İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1929 DÜNYA EKONOMİK BUNALIMI
Advertisements

ders 3 esneklİk Mankiw 2007, BL. 5
MADDE BAĞIMLILIĞINDA BİZE DÜŞENLER
NECDET YILMAZ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ 2008 ISPARTA
VI. Ders notları: DÖNÜŞÜM EKONOMİLERİNDE İSTİKRAR POLİTİKALARI
LETONYA.
Avusturya.
Çek Cumhuriyeti.
Okullarda Suç ve Şiddeti Önleme
GÖÇLER 1.
ERGENLİK DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ
Toplumsal Grup, Yığın Kategori
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
TÜRKİYE DEĞERLER ATLASI 2012 YILMAZ ESMER
Proje Hakkında  Proje T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel Türkiye ve KAGİDER tarafından hayata geçirilmektedir.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
Gençler ve Yol Güvenliği
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
ÇEK CUMHURİYETİ BİLGİ YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ
İnsanda üreme,büyüme,gelişme
Coğrafi Bölgeler.
Ruh Sağlığı.
Sosyal Bilgiler GÖÇÜN NEDEN VE SONUÇLARI
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
AİLE EĞİTİMİ GÜZ DÖNEMİ SEMİNERLERİ…
MADDE BAĞIMLILIĞI ÖZEL MERTER FATİH İLKÖĞRETİM OKULU.
Norveç.
Dönemlere Ayrılma Her dönüm noktası, hem yeni bir gelişmenin başlangıç noktası, hem de bir önceki gelişmenin doruk noktası olmaktadır.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
“DÖNÜŞÜM EKONOMİLERİ” dersi
Türkiye’ den getirdikleri oluşturulan köşe.. Sınıflardan görüntüler.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
TÜRKİYE’ DE YAŞLI İNTİHARLARI. Yapılan son sayımda elde edilen verilere göre Türkiye’ de 70 milyon 586 bin 256 kişi yaşamakta ve bunların % 7.1’ i 65.
NÜFUS : Belli bir yerde yaşayan insan sayısına denir.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
RAKAMLAR ÜLKEMİZDE SİGARA BAĞIMLI SAYISI 17 MİLYON
Macaristan.
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
Avrupa Birliği Ülkeleri
RUSÇA MARİA ADA EKMEKÇ 4-A.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Özlem Keçim.
KENTSEL SİYASET-2. KENTSEL SİYASET-2 Kentsel Siyaset-4 Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
1929 DÜNYA EKONOMİK BUNALIMI
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
En Yeni 10 Ülke
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
Uzm. Dr. Çiğdem AYDEMİR Kriz Dergisi 7(1):
MAKRO EKONOMİ 4. HAFTA.
ZOR GENÇLER ile BAŞA ÇIKMA
Fiziki Faktörler İklim iklim elemanlarından sıcaklık, bitki türlerinin çeşitliliği ve bunların yayılış alanları üzerinde etkilidir. Çünkü her bitkinin.
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Acil Sağlık Hizmetlerinde Ölümlerin Değerlendirilmesi (Ankara ) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay Ankara 112 Acil.
PISA Programme for International Student Assessment Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı.
GENÇLERDE UYUM.
Kadın Girişimciler.
Diana Tours-3.
14. Hafta: Yeni liberal Dünya
TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ —Nüfus artışı yüksektir — Genç nüfus fazladır. — Aktif nüfus fazladır.(çalışabilecek nüfus). Çalışma çağındaki nüfustur.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
AETR KONVANSİYONU
ESRA ÇELİK 12/A Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması.
A. NÜFUSUN ÖNEMİ ve ÖZELLİKLERİ 1. Nüfus Sayımları ve Nüfusun Önemi Nüfus: Belirli bir zamanda ve sınırları belirli bir alanda yaşayan insan sayısıdır.
Sunum transkripti:

İntihar Oranı En Yüksek 10 Ülke Berat Köse

10. Finlandiya 2007’den bu yana yapılan çalışmalar ile intihar oranı azaltılsa da Finlandiya hala listenin 10. sırasında. En büyük sebeplerden biri olarak ülkedeki yüksek alkol kullanımı gösteriliyor.

9. Kazakistan Sovyetler Birliği’nden ayrıldıktan sonra düzelmeyen bir ekonomi, otoriter bir rejim, %70’i müslüman olan ve müslüman olmayanlara baskı yapan bir ülke. İntihar oranı özellikle gençlerde çok yüksek olması devletin buna karşı çeşitli müdahaleler yapmasını zorunlu kılmış. Oran 100.000’de 28.

8. Ukranya İlginç olarak bu ülkedeki intihar sayıları şehirlerden daha çok kırsal kesimlerde yaşanmakta. Yüksek alkol kullanım oranı, eğitimin ve aile bakımının kötü olması gibi sebeplerden dolayı intihar oranının yüksek olduğu düşünülüyor.

7. Slovenya 92’de bağımsızlığını ilan eden eski doğu bloğu ülkelerinden. Ekonominin bir türlü düzelememesi intihar sebeplerinin başında geliyor. İntihar oranı 100.000’de 30.

6. Macaristan 1989’da bağımsızlığını ilan edip parlamenter sisteme geçen Macaristan, turizm sayesinde gelirlerini oldukça arttırmış ve görece olarak ekonomisini düzeltmiş olsa da intihar oranlarında herhangi bir düşüş yok. 100.000’de 32’lik senelik intihar oranı bu güzel ülkenin en kötü taraflarından.

5. Estonya Bağımsızlıklarını kazanmadan önce 100.000 16 olan intihar oranı bağımsızlıktan sonra büyük bir artış göstererek 33.2’ye çıkmış. Ekonomik darboğaz, sosyal hayatın değişimi ve adaptayon sıkıntıları bu intiharların en büyük sebeplerinden.

4. Letonya “Bekar annelerin ve intihar eğilimli erkekler”in toprağı. Bu küçük Baltık ülkesinde intihar oranı 100.000’de 34’ün üzerinde ve bu intihar eden kişilerin çoğunluğu erkek.

3. Belarus Erkeklerin intihar oranının kadınlardan 6 kat daha fazla olduğu yine bir eski demir perde ülkesi. Erkeklerde oran 100.000’de 66’dan fazla. Alkol kullanımının çok fazla olması ülkedeki intihar sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

2. Rusya Özellikle ergen yaşlarda intihar vakalarının çok olduğu bir ülke olan Rusya’da bunun sebeplerini, alkol, aile içi şiddet ve kötü ebeveynlik olarak sıralıyorlar. Ayrıca bu kadar büyük olan bir ülkede izolasyon, yabancılaşma ve yalnızlık da büyük bir problem.

1. Litvanya Şok edici bir intihar oranına sahip ülkede yılda nüfusun 100.000’de 42'si bu yolla hayatına son veriyor. Komunizm’den kapitalizme geçişte adaptasyon sorunu yaşayan ülke ekonomik açıdan çok büyük problemleri olmamasına rağmen son 10 senede ikiye katlayan intihar oranlarına bir çözüm bulamamış.

SON