GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
ORTAKÖY ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır. Bireylerin;
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİ
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 25 Aralık 2014-Ağrı.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) KAPANIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 20 Ağustos.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Bilgilendirme Toplantısı
Aile Atölyeleri Projesi
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
Dünya Çocuk Bilim Derneği
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
ÜSKÜDAR ÇAMLICA KIZ ANADOLU LİSESİ
ERASMUS
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR ProjeAB Komisyonu ve AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Tarafından Finans Edilmektedir.

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR PROJESİ 20 KASIM 2015 MİMAR SİNAN MTAL

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR PROJENİN TANIMI Bu projeyi , geleceğe, güzele, umuda, ışığa dair hayallerini kaybetmiş, sosyo-ekonomik olarak olarak dezavantajlı, yetim, öksüz, parçalanmış aile çocuklar, yoksul durumda olan, Adıyaman'ın dışına sadece bahçelere, tarlalara çalışmaya gitmek için çıkmış , okulumuz öğrencilerine ( biz bunlara 'güneşin çocukları' diyoruz.)ışık olmak, geleceğe, insanlığa dair iyi hayaller kurdurmak için yürütüyoruz.

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR AMAÇ: Projeyi, örencilerimizin kendi alanlarında ve iş güvenliğini de içeren konularda AB' de 2 haftalık mesleki eğitim görmelerini, sosyal ve kültürel olarak gelişim göstermelerini, eksik olan yönlerini güçlendirmelerini sağlamak, istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek ve iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak, Adıyaman, bölgemiz veTürkiye’nin aydınlık ve güçlü yarınlarına katkı sunmak için uygulamaktayız.

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR Katılımcılar ve gidilecek ülkeler 1.Grup:Elektrik –ElektrTek. Al :14 öğrenci (1 engelli)- 2 öğretmen Yer: Hollanda- Veghel 2.Grup:İnşaat ve MobilyaTek. Al.:12 öğrenci (1 engelli) 2 öğretmen Yer:Avusturya- Vorarlberg 3.Grup :Makine Tek. Alanı :10 öğrenci 1 öğretmen Yer:Almanya- Dorsden

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR Proje Toplam süresi: 12 ay Yurt Dışı Akış Süresi: 2 Hafta Yurt Dışı Akış Tarihi :17-30 Nisan 2016 Proje Bütçesi: 71770.00 Euro

PROJE ORTAKLARI Proje Sahibi: Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yurt Dışı ortaklar: Hollanda: ROC de Leijgraaf Avusturya: Ausbildungszentrum Vorarlberg GmbH Almanya: Bildungs Centrum Nies

PROJENİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI Katılımcılar Üzerinde Beklenen Etkileri: 1-Katılımcı öğrencilerimiz 2 haftalık yurt dışı staj eğitimleri ile alanları ile ilgili AB de kullan yeni teknolojik araç- gereç, makinaları, yeni uygulamaları ve teknikleri görme ve uygulama imkanı bulacaklardır. 2- Alanları ile ilgili iş güvenliklerini, iş disiplinini görme ve öğrenme fırsatı yakalayacaklardır.. 3 -Başta engelli olmak üzere tüm katılımcılarımız kendilerini toplumun nesnesi değil, önemli bir öznesi olarak göreceklerdir.

PROJENİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI 4-Yabancı dil becerileri gelişecektir. 5- Farklı bakış açıları kazanacak ve iş motivasyonları artacaktır. 6- Mesleki eğitimde okulların, dolayısıyla ülkemizin Avrupa ile olan entegrasyonuna katkıda bulunacaklardır. 7- Tüm katılımcılarımızda Avrupa yurttaşlık bilinci, demokrasi, kültürler arası kaynaşma ve dayanışma bilinci gelişecektir.. 8- Hayata, ve kendilerine küsmüş olan bu gençlerimiz yani güneşin çocukları, hayatla ve kendileri ile barışık olacaklar güneş ile beraber yarınımızın aydınlığına katkı sunacaklar, hayallerine kavuşacaklar.

PROJENİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI Kurumsal Anlamda Beklenen Etkiler: 1- Okulumuzdaki diğer öğrencilerinin de moral ve motivasyonun artmasına sebep olacaktır. 2- velilerimizin, okulumuz ve ve mesleki eğitime olan bakış açıları olumlu anlamda değişecektir. Okulumuzdaki eğitim kalitesinin ve okulumuza olan talebinin artmasına neden olacaktır. • Tüm öğrencilerimizin okula olan saygı ve güvenleri artacağından okulumuz huzurlu bir eğitim merkezi haline gelir • Kurumumuzun eğitim ve iş çevreleri nezdinde ki prestiji artacaktır.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM ADIYAMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ