DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AÇIKLAYICI TARTIŞMA TÜRLERİ:SEMPOZYUM
Advertisements

Eğitim İçeriğinin Sunumu
KONFERANS SÖYLEŞİ SEMPOZYUM
DÜZ ANLATIM YÖNTEMİ ve KULLANILAN TEKNİKLER
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONFERANS VE SERGİ SALONU
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
TOPLUMDA HIZLA YAYILAN ŞİDDETE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER
Etkili Sunum Teknikleri. 2 İnsan beyni harika bir organ; doğduğumuz anda çalışmaya başlar ve asla durmaz, ta ki bir topluluk önünde konuşmamız gerekene.
SOSYAL BİLGİLER 7.SINIF KONU: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Aralık, 2010.
Nasıl Öğreniriz?. Hepimiz vücudumuza dışarıdan gelen etkileri içsel olarak ifade etmek amacıyla kullandığımız beş duyuya sahibiz.
HALKA İLİŞKİLER VE FAALİYETLERİ
Sunum Araçlarının Kullanımı
Buluş Yoluyla Öğretim Stratejisi
POZANTI ATATÜRK ORTAOKULU
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÖYLEYİŞ VE TELAFFUZ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
POWERPOINT SUNUM İLKELERİ
Powerpoint Sunum Hazırlama Teknikleri Mustafa Kemal YALINKILIÇ
ŞİİRDE AHENK.
TARTIŞMA TÜRLERİ ~Panel~
TARTIŞMA TÜRLERİ Münazara
Mustafa bilge 2/d sınıf öğrt.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
CAN KULAĞI Ramazan Bayraktar.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
Presented By Harry Mills / PRESENTATIONPRO Intel Öğretmen Programı Yeni içerik ve Eğitimlerin Standartlaştırılması Çalıştayı 15 Ocak Mersin Kıdemli.
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
Powerpoint Sunumları için 8 önemli nokta
EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ 08-10/12/2009
SUNUM TEKNİKLERİ.
Etkili Sunum Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
AçIk oturum MÜRÜVVET KILINÇ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Diksiyon nedir? Konuşmada, kelimenin seçilmesi, imlasına ve veznine göre söylenmesi ve ifadenin rahatlıkla anlatılması. Fesahat, belagat, telaffuz ve natıka kelimeleri.
Etkili Sözlü Sunu/bilimsel sunu HazIrlama teknikleri
TARTIŞMA *Tartışma Türleri.
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
SUNUMUN KAPANIŞI KONUŞMANIN SONUÇ BÖLÜMÜ
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
SUNUM / SUNUŞ.
ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,
ETKİLİ SUNUM NASIL YAPILIR?
Sunum ile iilgil bilgiler. Sunumda Yapılması Gerekenler İnsan hayatı, bir toplumun içinde mevcuttur. Bu toplumda her an insanlarla iletişim içindeyiz.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
2. Ders: Poster ve Sunum Hazırlama
Ses eğitimine ilişkin fonksiyonlar
SUNUM TEKNİKLERİ.
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
DİKSİYON.
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
DİKSİYON VE ETKİLİ KONUŞMA Bölüm 1
GÖSTERİ (DEMONSTRASYON) YÖNTEMİ
İLETİŞİM TEKNİKLERİ.
TARTIŞMA TÜRLERİ ~Panel~
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI
MAKALE. Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir gerçeği ortaya koymak, bir tezi kanıtlamak veya bir düşünceyi savunmak amacıyla kaleme alınan ve temel öğesi.
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
2 AMAÇ Etkili sunum teknikleri konusunda bilgi kazandırmak Etkili sunum teknikleri konusunda tutum oluşturmak.
Sunum Teknikleri - Prof.Dr. Durmuş Dündar Arş.Gör. Nurten Çalışkan
Etkili Bir Seminer Nasıl daha iyi bir seminer verebiliriz?
SUNUM TEKNİKLERİ.
İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
KONFERANS ve SERGİ SALONU
Sunum transkripti:

DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV

SUNUM NEDİR ? Bilgileri yenileyen, pekiştiren, hatırlatan, önemli noktaları öne çıkaran, bir çalışma sonucunu açıklayan, laboratuvar araştırmalarını sunan, anket sonuçlarını ifade eden, önemli olay ve olguları dile getirmek üzere yapılan konuşmalara SUNUM denir.

SUNUMUN ÖZELLİKLERİ NELERDİR ? Gereksiz ayrıntıya girilmemelidir Eldeki teknik malzemeler kullanılmalıdır Önemli noktalara değinilinmelidir Espirili bir anlatım olmalıdır Konu içeriğinin iyi anlaşılabilmesi için günlük yaşamdan basit benzetmeler ve örnekler yapılmalıdır Sunumlarda bilgi doğru ve kolay anlaşılır olmalıdır

Sunum Yapacak Kişinin Özellikleri Nelerdir ? Güncel bir konu seçmeli Sunumda farklı kaynaklardan faydalanmalı Sunumdan önce prova yapmalı Ciddi ağırbaşlı olmalı ve beden dilini iyi kullanmalı Konuşurken ses tonunu iyi ayarlamalı Telaffuzuna dikkat etmeli, sunum sırasında izleyicilerin sorularını kibarca cevaplamalı

Sunumdan önce yapılması gerekenler ? Öncelikle bir konu seçilmelidir. Bu konu güncel olmalıdır. Sunumun hazırlığında bol ve değişik kaynaktan yararlanmak faydalıdır. Sunum yerinin daha önceden görülmesi gerekir. Prova yapılmalıdır.

Sunum sırasında yapılması gerekenler ? Sunum esnasında ciddi, ağırbaşlı, temiz ve derli toplu görünüm önemlidir. Sunum yapacak kişi konuşma anında ses tonuna, jest ve mimiklerine, sahneyi veya kürsüyü rahat kullanmaya özen göstermelidir. Konuşmacı ses ve kelimelerin doğru telaffuza özen göstermesi gerekir. Sunumda, bilgisayar, cd, disket, projeksiyon cihazı, mikrofon gibi teknolojik araçlardan faydalanabiliriz.

Sunum Sonunda Neler Yapılmalıdır ? Sunum bittikten sonra dinleyicilerin varsa soruları cevaplanır.  Sunumda anlatılmak istenen fikirler özetle vurgulanarak tekrar edilir.  Tartışmaya meydan vermemek şartıyla dinleyiciler arasında konuya katkı bulunmak isteyen kişilere kısa bir söz hakkı verilir.

Söylev nedir ? Dinleyenleri coşturmak ve belli bir amaca yöneltmek; onlara bir duyguyu, bir düşünceyi, bir isteği, bir ülküyü aşılamak; önemli açıklamalarda bulunmak için yapılan etkili, coşkulu konuşmalara Söylev (Nutuk) denir.

Söylevin Özellikleri Söylev veren kişiye hatip denir. İyi bir hatip nerede, ne söyleyeceğini bilmeli, dinleyiciyi istediği doğrultuda yönlendirebilecek iletişim becerisine sahip olmalıdır. Söylevin başarılı olması; hatibin jest, mimik, vurgu ve tonlama gibi öğeleri doğru kullanmasıyla orantılıdır. Türk edebiyatında önemli söylevciler Mehmet Akif Ersoy, Halide Edip Adıvar ve Hamdullah Suphi Tanrıöver’dir.

SÖYLEVİN ÇEŞİTLERİ Siyasi Söylev: Siyasal konuları içeren söylevlerdir. Bu tür söylevler millet meclislerinde, seçim meydanlarında, gösteri ve mitinglerde yapılır. Askeri Söylev: Askerleri duygulandırmak, cesaretlendirmek amacıyla komutanların yaptığı söylevlerdir. Dini Söylev: Dinsel konular üzerinde yapılan söylevlerdir. Tapınaklarda yapılır. Hukuki Söylev: Hukuki konularda yapılan söylevlerdir. Mahkemelerde yapılır. Akademik Söylev: Bilimsel toplantılarda, üniversitelerde yapılan söylevdir. Konuşmacı, bilim dalında uzman bir kişidir.

KAYNAKÇA   http://www.hakkindaoku.com/soylev-nedir-ozellikleri-ve-cesitleri-nelerdir.html http://www.turkedebiyati.org/yazi_turleri/nutuk.html http://www.turkedebiyati.org/sunum_nedir.html http://www.forumdas.net/forum/konu/sunum-nedir-ozellikleri-nelerdir.145330/ http://sunum.nedir.com/