Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİRİŞİMCİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİRİŞİMCİ."— Sunum transkripti:

1 GİRİŞİMCİ

2 BAŞLIKLAR Hüseyin TOZLU Kimdir. Tozlu Giyim Başlangıç Tozlu.com
Girişimci Olmanın Kazançları Sonuç Kaynak

3 Hüseyin TOZLU Kimdir ?

4 Aslen Gümüşhanelidir. Aile olarak iş için 1986’da Samsuna’a göçmüştür.
Babası Samsun’da yabancılar pazarında 20 metrekarelik tezgahıyla esnaflık yapıyordu. Hüzeyin TOZLU liseyi Gümüşhane’de bitirip Marmara Üniversitesi’nde (İstanbul’da) işletme okudu.

5 Tozlu Giyim Başlangıç İstanbul’da 5 yıl kadar bankacılık sektöründe çalıştı. 1999’da da babasını emekli edip Samsun’da onun tezgahının başına geçti. Babası Rusların getirdiklerini alıp satıyordu. Hüseyin TOZLU da babasına İstanbul’dan satabileceği şeyler gönderiyordu."

6 Babası kamyonculuk yaparken işsiz kalınca pazarda şansını denedi
Babası kamyonculuk yaparken işsiz kalınca pazarda şansını denedi. İstanbul'da bankada çalışırken kendi maaşıyla tekstil ürünleri alıp babasına gönderiyordu.

7 Bankada aynı işleri yapıyordu sıkıldı
Bankada aynı işleri yapıyordu sıkıldı. Birde üstüne aile özlemi eklenince gemileri yakıp Samsun'a geldi.

8 Pazardaki kazancı ailenin giderlerini karşılamayınca Samsun'da mağaza açmaya karar verdiler.  
Paraları yoktu ama borçla girdiler bu işe.  Daha sonra ikinci ve üçüncü mağazayı açtı ve böyle devam etti. 2010 yılına geldiğimizde Karadeniz bölgesi ağırlıklı 40 mağazası olmuştu.

9 Tozlu.com 2010’da mevcut mağazacılığının yanına e-ticareti de ekledi.
Perakende devlerinin Brick & Mortar stretejisiyle, interneti satış kanalı olarak kullanmasını belki de hiç bilmeden 2012’de e-ticarete adım atan Tozlu.com.tr şu an giyim kategorisinde Türkiye’nin beşinci web sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Aldığı trafikle dikkat çeken sitenin paylaştığı rakamlarla devam edelim.

10 Günlük 5 bin kargo çıkışı yaptığını belirten Tozlu. com
Günlük 5 bin kargo çıkışı yaptığını belirten Tozlu.com.tr artan taleple birlikte yeni deposuna geçmiş. 10 bin metrekare alanda hizmet veren yeni deponun ürün kapasitesi 1,5 milyon adet. Web sitesi tasarımında bir dönemin her gün yenisi açılan alışveriş kulüplerini aratmayan Tozlu’nun ulaştığı büyüklük dikkat çekici.

11 Kısa zamanda bu başarıyı yakalayan Tozlu. com
Kısa zamanda bu başarıyı yakalayan Tozlu.com.tr’nin yıllık büyüme oranları 3 haneden aşağı düşmemiş firmanın belirttiğine göre döneminde satışları yüzde 350 artan girişim bu yılın ikinci çeyrek sonuçlarına göreyse yüzde 190’lık büyümeyi yakalamış. Kıyafet odağında bir e-ticaret girişimine, kullanıcıda bırakacağı etkiyi dikkate almadan aile ismini veren, alışveriş kulüpleriyle hemen hemen aynı tasarımı kullanan ve merkezi Samsun’da bulunduran bir girişim projesiyle hangi yatırımcıya gitseniz alacağınız cevap bellidir. 

12  Demek ki e-ticarette başarıya giden yol alınan yatırımdan daha öte tecrübenin bulunduğu bir sektörde,  tedarikçiye karşı satın alma gücünü artıracak adımlardan da geçiyormuş. Yerel pazarda tecrübesi olan diğer Anadolu şirketlerine de örnek olmasını umut ediyorum.

13 Girişimci Olmanın Kazançları

14

15

16 SONUÇ Tozlu.com Hüseyin TOZLU tarafından %100 yerli sermaye ile kurulmuştur. Şirket m2 kapalı alanı, 50 perakende mağazası ve 1000 kişilik ekibiyle kendi ürettiği Tozlu markasının yanında farklı Türk firmalarının da ürünlerini müşterilerine sunmaktadır.

17 Müşterilerinin karşına uygun fiyat, kaliteli ürün sloganıyla çıkan tozlu.com; bu doğrultuda müşterilerine kolaylık sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk kapıda ödeme sistemini kullanan firmalar arasındadır. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda Tozlu.com, 2014 Webrazzi Ödüllerinde, aday olduğu “Yılın Web Girişimi” ve “Yılın Moda Odaklı E-Ticaret Sitesi” kategorilerinin her ikisinde de birincilik ödülünü almıştır

18 2014 yılında kapalı giyimi (Tesettür giyimi) tercih edenlere ürün sunmak amacıyla diesre markasını oluşturmuştur. Web sitesinde Türkçe, Azerice, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince gibi diller bulunmakta ve Dünyanın her yerine ürün gönderilmektedir.

19 Denemesi Bedava…

20 Kaynak huseyin-tozlu'nun-basari-hikayesi/51107.html kategorisinde-turkiyede-ilk-5te/ yukseldi

21 http://www. telekominternet
magazadaki-stoklari-tukendi

22 Hazırlayan ve Sunan Ahmet ERBAŞ

23 Teşekkürler


"GİRİŞİMCİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları