Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net."— Sunum transkripti:

1 www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net
İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

2 1. ÇEVRENİZDEKİ İNSANLARLA NASIL İLETİŞİM KURDUĞUNUZU ANLATINIZ.
Çevremizdeki insanlarla genellikle dil aracılığıyla iletişim kurarız. Fakat bunun dışında iletişim kurarken beden dilimizi yani jest ve mimiklerimizi de kullanırız. İletişim kurarken bazı hususlara dikkat etmeliyiz. Karşımızdaki bireye toplumsal kurallar dahilinde davranmalı ve saygı göstermeliyiz.

3 Doğrudandır ve araç istemez.
2. Konuşma yeteneğinizi bir süreliğine kullanmasanız neler olabileceğini belirtiniz. Konuşmak insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyacını gideremeyen insan iletişimi farklı yollarla gerçekleştirmeye çalışır. İnsan iletişim kurmak için konuşmak yerine jest ve mimiklerini veya yazıyı kullanabilir. Fakat bunların hiçbiri konuşmanın yerini tutmaz. Çünkü konuşmak insanın kendini en rahat ifade ettiği iletişim şeklidir. Doğrudandır ve araç istemez.

4 www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net
3. Yanlış anlaşıldığınız zaman bir durumda hissettiklerinizi söyleyiniz. Yanlış anlaşılmak hiç kimsenin hoşlanacağı bir durum değildir. Bu yüzden kendimizi ifade ederken seçtiğimiz sözcüklere, tavrımıza, beden dilimize fazlasıyla dikkat etmeliyiz.

5 4. İLETİŞİM DENİNCE AKLINIZA GELENLERİ YAZINIZ.
İletişim denince akla insanların duygu, düşünce ve bilgilerini birbirlerine iletmeleri akla gelir.

6 5. BİLDİĞİNİZ İLETİŞİM ÇEŞİTLERİNİ YAZINIZ.
Dille gerçekleştirilen iletişim Jest ve mimiklerle gerçekleştirilen iletişim Resim, şekil, çizgi gibi sembollerle gerçekleştirilen iletişim Simgelerle gerçekleştirilen iletişim


"Www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI www.videodershane.com www.edebiyatogretmeni.net." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları