Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESRA ÇELİK 12/A Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESRA ÇELİK 12/A Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması."— Sunum transkripti:

1 ESRA ÇELİK 12/A 2628

2 Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Şiddet, özel veya kamusal alanda (evde, aile bireyleri arasında, sokakta, iş yerinde) meydana gelebilir.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Aile içi şiddet, duygusal istismardan, ölümle sonuçlanan fiziksel şiddete varan çeşitli tür ve şekillerde karşımıza çıkabilir. Evli, bekâr, dul ya da boşanmış, tüm etnik gruplardan her statü ve yaştaki kadınlar aile içi şiddete maruz kalabilirler.

17

18

19  Aşırı bir endişe ve korku hali, sık irkilme,  Karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı gibi psikosomatik belirtiler,  Alt ıslatma,  Dil gelişiminde problemler; kekeleme, erken dönemlere gerileme, vb.  Çevreye karşı ilgisizlik, duyarsızlık  Az/Çok uyuma, uykuya dalmakta zorluk, kabus görme,  Sık ve uzun süreli ağlama nöbetleri,  Yeme problemleri,  Konsantrasyonda zorluk,  Sinirlilik, öfke nöbetleri, agresif davranışlar,  Dürtüsel davranışlar,  Özgüven azalması,  Okulda problemler,  Arkadaş ilişkilerinde sorunlar,  İntihar eğilimleri.

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33


"ESRA ÇELİK 12/A Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları