Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IFMSA ve SCOME’ye giriş

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IFMSA ve SCOME’ye giriş"— Sunum transkripti:

1 IFMSA ve SCOME’ye giriş
Enes AKDAN Tıp Eğitimi Ulusal Direktörü

2 1951 Yılında kuruldu. İlk kurulan Çalışma Kolu’ndan birisi SCOME’dir Uluslar arası arenada Tıp Öğrencilerini temsil ediyor. 123 NMO’su var. Dünya Geneli 1.2 milyon üyesi var.

3 Vizyonu: Çalışma Kolları aracılığıyla Dünyadaki Tıp Öğrencilerinin Dünya Sağlığında ve kendi donanımlarında, bilge , değerli olmasını sağlamak. Dünya’da ve Yerel Bölgelerde Sağlıkta öncü kişi olmasını sağlamak.

4 Tıp Eğitimi konusunda Amacı: Kendi eğitim fırsatlarımızın geliştirilmesini sağlayabilmek.

5

6 SCOME Strucure

7 SCOME - D Scome- D Scomenin en başındaki kişi
Agustos General assembly de seçiliyor Scome d ifmsa tüzüğü doğrultusunda nomeleri ve ulusal takımları denetleyip koordine eder. GA ve Bölgesel toplantıları koordine eder ve hazırlar Scome-D ekimde ulusal takımını atar.

8 LOMEi Lome – i (liaison on medical education issues) ( irtibat sorumlusu) 2000 yılından beri seçiliyor.

9 Regional Assistant Region Assistant atanıyor. National Members Organization aralarındaki koordinasyonu sağlamak adına. Genel olarak görevleri teşvik etmek ve koordinasyonu sağlamaktır.

10 NOME Her NMO nun NOME’si veya benzeri bir temsilcisi bulunur.
Bunlar da kendi ülkelerindeki Tıp Eğitimi koordinasyonunu ve teşvik ini sağlar. Ardından gerektiğince bunu SCOME-d veya Region Asistanlarına bildirir.

11 LOME Lome ler yerel problemlere eğilirler. Yerel gelişimden ve diğer yerel birlikler ile Tıp Eğitimi ile ilgili konulara eğilmek ile sorumlulardır.

12 SCOME – D Ahmed Badr Mesbah Mısır

13 SCOME – D Ahmed Badr Mesbah Mısır LOMEi Stijntje Dijk Hollanda

14 SCOME – D Ahmed Badr Mesbah Mısır LOMEi Stijntje Dijk Hollanda RA Europe Rachel Bruls

15 SCOME – D Ahmed Badr Mesbah Mısır LOMEi Stijntje Dijk Hollanda RA Europe Rachel Bruls RA Africa Zamzam Ali Americas: Victor Echeveste  Asia-Pacific: Angel (Ying Cing Chen)  EMR: Abulrahman Nofal (IFMSA-Jo) 

16 SCOME – D Ahmed Badr Mesbah Mısır LOMEi Stijntje Dijk Hollanda RA Europe Rachel Bruls RA Africa Zamzam Ali Americas: Victor Echeveste  Asia-Pacific: Angel (Ying Cing Chen)  EMR: Abulrahman Nofal (IFMSA-Jo)  Ben;

17 Sözü işin piri Orkun kardeşime bırakıyorum
Teşekkürler


"IFMSA ve SCOME’ye giriş" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları