ATATÜRKÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
Advertisements

Atatürkçülüğün Türk toplumu için önemi…
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
Baş Öğretmen Atatürk.
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Atatürk Atatürk Cumhuriyeti kurmuştur.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
Egitimin tanımı ve önemi
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
CUMHURİYET BAYRAMI.
CUMHURİYET DÖNEMİ EĞİTİM ANLAYIŞI
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
VATANSEVERLİĞİ Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir. Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan savunmasını her şeyden.
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
Benim naçiz vücudum elbet bir gün kara toprak olacaktır
Kumluca metem vatanseverlİk
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ HAZIRLAYAN ETKENLER
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
Atatürk’ün Hayatı Atatürk’e Bir Söz BİZDEN Atatürk’ün Okul Hayatı
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MAZLUM MİLLETLER
ATATÜRK ve BİLİM.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
ATATÜRKÇÜLÜK.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
ATATÜRK ( ).
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
TC İNKİLAP TARİH.
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
MESLEKİ ETİK ŞUBAT 2015 TOPLUMSAL YOZLAŞMA Mehmet ERDEM.
HOŞ GELDİNİZ En mühim en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı yüksek bir cemiyet hâlinde yaşatır, ya da bir.
Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. M.Kemal ATATÜRK.
OKUL AİLE BİRLİĞİ Eğitim- Öğretim; öğrenci – öğretmen ve velilerin birlikte hareket etmesi suretiyle gerçekleştirilmesi gereken bir faaliyettir.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
MİLLİ MÜCADELE.
Makbule Hanım (Kız Kardeşi) Zübeyde Hanım (Annesi) Ali Rıza Efendi ( Babası)
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
Atatürk’ün Okul Hayatı Atatürk’ün Kişilik Özellikleri Atatürk’ün Bazı Sözleri ÇIKIŞ Atatürk’ün İç Burkan Ölümü Atatürk İle İlgili Bir Hikaye Atatürk’e.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / 19. Yüzyılın Sonlarında Osmanlı Devleti
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
ATATÜRKÇÜLÜK ÜNİTESİ TEST SUNU
ATATÜRK'ÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ Mehmet DİNÇ Mehmet DİNÇ.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / MUSTAFA KEMAL’İN DÜŞÜNCE DÜNYASINI GELİŞTİREN ŞEHİRLER
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

ATATÜRKÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ

VATAN SEVERLİĞİ • Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir VATAN SEVERLİĞİ • Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir.Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.Vatan savunmasını her şeyden önemli ve her şeyden üstün gören Atatürk’ün İstiklâl Savaşının kazanılmasında vatan sevgisi ve Türk milletine olan güveni önemli bir yer tutar.

İDEALİSTLİĞİ • Atatürk’ün en büyük ideali ,Türk Milletinin ‘’ En medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını    yükseltmek’’ti.Bir idealist olarak , en kısa zamanda bu hedefe ulaşmak istiyordu.

 İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ • Atatürk olayların gidişini değerlendirerek sonucunu tespit ederdi.Çanakkale Muharebeleri sırasında , düşman donanmasının nerden çıkarma yapabileceğini önceden sezerek gerekli tedbiri alması savaşın  sonucunu değiştirmiştir.

AÇIK SÖZLÜLÜĞÜ • Atatürk , doğruyu söylemekten asla çekinmezdi AÇIK SÖZLÜLÜĞÜ • Atatürk  , doğruyu söylemekten asla çekinmezdi.’’Ben düşündüklerimi ,daima halkın huzurunda söylemeliyim.yanlışım varsa halk beni tekzip eder.’’derdi.

MANTIKLILIĞI • Keskin bir mantık ve zekâ gücüne sahip olan Atatürk ,hayatı boyunca akıl ve mantığa büyük önem vermiştir.Bu özellik onun evrensel devlet adamı olarak tanınmasında büyük bir rol oynamıştır.’’Bizim akıl ,mantık ve zekâ ile hareket etmek en belirgin özelliğimizdir.’’ diyerek ülke sorunlarında mantık ve şuurla hareket edildiğini göstermiştir.

EĞİTİMCİLİĞİ Atatürk toplumu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmayı amaçladığı için milli eğitim ile yakından ilgilenmiştir.O , ‘’ Eğitimdir ki bir milleti ya hür , bağımsız , şanlı , yüce bir toplum olarak yaşatır ; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder.

YÖNETİCİLİĞİ Mustafa Kemal iyi bir yönetici için gerekli bütün özelliklere sahipti.Kibar davranışları  , dürüstlüğü ,emir veriş tarzıyla örnek olmuştur.Gerek devlet yönetiminde gerekse askerlik hayatı boyunca hiçbir zaman maceraya yer vermemiştir.Atatürk ‘’Büyük kararlar vermek kâfi değildir.Bu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lâzımdır.’’ diyerek verdiği kararlarda ısrarcı olmuş ve sonucun kendi istediği şekilde çözümlenmesi için uğraşmıştır.

SABIR VE DİSİPLİN ANLAYIŞI • Atatürk önemli düşünceler karşısında önce düşünür , inceler , araştırır  ve tartışırdı.Sonra kesin kararını verirdi.Verdiği kararın uygulanma zamanını ise sabırla beklerdi.