Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa."— Sunum transkripti:

1

2 ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa standartlarına uygun dizayn edilen fabrikası, makine parkları ve depoları ile 23 yılda 10 kat büyüdü yılında yurt içi pazara da yönelen Penguen Gıda, bugün m2 açık arazi üzerine kurulu m2 kapalı alanda dünya standartlarında üretim yapmaktadır Avrupa standartlarını ülkemize ilk getiren firma olma özelliğini çeşitli kulvarlara taşıyan Penguen Gıda, ISO (HACCP) ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Standartları’nın yanı sıra EFSIS (Avrupa Gıda Güvenliği Denetim Kurumu) tarafından dünyada sayılı markalara verilen en üst düzey kalite belgesi olan “BRC-A Kalite” belgesine sahip bir kuruluştur Satışlarının %50’sini yurt dışına gerçekleştiren ve sektörünün en büyük ihracatçıları arasında olan Penguen Gıda; ürünlerini, başta Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç’in yer aldığı 35 dünya ülkesine ihraç ediyor. ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2010 sıralamasında 737., Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan İlk 1000 İhracatçı 2010 sıralamasında 564., BTSO’nun Bursa’daki En Büyük 250 Firma 2010 sıralamasında sektöründe 18. sırada yer alan Penguen Gıda, sektörünün ilk 3 ihracatçısı arasında yer almaktadır. Penguen Gıda; T.C. Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca meyve ve sebze mamulleri alanında 2007 yılı verilerine göre en çok ihracat yapan şirket olarak Türkiye birincisi olmuştur.

3 VİZYONUMUZ "PENGUEN, tüm sofraların vazgeçilmez gıda markası olacaktır." MİSYONUMUZ "Tüm çalışanlarımız ve tedarikçilerimizle birlikte bir takım ruhu içerisinde hareket ederek, tüketicilerimizin arzu, istek ve damak tatlarına uygun, her zaman güven duyacakları, üstün kaliteli ve lezzetli hazır gıdaları en hijyenik ortamlarda üretmeye ve rakiplerimize kıyasla fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu çalışma şekli ile ortaklarımız ve yatırımcılarımıza sürekli kazanç sağlayan bir şirket olacağız."

4 Değerlerimiz İşimizde Müşteri Memnuniyeti esastır.
Biz mutlu çalışanlara sahip bir şirketiz. Çevre dostuyuz. Sosyal sorumluluk bizim için önemlidir. Lezzetli, kaliteli ürünler üretiriz. İletişim ve şeffaflık doğamızda vardır. Ürünleri doğal ortamlarında korumaya alırız. Tüketicilerimize ekonomik faydalar sağlarız.

5 YÖNETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ümit GENÇOĞLU
Turhan GENÇOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Denetim Kurulu Üyesi Zekai GÜMÜŞDİŞ Denetim Kurulu Üyesi Şevket Aykan SÖZÜÇETİN Genel Müdür ve Üye

6 ORTAKLIK YAPISI

7 ÜRÜNLER SEBZE KONSERVELERİ ŞARKÜTERİ SOSLAR VE EZMELER
HAŞLANMIŞ BAKLİYATLAR SALÇALAR TURŞULAR REÇELLER DONDURULMUŞ GIDA MEYVE SUYU KONSANTRESİ

8 SOSYAL SORUMLULUK Mümin Gençoğlu 1 İlköğretim Okulu
Penguen Gıda'dan Bilgisayarlı Eğitime Destek Web tabanlı teknolojileri, tüketici odaklı pazarlama araçları ile web sitesini tedarikçi ve tüketicileri ile buluşma portalı haline getiren Penguen Gıda web sitesi üzerinden başlatılan "En Tatlı Eğitim Penguen ile Eğitim" kampanyası sonucu, Mustafakemalpaşa ilçesi Koşuboğazı köyü ilköğretim okuluna kurulan "21 bilgisayarlı bilgi teknolojisi sınıfı" törenle açıldı. Mümin Gençoğlu 1 İlköğretim Okulu Mümin Gençoğlu 2 İlköğretim Okulu

9 ÖDÜLLER 2006 "Yılın Altın Markası"
15 Mart 2006 Dünya Tüketiciler Günü’nde “Tüm Tüketicileri Koruma Derneği” tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde konserve dalında “Yılın Altın Markası” ödülüne layık görüldü. 2006 "Tüketici Akademisi Onur Ödülü" 15 Haziran 2006 Tüketici Dergisi tarafından düzenlenen Anadolu Tüketici Kongresi’nde konserve ve reçel dalında yapılan araştırma sonucunda “Tüketici Akademisi Onur Ödülü”nü almaya hak kazandı. 2008 "Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü" Tüketici Raporu Dergisi tarafından “Yılın Gıda Markası” kategorisinde, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde “Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü”ne layık görüldü 2008 "En Çok İhracat Yapan Türkiye Birincisi" Penguen Gıda, T.C. Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca meyve ve sebze mamulleri alanında yılı verilerine göre en çok ihracat yapan şirket olarak Türkiye birincisi olmuştur.

10 ÜCRET YÖNETİMİ  Penguen de çalışanların ücretleri yılda 1 kez piyasa ücret araştırması, Enflasyon oranı ve kişinin performansına göre revize edilir. Çalışanların üstlendikleri pozisyon, öğrenim durumu, deneyimi, yabancı dil yeteneği gibi faktörler dikkate alınarak ücret skalaları oluşturulur.

11 Belma GÜNDOĞAN Hakan GÜL İşletme (iö)


"ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları