KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E Ğ İ T İ M DENETİMİ Dr. Mustafa Aydın BAŞAR Eğitim Denetimi-I.
Advertisements

Yrd.Doç.Dr.Mustafa EVREN OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

T Ü R K E Ğ İ T İ M S İ S T E M İ ve O K U L Y Ö N E T İ Mİ.
KURAMSAL VE AMPİRİK MAKALELER
Büyümenin Bileşenleri Yada Belirleyicileri
Karşılaştırmalı Eğitim
Eğitimde Hedefler Hedef Kaynakları
COĞRAFYA İÇERİSİNDEKİ YERİ
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
SPOR SOSYOLOJİSİ. SOSYOLOJİ: Kelime anlamı toplumbilimidir. Latince toplum anlamına gelen Socius ile Yunanca bilgi demek olan logos sözcüklerinin birleşmesinden.
Kültür.
KURULUŞU Çocuk felsefesi anlayışı: Bir çocukta bütün çocukları düşünmek. Çocuk ödevi yaklaşımı: Türkiye'de ve dünyada tek bir sorunlu çocuk kalmayıncaya.
AVRUPA BİRLİĞİ VE EĞİTİM POLİTİKASI
Eğitim ve Eğitim Psikolojisi
PROGRAM YETERLİLİKLERİ ÇALIŞMASI
Yorumlayıcı Paradigma ve Nitel Araştırmanın Bilimsel Araştırma Geleneğindeki Yeri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Öğretim Tasarımı
Küreselleşme, Sonuçları ve Az Gelişmiş Ülkeler.
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR.
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
E Ğ İ T İ M DENETİMİ Dr. Mustafa Aydın BAŞAR Eğitim Denetimi-I.
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SOSYOLOJİ NEDİR?.
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bölümü
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Türk Eğitim Sisteminin Yapısı ve Yönetimi
ÇOCUK GELİŞİMİNE FARKLI BAKIŞ AÇILARI
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 11 Okumayı Öğrenme.
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
DAVRANIŞ BİLİMLERİNİN ETKİLENDİĞİ ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR
İşletme Yönetimi Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü.
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
Program Geliştirmede Temel Kavramlar
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
Bilimsel İçerik Bilimsel içerik, bilimsel bilgiyi oluşturmaktadır. Erken çocukluk döneminde fen eğitimi de, çocukların yaşadığı çevre hakkında gerekli.
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Erken Çocukluk Dönemi Fen ve Matematik Eğitimine Kuramsal Bakış
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama
YAYGIN EĞİTİM.
Toplum ve Toplumsal Yapı
Nitel Araştırmanın Kuramsal Temelleri
Yeni Medya Teknolojileri ve Modernleşme
Karşılaştırmalı Eğitim
Karşılaştırmalı Eğitim
BİYOLOJİDE ÖZEL KONULAR
REHBERLİK PSİKOLOJİKDANIŞMANLIK VE İLGİLİ BİLİMLER
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
Sağlık sosyolojisi Bireyin içinde bulunduğu sosyal, kültürel ve ekonomik yapı ile birlikte sağlık ve hastalık olgularına yüklenen anlamların, hastalığa.
Eğitim; bireyin içinde yaşadığı toplumda yeteneğini, tutumlarını ve olumlu değerdeki diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçler toplamıdır. Bireyin.
Sosyoloji Tarihi-A- Klasik Sosyoloji Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sanat dikey düzlemde (paradigmatik) gerçekleştirilen bir yaratıcılıktır, bir farklılıktır. Bu da güncel, herkesin söylediğinden, yaptığından farklı bir.
SOS407 – Kadın Çalışmaları
TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK ETNİK KÜLTÜR:
Sunum transkripti:

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Dr. Mustafa Aydın BAŞAR

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Toplumlarda var olan eğitim sorunlarını ve bu sorunları doğuran nedenleri, diğer toplumlarda benzer faktörlere değinerek saptayan, yorumlayan bir inceleme ve araştırma alanıdır. Eğitim sorunlarının çözümlemesi için farklı ülkelerdeki eğitim sistemlerini inceleyen bir alandır.

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Farklı kültürlerde ve farklı ülkelerde, iki ya da daha fazla eğitim sisteminin kuramsal ve uygulamalı olarak benzerliklerini ve farklılıklarını tanımlamaya yardım eden, benzer görünen olguların anlamını belirten ve insanları toplumsallaştırma ile eğitme yollarına ilişkin yararlı, genel önerilere ulaştıran bir disiplindir.

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİMİN AMAÇLARI 1. Eğitim sistemlerine, sorunlarına ve etkinliklerine ilişkin geçerli bilgiler elde etmek. 2. Yerel, ulusal ve uluslararası bir konu olan eğitimde, bir dizi hipotezi, gerekli yöntem ve teknikleri, yorum için gerekli esasları ve sonuçları geliştirmek. 3. Eğitimde etkin olan etmenlerin, çeşitli ülkelerdeki evrimini ve görünümünü inceleyerek, eğitim politikasının saptanmasına yardım edecek görüşleri kazandırmak. 4. Bir ülkenin eğitim sisteminin geliştirilmesi için kuramsal ve uygulamalı olarak katkıda bulunmak.

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİMİN AMAÇLARI 5. Uluslar arası anlayışa ve iletişime katkıda bulunmak, uluslararası gerginliği azaltmak. 6. Eğitim bilimlerini bilimsel olarak geliştirmek ve zenginleştirmek. 7. Kültür ufkunu genişletmek.

* Çeşitli eğitim sistemlerinin birbirleriyle karşılaştırılması Karşılaştırmalı Eğitimin Temel Sorusu NE İLE NE KARŞILAŞTIRILACAKTIR? * Bir eğitim sisteminin, bir başka eğitim sistemi ile karşılaştırılması * Çeşitli eğitim sistemlerinin birbirleriyle karşılaştırılması * Eğitim sisteminin bir öğesinin diğer bir sistem ya da sistemlerin öğeleri ile karşılaştırma.

EĞİTİM SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI YAKLAŞIMLARI YATAY YAKLAŞIM Eğitim sistemlerinin ayrı ayrı ve birlikte, tüm öğeleriyle incelenmesi DİKEY (Tarihsel) YAKLAŞIM Karşılaştırmalı verilerin yorumlanmasında, Öncelikle tarihsel analize gidilir; daha sonra yatay yaklaşımla bütünleştirilir.

Sistem Olarak Örgüt

SİSTEM Belli bir amaç yönünde düzenlenen ve aralarında anlamlı ilişkiler olan parçalardan oluşmuş bütündür.

Pazar Başatlı – Teknoloji Başatlı Ç E V R E S Ü R E Ç (İŞLEME) GİRDİ ÇIKTI * İşlenen Girdi * İşleyen Girdi * Kullan. Girdi (Dayanıklı-Tükenen) * Teknoloji Yönetim Süreçleri Yönetim İşlevleri Ürün Yaşama Güvencesi Dirik - Duruk Pazar Başatlı – Teknoloji Başatlı DÖNÜT

EĞİTİM ÖRGÜTÜ SİSTEMİ Siyasal Sistemler Toplumsal Sistemler Ekonomik Kültürel Sistemler Teknolojik Sistemler Doğal Sistemler