Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME 29 Nisan 2012.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME 29 Nisan 2012."— Sunum transkripti:

1 ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME 29 Nisan 2012

2 ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ÖMSS
Özürlü Vatandaşlarımızın devlet memuru olmaları için seçilmeleri ve yerleştirmelerini sağlamak amacı ile 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde “Özürlü Memur Seçme Sınavı- ÖMSS” yapılacaktır. Sınav saat 10:00’da başlayacak ve ek süre verilenler hariç 60 dakika içerisinde tamamlanacaktır. Ek süre alanlar olacaktır. Sınavda tüm testlerde toplam 60 soru sorulacaktır. Sınavın nitelikleri ve sınav koşulları ÖMSS Bilim Kurulunun titizlikle yürüttüğü bir çalışma sonrasında oluşturulan ÖMSS Kılavuzunda açık olarak tüm özürlü vatandaşlara ilan edilmiştir.

3 SINAV İZLEME VE ÇÖZÜM MASASI
Bilindiği kadarı ile tüm Dünyada ve Ülkemizde yapılan büyük boyutlu tek özürlü sınavıdır. Sınavın yürütülmesi sırasında ön görülmeyen birçok durum oluşabilecektir. Sağlıklı bir iletişim ile sorunların anında çözülmesi için ÖSYM 18 özel görevliden oluşan bir SINAV İZLEME ve ÇÖZÜM MASASI oluşturmuştur. Bina sınav sorumluları ve sınav merkezi yöneticileri direkt olarak bu masa ile irtibata geçebilecektir.

4 ÖMSS HAZIRLIKLARI TAMAMLANMIŞTIR.
ÖSYM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü uzmanları tüm adayları en rahat bir şekilde sınava almak için 8-9 aydır yoğun bir hazırlık çalışması yürütmüştür. Devlet Personel Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığının da desteği ile sınavın sorunsuz geçmesi için hazırlıklar tamamlanmıştır.

5 60375 ADAY BAŞVURUSU ALINMIŞTIR.
Özürlülerin hangi özür grubunda sınava girmeleri gerektiğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları ile birlikte Özürlü Aday karar vermiştir. %40 ve üzeri özürlü olanlar sınava başvurmuştur. Birden fazla özürü olan adaylar, Bakanlık Uzmanlarının görüşü ile hangi sınava girebileceklerini birlikte belirlemişlerdir. Bu kapsamda aday ile Bakanlık arasında mutabakatı gösteren bir “ön kabul ve taahhüt belgesi” imzalatılmıştır.

6 ÖZÜR GRUPLARI VE DURUMLARI BELİRLENMİŞTİR.
Genel Özürlüler Sınavı (Ortopedik Özürlüler, Süreğen (kronik) hastalıklara sahip zürlüler, Ruhsal ve Duygusal Özürlüler, Dil ve Konuşma Özürlüler, vb.) Ortopedik özürlüler için ellerinin kullanamayanlara işaretleyici Ruhsal ve duygusal sağlık sorunları olanlar için tek kişilik sınav salonunda sınav (isterlerse) CP hastası olanlar için ellerini ve/veya başını sabit tutamayanlara okuyucu ve/veya işaretleyici Görme Özürlüler Sınavı (Genel özürlüler ile aynı testi alacaktır.) Görme özürlülere 16 punto soru kitapçığı Görme özürlülere 18 punto soru kitapçığı Hiç okuyamayanlara okuyucu işaretleyici İşitme Özürlüler Sınavı (Okul öncesi özürlü olanlar bu testi alacaklardır. Diğerleri ise Genel özürlü testini alacaklardır.) Zihinsel Özürlüler Sınavı

7 ÖMSS TEST KİTAPÇIKLARI OLUŞTURULMUŞTUR.
Sınavda uygulanacak tüm testler için (Zihinsel Özürlü Grubu Testleri dâhil) soru sayıları, aşağıdaki şekilde olacak ancak, ortaöğretim düzeyindeki zihinsel özürlü grubu içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı İş Okulu mezunları da bulunduğundan bu test hazırlanırken İş Okulu Eğitim Programı da göz önünde bulundurulacaktır. Genel Yetenek Testi Soru Sayısı 1) Türkçe ) Matematik Genel Kültür Testi Soru Sayısı 1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 4) Türkiye Coğrafyası 5) Türkiye ve Dünya. Gen. ve Güncel Sosyoeko.Konular

8 ÖMSS TEST SÜRELERİ BELİRLENMİŞTİR.

9 SINAV TÜRLERİ VE İÇERİKLERİ OLUŞTURULMUŞTUR.
Kura ile yerleştirme (ilk okul, orta okul, veya ilköğretim mezunu olanlar başvuracaktır) Sınav ile yerleştirme Lise mezunları için bir sınav ÖMSS-ortaöğretim Ön lisans mezunları için bir sınav ÖMSS ön-lisans Üniversite mezunları için bir sınav ÖMSS-lisans

10 SINAV GÖREVLİLERİ ATANMIŞTIR.
ÖMSS’de görev alacak diğer sınavlar için gerekli olan tüm SINAV Görevlileri atanmıştır. İlaveten; Sınavlarda soruları okuyamayacak durumda olanlar için soruları okumak üzere OKUYUCU görevlendirilecektir. Cevap kağıdını işaretleyemeyecek durumda olanlar için İŞARETLEYİCİ görevlendirilecektir. Sağlık sorunlarına karşılık Ambülans ve sağlık ekibi hazır bulundurulacak ve binalarda refakatçi görevlendirilecektir.

11 SINAV BİNALARI BELİRLENMİŞTİR.
81 il merkezinde toplam civarında binada civarında salonda sınav gerçekleştirilecektir. civarında aday tek başına bir salonda sınava girecektir. Bazı binalarda 1,2, veya 3 adayın sınava girmesi söz konusu olabilecektir.

12 ADAYLAR SINAV BİNALARINA ATANMIŞTIR.
Adaylar sınava giriş belgelerini kendileri bastıracaktır. ÖMSS çok özel niteliklere sahip bir sınavdır. Sınava aday girecektir. Her adayın kendisine özgü bir durumu vardır. SADECE ÖZÜRLERİ DEĞİL AYNI ZAMANDA ÖZEL TALEPLERİ olmaktadır. ÖMSS kılavuzunda açıklanmayan ancak özürlünün kendine özgü durumlarıda ÖSYM tarafından talep edilmiş ve bu kapsamda üzerinde özürlünün özel durumu tek tek incelenerek onların en rahat koşullarda sınava girmeleri için düzenlemeler yapılmıştır. ÖSYM Son dakikaya kadar binlerce dilekçe gelmiş hepsi ile tek tek ilgilenilmiş. Gerekirse özürlü aday ile görüşülmüş ve uygun sınav ortamı oluşturulmuştur.

13 ÖMSS ADAYLARININ NİTELİKLERİ,
ÖMSS SINAV KURALLARI VE YASAKLARI DİĞER SINAVLARDAN FARKLIDIR. O NEDENLE; ÖMSS SINAV UYGULAMA YÖNERGESİNİ (osym.gov.tr adresinden) VE ÖMSS GÖREVLİ REHBERİNİ (gis.osym.gov.tr adresinden) MUTLAKA OKUYUNUZ. BU YÖNERGE VE REHBERİ İLGİLİLERİN OKUMASINI SAĞLAYINIZ. GÖREVLİSİ OLACAĞINIZ ÖZÜRLÜ GRUBUNU TANIYINIZ.

14 ÖMSS ÇOK ÖZEL BİR SINAVDIR.
Adayların özür grupları, özür grubu içerisindeki özür durumları ve eğitim durumlarını dikkate alarak toplam 4 özür grubunda 19 farklı nitelikte soru kitapçığı üretilmiştir. Özür grubu ve durumları, kullanılacak soru kitapçık türleri, vb. dikkate alınarak 161 farklı sınav salonu türü oluşturulmuş ve adayların ataması gerçekleştirilmiştir.

15 ADAYLAR ARANIRKEN DİKKAT EDİLMELİDİR.
ÖMSS’DE DE TÜM ADAYLAR ARANARAK SINAV BİNALARINA ALINMALDIRI . ANCAK; KALP PİLİ VEYA BEYNİNDE CİHAZ BULUNANLARIN DEDEKTÖRLE ARANMASI SAĞLIK SORUNU ÇIKARTABİLECEĞİNDEN ÖNCELİKLE ADAYIN İZNİ ALINMALIDIR. ADAYIN ARANMASINDA SAĞLIK AÇISINDAN SAKINCA VARSA ADAY, DEDEKTÖRLE DEĞİL ELLE ARANMALIDIR.

16 YARDIMCI ARAÇ-GEREÇLERLE SINAVA GİRİLEBİLECEKTİR.
ÖMSS SINAVINA ADAYLAR PROTEZ (TAKMA BACAK, AYAK, KOL VS.) VE ORTEZ (YÜRÜMEYE YARDIMCI CİHAZLAR, VÜCUT DURUŞUNU DESTEKLEYEN CİHAZLAR VB.), BASTON, YÜRÜTEÇ, TEKERLEKLİ SANDALYE, KULAKLIK, İŞİTME CİHAZI, İNSÜLİN POMPASI, ELEKTRONİK OLMAYAN BÜYÜTEÇ vb. İLE GİREBİLECEKLERDİR. Müsaade edilen araçlar Sınava Giriş Belgesi üzerinde yazılıdır. Giriş belgesinde belirtilmeyen ancak özürlü adayın özrü nedeniyle yanında bulunmasına ihtiyaç duyduğu bir araç-gereç vb. söz konusu olduğunda sınava alınıp alınmaması hususunda inisiyatif Bina Sınav Sorumlusundadır.

17 ADAYLAR SINAV SALONLARINDA YİYECEK-İÇECEK VE İLAÇ BULUNDURULABİLECEKTİR.
ÖMSS SINAVINDA ADAYLAR SINAV SALONUNA KULLANMAK ZORUNDA OLDUKLARI İLAÇLARI VE YİYECEK-İÇECEK GETİREBİLİRLER. İLAÇLARI VE YİYECEK-İÇECEKLERİ KONTROL EDEREK SINAV GÜVENLİĞİNİ ZEDELEYECEK BİR DURUM OLMADIĞINI TESPİT EDİN. FARKLI BİR DURUM İLE KARŞILAŞIRSANIZ MUTLAKA TUTANAĞA NOT EDİN.

18 ADAYLAR SINAV SIRASINDA TUVALETE GİDEBİLECEKTİR.
ADAYLAR bİr gözetmen veya refakatçi İle tuvalete gİdebİleceklerdİr. ADAYLARI TuvaletE YALNIZ GÖNDERMEYİN. Bu konuda YARDIMCI OLMAK İÇİN binalarda yedek gözetmenler OLACAK ve her binada bİr tane refakatçi görev yapacaktIr. YardIm İsteyİn. SInav Salonu dIşInda İken ADAYIN başkasI İle konuşmaSIna asla müsaAde etmeyİn.

19 ZORUNLU HÂLLERDE ADAY YAKINLARINDAN SINAV ÖNCESİNDE DESTEK ALINABİLCEKTİR.
ADAY YAKINLARININ BİNA İÇERİSİNE GİRMESİ YASAKTIR. ANCAK ÖZEL DURUMLARDA BİNA SINAV SORUMLUSU ADAY YAKINLARINDAN DESTEK ALABİLİR. BU DURUMDA SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE GÖREVLİ OLMAYANLARIN BİNA DIŞINA ÇIKARILDIĞINDAN EMİN OLUN. ADAYLARIN SINAV BİNALARINA ALINMASI SIRASINDA ADAYLARIN (VARSA ADAY YAKINLARININ) AYRINTILI OLARAK ARANMASI VE ÖZELLİKLE SINAV BİNASINA ALINACAK OLAN ARAÇ VE GEREÇLERİN TEK TEK KONTROL EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

20 ADAYLAR DAHA ÖNCE ÖSYM’YE İLETMEDİKLERİ HÂLDE SINAV GÜNÜ SAĞLIK RAPORLARINI GETİRİP BAZI TALEPLERDE BULUNABİLİRLER. BİNA SINAV SORUMLUSU BU KONUDA RAPORLARI İNCELEYİP TALEPLERİ DEĞERLENDİRECEKTİR. SORUMLU, ADAYI SINAVA ALMAYA KARAR VERİRSE ADAYA “RAPORUNUN ÖSYM’YE GONDERILECEĞİNİ, SINAVININ GEÇERLİ OLUP OLMAYACAĞINA ÖSYM’NiN KARAR VERECEĞİ”Nİ BİLDİRMELİDİR.

21 SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE SINAV KURALLARI YAVAŞ VE SAKİNCE OKUNMALIDIR.
ADAYLARA SORU KİTAPÇIKLARI VERİLDİĞİ ZAMAN SORU KİTAPÇIĞI ÜZERİNE İSİMLERİNİ YAZMALARINI VE İMZA ATMALARINI SAĞLAYIN. YAZMAYANLAR OLURSA UYARIN. BU HUSUSTA ONLARA GEREKLİ YARDIMI MUTLAKA YAPIN. SINAV KURALLARINI ADAYLARA SAKİN VE YUMUŞAK BİR SES TONU İLE OKUYUN.

22 SINAVIN YÜRÜTÜLMESİ Sınav sırasında her an beklenmedik bir durum ile karşılanması doğaldır. ÖSYM tüm adaylar için en uygun sınav koşullarını hazırlamıştır. Ancak bazı adaylar ÖSYM’ye özür durumları ile ilgili bilgileri başvuru sırasında veya sonrasında iletmedikleri için kendileri için uygun olmayan sınav koşulları oluşabilir. Bu gibi durumlarda SINAV MERKEZİ YÖNETİCİSİ VE BİNA SINAV SORUMLUSU İLE DİREKT OLARAK temasa geçilmesi ve sorunlara çözüm talep edilmesi gerekmektedir.

23 SINAVIN YÜRÜTÜLMESİ Her şeye rağmen özür durumu ve grubu nedeni ile adaylarda bir rahatsızlığa yol açmayacak şekilde ÖSYM’nin SINAV KURALLARI AYNEN UYGULANACAKTIR. Mesela; Sınava Nüfus Cüzdanı ve geçerli tarihi olan bir pasaport ile gelmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır. Sınav binalarına saat, cep telefonu vb. gibi iletişim aracı sokan adayların sınavı geçersiz olacaktır. Görevliden yardım alan ve/veya kopya çekenlerin sınavı geçersiz olacaktır. Görevliler ile tartışan, sınav evrakına zarar veren, sınav sürelerine uymayan vb. adayların sınavları kesinlikle geçersiz olacaktır. ...

24 UNUTMAYINIZ... ÖMSS SINAVINA GİREN ADAYLARIN HEPSİ ENGELLİDİR. BU NEDENLE SINAV KURALLARI HERKESE AYNI ŞEKİLDE UYGULANMALIDIR. HER HANGİ BİR ADAYA ACIMAK, AYRICALIK TANIMAK VE YARDIM ETMEK BİR DİĞER ENGELLİYE HAKSIZLIK ETMEK ANLAMINA GELECEKTİR. HiÇ BİR ÖZÜRLÜYE HAKSIZLIK ETMEYİN.

25 ANCAK ONLARI DİNLEMEYİ DE İHMAL ETMEYİNİZ.
YAPMAYINIZ... ÖMSS SINAVININ NİTELİKLERİ, ÖZELLİKLERİ, SINAVIN OLUŞTURULMASI, YÜRÜTÜLMESİ, SORULARIN ZORLUĞU/KOLAYLIĞI, ADAYLAR İÇİN DOĞRU SORULAR OLUP OLMADIĞI VB. KONULARI KESİNLİKLE ADAYLARLA TARTIŞMAYIN VE BU KONULARDA ONLARA HERHANGİ BİR YORUM YAPMAYIN. ANCAK ONLARI DİNLEMEYİ DE İHMAL ETMEYİNİZ.

26 YAPMAYINIZ... Özürlülerle bİrlİkte İken doğal davranIn, onlara YARDIMCI OLABİLMEK ADINA uygun olmayan çözümler önermeyİn. ADAYLAR, ÖZÜRLERİNE göre çeşİtlİ fonksİyonlarInI yerİne getİrmekte zorluk çekSELER DE onlarIn dİğer yaşam alanlarInda BİZLER gİbİ olduğunu unutmayInIZ. Özürlü kİŞİlerle İletİŞİm kurarken onlaRIN yaşIna uygun bİÇİmde davranIn. Onlara Küçük BİR kIz ya da erkek çocuğuymuş gİbİ davranmayIn.

27 YAPMAYINIZ... ADAYLAR SINAVA GİRİŞ BELGELERİNDE BELİRTİLEN YERDE VE ÖZÜR GRUBUNDA SINAVA GİRMEK ZORUNDADIR. SINAV GÜNÜ ADAYLARIN SINAVA GİRECEKLERİ BİNALARDA, ÖZÜR GRUPLARINDA VE DURUMLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPMAYIN.

28 ADAYLARLA İLETİŞİM KURULMALIDIR.
Özürlü bİreylerİn hemen her zaman yardIma muhtaç olduğunu düşünmeyİn, öncelİkle ONLARA yardIma İhTİyaÇLARI olup olmadIğInI sorun. sonra onLARA nasIl yardIm edebİleceğİnİzİ sorun. ADAYA İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIN Ancak SInav sIrasInda onlarIn kural dIşI taleplerİ karşIsInda DA zayIf kalmayIn.

29 ADAYLARLA İLETİŞİM KURULMALIDIR.
HER ÖZÜRLÜNÜN DURUMU KENDİSİNE ÖZGÜDÜR. ONLAR ARASINDA GENELLEME YAPMAK ÇOK ZORDUR. ÖZÜRLÜ ADAYLARA ACIYARAK BAKMAYIN, DİYALOĞUNUZU NORMAL TUTUN. ÖZÜRLÜLERİN BAZILARI NORMAL DURUP ANİDEN BEKLENMEDİK DAVRANIŞLAR SERGİLEYEBİLİRLER. SİZİN TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ YETENEKLERİ VARDIR. VE ONU ÇOK İYİ KULLANABİLİRLER.

30 ADAYLARLA İLETİŞİM KURULMALIDIR.
ADAYLARI, DİKKAT VE SABIRLA DİNLEYİN. UNUTMAYIN, SABİT FİKİRLİ OLANLARIN FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRMELERİ ZORDUR. YANLIŞ ANLAMAYA ÇOK MÜSAİT OLDUKLARINDAN KELİMELER DİKKATLİ SEÇİLMELİ VE KONUŞURKEN YÜZLERİNE BAKILMALIDIR. ÇOK KIRILGAN OLDUKLARI GİBİ ÇOK KOLAY MUTLU OLABİLECEKLERİ DE UNUTULMAMALIDIR. ADAYLARIN SINAVA GİRİŞ BELGELERİ ÜZERİNDE GÖSTERİLEN BİLGİLER DIŞINDA KENDİLERİNE BAŞKA BİR AYRICALIK TANIMAYIN. ISRARCI OLANLARA SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞINI BELİRTEREK TUTANAĞA YAZIN.

31 ADAYLARDAN BAZILARI SINAV GÜNÜ SINAV DURUMUNU DEĞİŞTİRMEK İSTEYEBİLİR.
ADAYLARIN SINAVA GİRİŞ BELGELERİ ÜZERİNDE GÖSTERİLEN BİLGİLER DIŞINDA BAŞKA HİÇ BİR ÖZÜR GRUBUNDA VE DURUMUNDA SINAVA ALINMASINA MÜSADE ETMEYİNİZ. TALEP EDEN OLUR İSE BU DURUMU TUTANAKLARDA RAPOR EDİNİZ. ADAYLARIN BU DURUMDA İTİRAZLARINI BİR DİLEKÇE İLE ÖSYM’YE BİLDİRMELERİNİ İSTEYİNİZ. ONLARA SADECE BAŞVURULARI DOĞRULTUSUNDA KENDİLERİ İÇİN BELİRLENEN KOŞULLARDA SINAVA KATILABİLECEKLERİNİ SÖYLEYİNİZ.

32 ADAYLAR İLE SINAVA YÖNELİK İLETİŞİM KURMAK YASAKTIR.
BAZI ADAYLAR SINAVA TEK BAŞLARINA BİR SALONDA GİREBİLECEKLERDİR. BU SALONLARDA SINAV TOPLU SALONLARDA UYGULANAN KURALLAR İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLECEKTİR. GÖREVLİLERİN ZORUNLU BİR DURUM OLMADIKÇA ADAY İLE KONUŞMASI YASAKTIR. ADAY BUNU İSTEYEBİLİR. YARDIM İSTEYEBİLİR. SORUN ÇIKARTABİLİR. GÖREVLİLERİN SINAVA GİRENLERİN HEPSİNİN AYNI ŞEKİLDE ÖZÜRLÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK KESİNLİKLE ADAYLA KURAL DIŞI KONUŞMAMALARI GEREKMEKTEDİR.

33 OKUYUCU İSTEYEN ADAYLAR SORU KİTAPLARINI OKUYAMAZLAR.
ÖSYM SINAVLARINDA OKUYUCU TALEP EDEN ADAYLARA OKUYUCU VERİLMESİ DURUMUNDA EK SÜRE DE VERİLDİĞİ İÇİN ADAYIN KENDİ KİTABINI GÖRMESİ YASAKTIR. OKUYUCUSU OLDUĞU HÂLDE SORU KİTAPÇIĞINA BAKAN ADAYIN SINAVI GEÇERSİZ OLUR. OKUYUCU İSENİZ KİTABI ADAYA GÖSTERMEYİNİZ. EĞER GÖREVLİ İSENİZ, ADAYIN KİTABINI OKUDUĞUNU TESPİT ETTİĞİNİZDE TUTANAĞA NOT EDEREK ÖSYM’YE BİLDİRİNİZ.

34 ADAYLAR İLE SINAV SORULARINI HAKKINDA KONUŞMAK YASAKTIR.
ÖSYM SINAVLARINDA EĞER OKUYUCU OLARAK GÖREVLENDİRİLDİYSENİZ ADAYLARA SADECE SORUYU OKUYUNUZ. TEKRAR TEKRAR OKUYABİLİRSİNİZ. ANCAK KESİNLİKLE SORULAR İLE İLGİLİ YORUM YAPMAYINIZ. BUNLARIN YAPILMASI KOPYA HÜKMÜNDE SAYILACAKTIR. SALONDA OKUYUCU VE/VEYA İŞARETLEYİCİLERİN SORULAR VE CEVAP ŞIKLARI İLE İLGİLİ YORUMLAR YAPTIĞINA ŞAHİT OLURSANIZ, DUYARSIZ SESSİZ KALMAYINIZ. ADAYIN SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞINI SÖYLEYİNİZ VE TUTANAĞA YAZARAK ÖSYM’Yİ BİLGİLENDİRİNİZ. ÖZÜRLÜLERİN İSTEDİKLERİ SONUÇLARI ALAMAMALARI DURUMUNDA KENDİLERİNE SÖYLEDİĞİNİZ BİLGİLERİ FARKLI ŞEKİLLERDE YORUMLAYABİLECEKLERİNİ UNUTMAYINIZ.

35 İŞARETLEYİCİLERİN ADAYLAR İLE SORU VE CEVAPLAR HAKKINDA KONUŞMASI YASAKTIR.
ÖSYM SINAVLARINDA EĞER İŞARETLEYİCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLDİYSENİZ SADECE ADAYIN SÖYLEDİĞİ CEVABI İŞARETLEYİNİZ. TEKRAR SİLİP YENİDEN İŞARETLEYEBİLİRSİNİZ. KESİNLİKLE ADAYIN SÖYLEDİĞİ CEVABIN DOĞRU VEYA YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEMEYİN. ADAYIN VERDİĞİ CEVAP YANLIŞ OLSA DAHİ İŞARETLEYİN. “EMİN MİSİNİZ?” GİBİ ADAYI KUŞKULANDIRACAK YORUMLARDAN KAÇININ. BUNLARIN YAPILMASI KOPYA HÜKMÜNDE SAYILACAKTIR. ÖZÜRLÜLERİN İSTEDİKLERİ SONUÇLARI ALAMAYINCA KENDİLERİNE SÖYLEDİĞİNİZ BİLGİLERİ FARKLI ŞEKİLLERDE YORUMLAYABİLECEKLERİNİ UNUTMAYINIZ.

36 SINAV SONRASINDA İLGİLİ GÖREVLİLERE..
ADAYDA SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP KÂĞIDI BIRAKMAMALARINI SINAV SALONUNU KONTROL ETMELERİNİ VE CEVAP KAĞITLARINI VE TUTANAKLARI “KIRMIZI KUTUYA” KOYULMASI GEREKTİĞİNİ HATIRLATINIZ.

37 DESTEĞİNİZ İÇİN SINAVA GİREN TÜM ÖZÜRLÜLER ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
ÖSYM İLE İLETİŞİM İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA BİNA SINAV SORUMLUSU, SINAV MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ SİZE YARDIMCI OLACAKTIR. ZORUNLU DURUMLARDA ONLARA ULAŞAMAZ İSENİZ DİREKT OLARAK AŞAĞIDAKİ TELEFONLARDAN ÖSYM’YE ULAŞABİLİRSİNİZ. ( 312) ( 312) ve ( 312) DESTEĞİNİZ İÇİN SINAVA GİREN TÜM ÖZÜRLÜLER ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ÖSYM BAŞKANLIĞI


"ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS) GÖREVLİ BİLGİLENDİRME 29 Nisan 2012." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları