bulabilecekler. Ama şimdi işimiz başımızdan aşkın. Bir başka oturumda onları konuşuruz.

7 Dijital Değer Yönetiminde
Yayıncı-Eğitimci “yazar, editör, redaktör, operatör, musahhih, vd. müdahiller arasında yayıncı-okul matbuat yerine dijital arşivciyle çalışacak”, “yayıncının-okulun yayın kataloğu aynı zamanda deposu olacak”, “yayıncı yayıncıdır; tv’ci, radyo’cu, cd’ci, kitap’çı, gazete’ci, sergi’ci ayırımı kalkacak”, “yayıncı hiçbir şey yayınlamasa da bütün dünyayı yayınlasa da üretim, dağıtım, işletme ve pazarlama maliyetlerini sabitleyecek”, “kurum adresinde içerik hazırlamak için buluşmaya gerek kalmayacak”, “arama motorlarından da para kazanacak”

8 Dijital Değer Yönetiminde
Yayın-Müfredat “yararlanılan ve edinilen olmak üzere iki ayrı surette kullanılacak”, “mekan ve biçim bağımlılığından çok büyük bir nisbette kurtulacak”, “herkesin yapabildiği bir ürün haline gelecek”, “herkesin yapabildiği bir iş olmadığı anlaşılacak”, “doğurulduğu anda üretilebilen ve o anda dağıtılabilen ve o anda yararlanılabilen veya edinilebilen şey olacak”, “içeriği edinmek isteyenin materyale dönüştürdüğü şey olacak”, “hiçbir parçası yitirilmeyen bir entelektüel birikim olacak”, “arttıkça masrafı değil sadece geliri artıran şey haline dönecek”, “başka yararlandırma uzmanlıklarıyla çapraz işbirlikleri kurduran şey haline dönecek”

9 Dijital Değer Yönetiminde
Nettaş “yararlandığı kadar yayın ödemesi yapacak”, “yayın ödemesini iletişim masrafı içinde yapacak”, “yayına çıkaracağı her bir dijital değeri sebebiyle yayın giderlerini konsolide edebilecek”, “öğrenmek istediğini bulacağından emin olarak nette soruşturacak”, “yani bilgiye tesadüf etmek çaresizliğinden kurtulacak”, “yayın materyalleri seçme ve uygulama tayin etme avantajı kazanacak”

10 Dijital Değer Yönetimi ile Yayıncılık Nedir?
“yayın-müfredat işi yapmak açısından kullanım ve uygulamada çok değişik örnekleri olan yayıncılık disiplinlerinden en iyisidir”, “birikmekte olan dijital varlıkların kaştarılabilirliğini sağlamak için geliştirilen çözümlerin türevidir”, “arşiv, fizik bağımsız paylaşım, fizik bağımsız katışım, sunum çözümü sentezidir”.

11 Dijital Değer Yönetimi Sizin İçin Ne Yapar?

12 Dijital Değer Yönetimini Niçin Kullanmalısınız?


"DİJİTAL DEĞER YÖNETİMİ SİSTEMİ (müfredatın dijitalleştirilmesi) SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları