Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2014 - EKPSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME REHBERİ 27 Nisan 2014 02.04.2017.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2014 - EKPSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME REHBERİ 27 Nisan 2014 02.04.2017."— Sunum transkripti:

1 ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI ( EKPSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME REHBERİ 27 Nisan 2014

2 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI- 2014 EKPSS
Engellilerin devlet memuru olabilmeleri için seçilmeleri ve yerleştirmelerini sağlamak amacı ile 27 Nisan 2014 tarihinde 81 il merkezinde “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014 EKPSS)” yapılacaktır. Sınav saat 10:00’da başlayacak ve 60 dakika içerisinde tamamlanacaktır. Ancak, bazı engel gruplarındaki adaylara engel durumlarına bağlı olarak ek süre verilecektir. Sınavda tüm testlerde adaylara toplam 60 soru sorulacaktır. Sınavın nitelikleri ve sınav koşulları Bilim Kurulunun titizlikle yürüttüğü bir çalışma sonrasında belirlenmiştir. Bu koşullar 2014 EKPSS Kılavuzunda açık olarak tüm engelli adaylara ilan edilmiştir.

3 SINAV KORDİNASYON MERKEZİ SINAV GÜNÜ MASASI
Bilindiği kadarı ile tüm Dünyada ve Ülkemizde yapılan büyük boyutlu tek engelli sınavıdır. Sınavın yürütülmesi sırasında ön görülmeyen birçok durum oluşabilecektir. Sağlıklı bir iletişim ile sorunların anında çözülmesi için, ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezinde Sınav İzleme ve Sınav Günü Masası oluşturulmuştur. Bina Sınav Sorumluları ve Sınav Koordinatörleri direkt olarak bu masa ile irtibata geçerek, sınav uygulamalarına yönelik olarak ortaya çıkan problemlere çözüm üretecektir.

4 2014 EKPSS HAZIRLIKLARI TAMAMLANMIŞTIR
ÖSYM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü uzmanları tüm adayları Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ( EKPSS) Sınav Uygulama Yönergesi uygulanarak en rahat şekilde sınava almak için yoğun bir hazırlık çalışması yürütmüştür. Ayrıca; Devlet Personel Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığının da desteği ile sınavın sorunsuz uygulanması için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

5 2014-EKPSS İÇİN 65.927 ADAYIN BAŞVURUSU ALINMIŞTIR
Engellilerin hangi engel grubunda sınava girmeleri gerektiğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları ile birlikte Engelli Aday karar vermiştir. %40 ve üzeri engelli olanlar sınava başvurmuştur. Birden fazla engeli olan adaylar, Bakanlık Uzmanlarının görüşü ile hangi engel grubunda sınava girebileceklerini birlikte belirlemişlerdir. Bu kapsamda, aday ile Bakanlık arasında mutabakatı gösteren bir “Ön Kabul ve Taahhüt Belgesi” imzalanmıştır.

6 ENGEL GRUPLARI VE DURUMLARINA GÖRE SINAVDA UYGULANACAK TESTLER BELİRLENMİŞTİR
Esas olarak, 3 farklı engel durumuna göre test uygulanacaktır. Genel Engelliler Sınavı (Ortopedik Engelliler, Süreğen (kronik) hastalıklara sahip engelliler, Ruhsal ve Duygusal Engelliler, Dil ve Konuşma Engelliler, vb.) Ortopedik engelliler için ellerini kullanamayanlara işaretleyici Ruhsal ve duygusal sağlık sorunları olanlar için tek kişilik sınav salonunda sınav (isterlerse) CP hastası olanlar için ellerini ve/veya başını sabit tutamayanlara okuyucu ve/veya işaretleyici Görme Engelliler Sınavı (Genel engelliler ile aynı testi alacaklardır.) Görme engellilere 16 punto soru kitapçığı Görme engellilere 18 punto soru kitapçığı Hiç okuyamayanlara okuyucu ve işaretleyici İşitme Engelliler Sınavı (Okul öncesi engelli olanlar bu testi alacaklardır. Diğerleri ise genel engelli testini alacaklardır.) Zihinsel Engelliler Sınavı

7 2014-EKPSS TESTLERİ OLUŞTURULMUŞTUR
Sınavda uygulanacak tüm testler için soru sayıları, aşağıdaki şekilde olacaktır. Genel Yetenek Testi Soru Sayısı 1) Türkçe ) Matematik Genel Kültür Testi Soru Sayısı 1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 4) Türkiye Coğrafyası 5) Türkiye ve Dünya ile ilgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular

8 2014-EKPSS TEST SÜRELERİ BELİRLENMİŞTİR.

9 YERLEŞTİRME Kura ile yerleştirme (ilkokul, ortaokul, veya ilköğretim mezunu olanlar başvuracaktır) Sınav ile yerleştirme Lise mezunları için sınav EKPSS-Ortaöğretim Ön lisans mezunları için sınav EKPSS-Önlisans Üniversite mezunları için sınav EKPSS-Lisans

10 SINAV GÖREVLİLERİ ATANMIŞTIR
ÖSYM Genel Sınav Uygulamalarında yer alan sınav görevlilerine ek olarak; Sınav Koordinatörlüklerinde konuşlandırılmak üzere, sağlık sorunlarına müdahale için ambülans ve sağlık ekibi hazır bulundurulacak ve her binada refakatçi görevlendirilecektir.

11 SINAV BİNALARI BELİRLENMİŞTİR
Sınav, 81 il merkezinde toplam 808 binada ve salonda gerçekleştirilecektir. 7.595 aday tek başına bir salonda sınava girecektir. Bazı binalarda 1, 2 veya 3 adayın sınava girmesi söz konusu olabilecektir.

12 EKPSS Adaylarının Nitelikleri,
EKPSS Sınav Kuralları ve Yasakları Diğer Sınavlardan Farklıdır. O Nedenle; 2014-EKPSS Sınav Uygulama Yönergesini ve 2014-EKPSS Görevli Rehberini ve Okuyucu Kullanan Adayların Görevlileri İçin Hazırlanmış Olan, ‘Okuyucu Yardımı Alan Engelli Adaylara Test Uygulama Yönergesi’ni adresinden; Mutlaka Okuyunuz, İlgililerin Okumasını Sağlayınız ve Görevlisi Olacağınız Engel Grubunu Tanıyınız.

13 ADAYLARIN ÜST ARAMALARI
Tüm adayların üst aramaları yapılarak sınav binalarına alınmalıdır. Ancak; Kalp pili veya beyninde cihaz bulunanların detektörle aranması sağlık sorunu çıkartabileceğinden öncelikle adayın izni alınmalıdır. Adayın aranmasında sağlık açısından sakınca varsa aday, detektörle değil elle aranmalıdır.

14 YARDIMCI ARAÇ VE GEREÇLERLE SINAVA GİRİLEBİLECEKTİR
2014-EKPSS sınavına adaylar protez (takma bacak, ayak, kol vs.) ve ortez (yürümeye yardımcı cihazlar, vücut duruşunu destekleyen cihazlar vb.), baston, yürüteç, tekerlekli sandalye, kulaklık, işitme cihazı, insülin pompası, elektronik olmayan büyüteç vb. ile girebileceklerdir. Müsaade edilen araçlar, Sınava Giriş Belgesi üzerinde yazılıdır. Giriş belgesinde belirtilmeyen ancak engelli adayın engeli nedeniyle yanında bulunmasına ihtiyaç duyduğu bir araç-gereç vb. söz konusu olduğunda sınava alınıp alınmaması hususunda inisiyatif Bina Sınav Sorumlusundadır. Bina Sınav Sorumluları gerekli durumlarda Sınav Koordinasyon Merkezi (Sınav Günü Masası) ile iletişime geçecektir.

15 ADAYLAR SINAV SALONLARINDA YİYECEK-İÇECEK VE İLAÇ BULUNDURULABİLECEKTİR
2014-EKPSS Sınavında adaylar sınav salonuna kullanmak zorunda oldukları ilaçları ve yiyecek-içecek getirebilirler. ilaçları ve yiyecek-içecekleri kontrol ederek sınav güvenliğini zedeleyecek bir durum olmadığı tespit edilecektir. Farklı bir durum ile karşılaşırsanız mutlaka Sınav Koordinasyon Merkezi (Sınav Günü Masası) irtibata geçilecek ve bu durum tutanak altına alınacaktır.

16 ADAYLAR SINAV SIRASINDA TUVALETE GİDEBİLECEKTİR
Adaylar bir gözetmen veya refakatçi ile tuvalete gidebileceklerdir. Adayları bir görevli nezaretinde tuvalete gönderiniz. Asla yalnız göndermeyiniz. Sınav salonu dışında iken adayın başkası ile konuşmasına asla müsaade etmeyiniz.

17 ZORUNLU HÂLLERDE ADAY YAKINLARINDAN SINAV ÖNCESİNDE DESTEK ALINABİLECEKTİR
Aday yakınlarının bina içerisine girmesi yasaktır. Ancak, özel durumlarda bina sınav sorumlusu aday yakınlarından destek alabilir. Bu durumda sınav başlamadan önce görevli olmayanların bina dışına çıkarıldığından emin olunuz. . Adayların sınav binalarına alınması sırasında adayların (varsa aday yakınlarının) ayrıntılı olarak aranması ve özellikle sınav binasına alınacak olan araç ve gereçlerin tek tek kontrol edilmesi gerekmektedir.

18 ADAYLAR DAHA ÖNCE ÖSYM’YE İLETMEDİKLERİ HÂLDE SINAV GÜNÜ SAĞLIK RAPORLARINI GETİRİP BAZI TALEPLERDE BULUNABİLİRLER Bina Sınav Sorumlusu bu konuda raporları inceleyip talepleri değerlendirecektir. Sorumlu, adayı sınava almaya karar verirse adaya “Raporunun ÖSYM’ye Gönderileceğini, Sınavının Geçerli Olup Olmayacağına ÖSYM’nin Karar Vereceği”ni bildirmelidir.

19 SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE SINAV KURALLARI YAVAŞ VE SAKİNCE OKUNMALIDIR
Adaylara soru kitapçıkları verildiği zaman, soru kitapçığı üzerine isimlerini yazmalarını ve imza atmalarını sağlayınız. Yazmayanlar olursa uyarınız. Bu konuda adaylara gerekli yardımı mutlaka yapınız. SINAV KURALLARINI ADAYLARA SAKİN VE YUMUŞAK BİR SES TONU İLE OKUYUNUZ

20 SINAVIN UYGULANMASI Sınav sırasında her an beklenmedik bir durum ile karşılanması doğaldır. ÖSYM tüm adaylar için en uygun sınav koşullarını hazırlamıştır. Ancak bazı adaylar ÖSYM’ye engel durumları ile ilgili bilgileri başvuru sırasında veya sonrasında iletmedikleri için kendileri için uygun olmayan sınav koşulları oluşabilir. Bu gibi durumlarda Sınav Koordinatörü ve Bina Sınav Sorumlusu ile direkt olarak temasa geçilmesi ve sorunlara çözüm talep edilmesi gerekmektedir.

21 SINAVIN UYGULANMASI Her şeye rağmen engel durumu ve grubu nedeni ile adaylarda bir rahatsızlığa yol açmayacak şekilde ÖSYM’nin 2014-Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav Sınavı Uygulama Yönergesi aynen uygulanacaktır. Mesela; Sınava Nüfus Cüzdanı (veya süresi geçerli pasaport) olmadan sınav binasına alınmayacaktır. Sınav binalarına saat, cep telefonu vb. gibi iletişim aracı sokan adayların sınavı geçersiz olacaktır. Görevliden yardım alan ve/veya kopya çekenlerin sınavı geçersiz olacaktır. Görevliler ile tartışan, sınav evrakına zarar veren, sınav sürelerine uymayan vb. adayların sınavları geçersiz olacaktır.

22 UNUTMAYINIZ... 2014-EKPSS sınavına giren adayların hepsi engellidir. Bu nedenle sınav kuralları herkese aynı şekilde uygulanmalıdır. Her hangi bir adaya acımak, ayrıcalık tanımak ve yardım etmek bir diğer engelliye haksızlık etmek anlamına gelecektir. HiÇ BİR ENGELLİYE HAKSIZLIK ETMEYİNİZ

23 UNUTMAYINIZ... 2014-EKPSS sınavının nitelikleri, özellikleri, sınavın oluşturulması, yürütülmesi, soruların zorluğu/kolaylığı, adaylar için doğru sorular olup olmadığı vb. Konuları; KESİNLİKLE ADAYLARLA TARTIŞMAYINIZ BU KONULARDA ONLARA HERHANGİ BİR YORUM YAPMAYINIZ, ANCAK ONLARI DİNLEMEYİ DE İHMAL ETMEYİNİZ.

24 UNUTMAYINIZ... Engellilerle birlikte iken doğal davranın, onlara yardımcı olabilmek adına uygun olmayan çözümler önermeyiniz. Adaylar, engellerine göre çeşitli fonksiyonlarını yerine getirmekte zorluk çekseler de onların diğer yaşam alanlarında bizler gibi olduğunu unutmayınız. Engelli kişilerle iletişim kurarken onların yaşına uygun biçimde davranınız. Onlara küçük bir kız ya da erkek çocuğuymuş gibi davranmayınız.

25 UNUTMAYINIZ... Adaylar sınava giriş belgelerinde belirtilen yerde ve engel grubunda sınava girmek zorundadır. SINAV GÜNÜ ADAYLARIN SINAVA GİRECEKLERİ BİNALARDA, ENGEL GRUPLARINDA VE DURUMLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPMAYINIZ.

26 ADAYLARLA İLETİŞİM Engelli bireylerin hemen her zaman yardıma muhtaç olduğunu düşünmeyin, öncelikle onlara yardıma ihtiyaçları olup olmadığını sorunuz. sonra onLARA nasIl YardIm edebİleceğİnİzİ sorunuz. ADAYA İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞINIZ Ancak SInav sIrasInda onlarIn kural dIşI taleplerİ karşIsInda DA zayIf kalmayInIZ.

27 ADAYLARLA İLETİŞİM Her engellinin durumu kendisine özgüdür. Onlar arasında genelleme yapmak çok zordur. ENGELLİ ADAYLARA ACIYARAK BAKMAYIN, DİYALOĞUNUZU NORMAL TUTUNUZ ENGELLİLERİN BAZILARI NORMAL DURUP ANİDEN BEKLENMEDİK DAVRANIŞLAR SERGİLEYEBİLİRLER. SİZİN TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ YETENEKLERİ VARDIR VE ONU ÇOK İYİ KULLANABİLİRLER

28 ADAYLARLA İLETİŞİM Adayları, dikkat ve sabırla dinleyin. Unutmayın, sabit fikirli olanların fikirlerini değiştirmeleri zordur. YANLIŞ ANLAMAYA ÇOK MÜSAİT OLDUKLARINDAN KELİMELER DİKKATLİ SEÇİLMELİ VE KONUŞURKEN YÜZLERİNE BAKILMALIDIR. ÇOK KIRILGAN OLDUKLARI GİBİ ÇOK KOLAY MUTLU OLABİLECEKLERİ DE UNUTULMAMALIDIR. Adayların sınava giriş belgeleri üzerinde gösterilen bilgiler dışında kendilerine başka bir ayrıcalık tanımayın. Israrcı olanlara sınavının geçersiz olacağını belirterek tutanağa yazınız.

29 ADAYLARDAN BAZILARI SINAV GÜNÜ ENGEL GRUBUNU DEĞİŞTİRMEK İSTEYEBİLİR
Adayların sınava giriş belgeleri üzerinde gösterilen bilgiler dışında başka hiç bir engel grubunda ve durumunda sınava alınmasına müsaade etmeyiniz. Talep eden olur ise bu durumu tutanaklarda rapor ediniz. Adayların bu durumda itirazlarını bir dilekçe ile ÖSYM’ye bildirmelerini isteyiniz. Onlara sadece başvuruları doğrultusunda kendileri için belirlenen koşullarda sınava katılabileceklerini söyleyiniz.

30 ADAYLAR İLE SINAVA YÖNELİK İLETİŞİM KURMAK YASAKTIR
Bazı adaylar sınava tek başlarına bir salonda girebileceklerdir. Bu salonlarda sınav toplu salonlarda uygulanan kurallar içerisinde yürütülecektir. GÖREVLİLERİN ZORUNLU BİR DURUM OLMADIKÇA ADAY İLE KONUŞMASI YASAKTIR. ADAY KONUŞMAK İSTEYEBİLİR, SİZDEN YARDIM İSTEYEBİLİR VE SORUN ÇIKARTABİLİR. GÖREVLİLERİN SINAVA GİRENLERİN HEPSİNİN AYNI ŞEKİLDE ENGELLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK KESİNLİKLE ADAYLA KURAL DIŞI KONUŞMAMALARI GEREKMEKTEDİR.

31 Zihinsel Engelli Grubunda Okuyucu Kullanan Adaylar
2014 Engelli Kamu Personeli Memur Seçme Sınavı (EKPSS) Zihinsel Engelli Adaylarla İlgili Bilgi Notu Sayın ÖSYM Temsilcisi/Sınav Koordinatörü/Bina Sınav Sorumlusu/Salon Başkanı/Okuyucu/İşaretleyicinin Dikkatine! Bu binada/salonda zihinsel engelli grubunda olup sınav süresi 100 dakika olan aday bulunmaktadır Engelli Kamu Personeli Memur Seçme Sınavı (EKPSS)’da Zihinsel Engelli Grubundaki adaylardan okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayanlara 100 dakika sınav süresi verilmiştir. Bu durumdaki adayların soruları kendisinin de okumasının yasak olduğu, böyle bir durumda adayın sınavının geçersiz sayılacağı Yönergelerde belirtilmiştir. Zihinsel engelli grubundaki adaylara verilecek soru kitapçığında şekilli sorular bulunmaktadır. Bu adayların, şekilli sorulara gelindiğinde soru kitapçığına bakmalarına ve şekil içerikli soruları okumalarına izin veriniz.

32 OKUYUCU YARDIMI ALAN ADAYLARA TEST UYGULAMA YÖNERGESİ
Sınavın genel kurallarına ek olarak, OKUYUCU yardımı alan adaylara test uygulanırken aşağıdaki noktalar göz önünde tutulacaktır. Aday, uygulayıcıyı en iyi duyacağı bir biçimde oturtulacaktır. “Sorularda Geçen Bazı Kısaltmalar ve Okunuşları” gösteren bilgi, Soru kitapçığının kapağında yer almaktadır. Okuyucu yardımı alan adayların, soruları kendisinin okumasına izin verilmeyecektir. Sınavda okuyucu yardımı aldığı hâlde soruları kendisinin de okuduğu tespit edilen görme engelli adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. Soru Kitapçığına ve Cevap Kağıdına yazılması gereken adayla ilgili tüm bilgiler, aday istediği takdirde uygulayıcı tarafından yazılacaktır. Cevaplama süresi başlamadan önce, adaya soruların nasıl okunmasını istediği sorulabilecektir. Cevaplama süresi başlayınca, Soru Kitapçığındaki sorular, doğal bir konuşma akıcılığı ile ve kolay işitilir bir biçimde okunacaktır. Adayın, tekrar dinlemek istediği sorular olursa bunlar, aynı biçimde ve yeter sayıda tekrarlanacaktır. Okuma sırasında, soru metnine hiçbir ekleme veya bu metinden hiçbir çıkarma yapılmayacaktır. İşaretleyici yardımı da verilen adaylarda okunan her soru için adayın seçtiği cevap, Cevap Kağıdının ilgili yerine uygulayıcı tarafından işaretlenecektir. Adayın cevabının doğru veya yanlış olduğuna işaret sayılabilecek hiçbir ipucu verilmeyecek, verilen cevap aynen işaretlenecektir. Aday, bir soruyu cevaplayamaz ya da cevapsız bırakmak isterse, kendisine daha sonra gelen bir soru okunacaktır. Daha sonra sınav süresi içinde zaman kalırsa ve aday da isterse böyle sorulara tekrar dönülecektir. Adayın cevaplama süresi içinde, kendisine sorulacak tüm soruları deneme fırsatı bulması için çaba gösterilecektir. Okuyucu yardımı verilen adayların, istedikleri takdirde, işlem yapmak için düz beyaz kağıt kullanmalarına izin verilecektir. Bu kağıtlar Bina Sınav Sorumlusundan temin edilecektir. Adayların kullandıkları işlem yapmak için kullanılan kağıtlar, sınav salonundan dışarı kesinlikle çıkarılmayacak, diğer sınav evrakı ile birlikte cevap kağıdı dönüş poşetine konulacaktır. Okuyucu yardımı alan adaylara; adaya ait Sınava Giriş Belgesinde de yazdığı gibi, sınav süresi 100 dakika olarak uygulanacaktır. Sınav kurallarına uymak koşuluyla, adayın tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olunacaktır.

33 ADAYLAR İLE SINAV SORULAR HAKKINDA KONUŞMAK YASAKTIR
ÖSYM sınavlarında eğer okuyucu olarak görevlendirildiyseniz adaylara sadece soruyu okuyunuz. Tekrar tekrar okuyabilirsiniz. Ancak kesinlikle sorular ile ilgili yorum yapmayınız. Bunların yapılması kopya hükmünde sayılacaktır. Salonda okuyucu ve/veya işaretleyicilerin sorular ve cevap şıkları ile ilgili yorumlar yaptığına şahit olursanız, duyarsız sessiz kalmayınız. Adayın sınavının geçersiz olacağını söyleyiniz ve tutanağa yazarak ÖSYM’yi bilgilendiriniz. ENGELLİLERİN İSTEDİKLERİ SONUÇLARI ALAMAMALARI DURUMUNDA KENDİLERİNE SÖYLEDİĞİNİZ BİLGİLERİ FARKLI ŞEKİLLERDE YORUMLAYABİLECEKLERİNİ UNUTMAYINIZ.

34 İŞARETLEYİCİLERİN ADAYLAR İLE SORU VE CEVAPLAR HAKKINDA KONUŞMASI YASAKTIR
ÖSYM sınavlarında eğer işaretleyici olarak görevlendirildiyseniz sadece adayın söylediği cevabı işaretleyiniz. Tekrar silip yeniden işaretleyebilirsiniz. Kesinlikle adayın söylediği cevabın doğru veya yanlış olduğunu söylemeyiniz. Adayın verdiği cevap yanlış olsa dahi işaretleyiniz, “emin misiniz?” gibi adayı kuşkulandıracak yorumlardan kaçınınız. Bunların yapılması kopya hükmünde sayılacaktır. ENGELLİLERİN İSTEDİKLERİ SONUÇLARI ALAMAYINCA KENDİLERİNE SÖYLEDİĞİNİZ BİLGİLERİ FARKLI ŞEKİLLERDE YORUMLAYABİLECEKLERİNİ UNUTMAYINIZ.

35 SINAV SONRASINDA İLGİLİ GÖREVLİLERE..
ADAYDA SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP KÂĞIDI BIRAKMAMALARINI SINAV SALONUNU KONTROL ETMELERİNİ VE SINAVA GİRİŞ BELGE/BELGELERİNİ, SINAVA GİRİŞ BELGESİ TOPLAMA ZARFINA KONARAK SINAV EVRAKI KUTUSUNA (MAVİ KUTU) CEVAP KAĞITLARINI VE TUTANAKLARI İSE “KIRMIZI KUTUYA” KOYULMASI GEREKTİĞİNİ HATIRLATINIZ.

36 ÖSYM SINAV KOORDİNASYON MERKEZİ 2014 – EKPSS SINAV GÜNÜ MASASI
ÖSYM İLE İLETİŞİM İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA BİNA SINAV SORUMLUSU VE SINAV KOORDİNATÖRÜ SİZE YARDIMCI OLACAKTIR. ÖSYM SINAV KOORDİNASYON MERKEZİ 2014 – EKPSS SINAV GÜNÜ MASASI TELEFON NUMARALARI (530) (530) (530) (312) (312)

37 ÖSYM İLE İLETİŞİM 444 ÖSYM

38 DESTEĞİNİZ İÇİN SINAVA GİREN TÜM ENGELLİLER ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ ÖSYM BAŞKANLIĞI


"ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (2014 - EKPSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME REHBERİ 27 Nisan 2014 02.04.2017." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları