XVII. YÜZYIL ISLAHATLAR/ SİYASİ VE BİLİMSEL GELİŞMELER 3. ÜNİTE: ARAYIŞ YILLARI 2. ve 3. KONU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Büyük Selçuklu Devleti'nde adalet teşkilatı içinde,
Advertisements

TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
1.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
Üçgenin Çevresi Ve Özellikleri”
Özel Durumlar Patlamalar ve Roketler
17.YÜZYILDA YENİLİK HAREKETLERİ
OSMANLI DEVLET YAPISINDA YENİDEN YAPILANMA İHTİYACI
İTALYA’YLA İLİŞKİLER ( ) Roma İmparatorluğunun eski kutsal mirasına sahip olmak istedi bunun için; Trablusgarp ve Onikiadaları(1912) işgal etti.
-TÜRK BİLİM İNSANLARI-
SAYI ÖRÜNTÜLERİ SAYI ÖRÜNTÜLERİ.
1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
DURAKLAMANIN SEBEPLERİ
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
GENEL KÜLTÜR YILINDA 117 ÜLKE ARASINDA PARA BİRİMİ DEĞERİ EN DÜŞÜK ÜLKE OLARAK GUINNES REKORLAR KİTABINA GİREN ÜLKE HANGİSİDİR?
TARİH BİLİMİ.
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ BİREY DERSANELERİ.
20. YÜZYIL BAŞLARI OSMANLI DEVLETİ
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
XVII. YÜZYILDA OSMANLI DEVLETİ
Top sayesinde etrafı surlarla çevrili kale ve şatoların yıkılması, I
ARAYIŞ YILLARI (DURAKLAMA)
AİT Ders - Çalışma Soruları
DÜNYA GÜCÜ OSMANLI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI 2. ÜNİTE: DÜNYA GÜCÜ OSMANLI
GÜNLÜK (GÜNCE)
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
18. YY OSMANLI DEVLETİ’NDEKİ YENİLİK HAREKETLERİ
DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 2. ÜNİTE: DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 1. ve 2. KONU.
GEZİ YAZISI GEZİ YAZISI.
ISLAHATLAR- AYAKLANMALAR
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
OSMANLI KÜLTÜR VE UYGARLIĞI
FERHAT PAŞA- İRAN BUCAŞ- LEHİSTAN İRAN
Duraklama Devri Siyasi Olayları
IV.MEHMET DÖNEMİ.
Üçgenin Çevresi Ve Özellikleri”
SERKAN ERDOĞAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
Uluğ Bey
Düşünceye Dayalı Ve Konusunu Yaşamdan Alan Yazı Türleri
SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAM
Tarih Bilimi.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
GÜZ-IV: OSMANLI DEVLETİ’NİN YIKILIŞININ DIŞ SEBEPLERİ Coğrafi Keşiflerin Osmanlı Devleti’ne Etkisi Ticaret yollarının değişmesi Amerika’dan getirilen altın.
KÜLTÜR AKTARIMINDA DİLİN ÖNEMİ
1.DÜNYA SAVAŞI.
I.BALKAN SAVAŞI.
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK KAZANIMLAR 1.DÜNYA SAVAŞ’INDA OSMANLI DEVLETİ’NİN DURUMUNU,TOPRAKLARININ PAYLAŞILMASI VE İŞGALİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİR.
Türkçe yazı çeşitleri.
ÖZEL AÇILI ÜÇGENLER ÜÇGENİ Özellik: *** 30 un gördüğü a ise 90 ın gördüğü 2a dır. *** 30 un gördüğü a ise 60 ın gördüğü.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Osmanlı Siyasi Tarihi (Kuruluş ve Yükseliş Dönemi)
XVII. YY. SİYASİ ORTAMINDA OSMANLI DEVLETİ
HAZIRLAYAN: LEYLA ARICI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DURAKLAMANIN NEDENLERİ
Osmanlı Tarihçiliğine ve Tarih Kaynaklarına Genel Bir Bakış
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
17. YÜZYIL OSMANLI DEVLETİ DURAKLAMANIN İÇ VE DIŞ NEDENLERİ.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
ULUIRMAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İSİM:GÜLDEN SOYİSİM:MUTLU İSİM:GÜLDEN SOYİSİM:MUTLU SINIF:10/B NO:9 DERS:MATEMATİK KONU:LAPLECE’NİN HAYATI VE.
Katip Çelebi’nin Hayatı Şubat 1609'da İstanbul'da doğmuştur, 6 Ekim 1657'de İstanbul’da ölmüştür. Asıl adı Mustafa'dır. Doğu'da Hacı Halife, Batı'da.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

XVII. YÜZYIL ISLAHATLAR/ SİYASİ VE BİLİMSEL GELİŞMELER 3. ÜNİTE: ARAYIŞ YILLARI 2. ve 3. KONU

1.Polonya’nın eski adı. 2.Gelirleri doğrudan hazineye kalan topraklar. 3.Güzel yazı sanatı. 4.Yer çekimi kanununu bulan ünlü İngiliz fizikçi, matematikçi 5.Katip Çelebi’nin ünlü eseri. 6.Rusya ile Osmanlı devleti arasındaki ilk resmi anlaşmanın adı. 7.IV. Murat’a risaleler sunan devlet adamı. 8.XVII. yy’da yaşamış Nevakar makamının sahibi ünlü Türk besteci. 9.Osmanlı Devleti’nin ilk resmi tarihçisi. (Vakanüvis) 10.Sipahi sisteminin bozulması sonrasında devletin ücretli olarak yararlandığı askeri kesim. 11.Evliya Çelebi’nin gezip gördüğü yerleri anlattığı ünlü eseri. 12.Basınç Kanununu, bir üçgenin iç açılarının toplamının dik açıya eşit olduğunu bulan Fransız matematikçi ve fizikçinin adı. 13.Osmanlı tarihinde ilk denk bütçe yapan devlet adamı. 14.Günümüz İran sınırlarını çizen anlaşma. 15.Osmanlı Devleti’nin Avusturya yerine kullandığı adı. 16.Osmanlı Devleti’nin Batıda en geniş sınırlarına ulaştığı anlaşma

1.Polonya’nın eski adı. 2.Gelirleri doğrudan hazineye kalan topraklar. 3.Güzel yazı sanatı. 4.Yer çekimi kanununu bulan ünlü İngiliz fizikçi, matematikçi 5.Katip Çelebi’nin ünlü eseri. 6.Rusya ile Osmanlı devleti arasındaki ilk resmi anlaşmanın adı. 7.IV. Murat’a risaleler sunan devlet adamı. 8.XVII. yy’da yaşamış Nevakar makamının sahibi ünlü Türk besteci. 9.Osmanlı Devleti’nin ilk resmi tarihçisi. (Vakanüvis) 10.Sipahi sisteminin bozulması sonrasında devletin ücretli olarak yararlandığı askeri kesim. 11.Evliya Çelebi’nin gezip gördüğü yerleri anlattığı ünlü eseri. 12.Basınç Kanununu, bir üçgenin iç açılarının toplamının dik açıya eşit olduğunu bulan Fransız matematikçi ve fizikçinin adı. 13.Osmanlı tarihinde ilk denk bütçe yapan devlet adamı. 14.Günümüz İran sınırlarını çizen anlaşma. 15.Osmanlı Devleti’nin Avusturya yerine kullandığı adı. 16.Osmanlı Devleti’nin Batıda en geniş sınırlarına ulaştığı anlaşma. 14 K 12A 9 11P13S NSATR A1LEHİSTANI İYKRŞ16 2MUKATAAA3HATİB AHLURU ANİ15C 4NEWTON5CİHANNÜMA 10NUEŞ S6BAHÇESARAYM EMHÇ 7KOÇİBEYME BE A8ITRİ N