Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım."— Sunum transkripti:

1

2 Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım.

3 Bir önceki sayfada basit arama (Basic Search) seçeneğine tıkladığımızda karşımıza çıkan sayfa Anahtar kelimemizi (Referans materials for education) yazdığımız yer. Hangi alanda aramak istediğimizi seçtiğimiz yer. Örneğin anahtar kelime( keyword), başlık(title) vb. Ve işlemimiz bitince arama tuşuna basıyoruz

4 Ve sonuçlarımız Bizi ilgilendiren makaleyi «ERIC fulltext» kısmından indirebiliriz. Aramamızı daraltabileceğimiz yerler. Yazar, tarih, kaynak tipi, okuyucu kitlesi, kaynağa ve eğitim seviyesine göre başlıkları bulunmaktadır.

5 Bu da gelişmiş arama seçeneğimiz. Arama kriterlerimizi sınırlayabileceğimiz yer. Bizim anahtar kelimemiz «education AND referans materials» Boole işleçlerini kullanarak aramamızı daraltabilir, sırasıyla: Yayın tarihine, Yayının tipine ve eğitim seviyesine göre sınırlamalar getirilebilir. Biz tarih olarak 2009- 2013 yılları arasındaki yayınları getirmesini istedik. Ve işlemimiz bitince arama tuşuna basıyoruz

6 Ve sonuçlarımız Bizi ilgilendiren makaleyi «ERIC fulltext» kısmından indirebiliriz.

7 Bu kısımdan thesauruslara erişebilirsiniz. Yani konuların dizinlenerek verildiği yer. Arama kelimesi olarak «education» ı yazdığımızda bize eğitimle ilgili veri tabanında bulunan tüm başlıkları getirmektedir.

8 Biz buradan, örnek olması için, ilk kutucuğu işaretliyoruz.

9 Ve bizi yeniden gelişmiş arama seçeneğine yönlendiriyor.

10 Sonuçlarımız

11

12 Arama seçeneği

13

14 Gelişmiş arama ve geçmişte arama

15 Dergi başlığında arama ve disiplinler arası dergilerde arama

16 Başlığına tıkladığınızda

17 Anahtar kelimeniz ile arama yapabilirsiniz Başlığa tıklayarak eğitim alanıyla ilgili materyallere ulaşabilirsiniz

18 Konu başlığı ile arama yapabilirsiniz Basit arama veya gelişmiş arama (advanced search) seçeneği; ‘saved search ‘ile kaydedilmiş aramalarınızı bulailrsiniz.

19

20

21


"Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları