BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Akademik Ödül Töreni’ne
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEMA GRUBU
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
Erciyes Üniversitesi Vakfınca 1 Ocak 2006 Tarihinden İtibaren Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Çalışmalara Verilecek Maddi Desteklerle İlgili İlkeler Doç.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Aytaç YAZAR Haziran 2012 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)
2011 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ FAALİYET RAPORU 2011 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ FAALİYET RAPORU.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Teknoloji Transfer Ofisi
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Ankete katılım Bahar 176 öğrenci Güz öğrenci Ali Osman KURT
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Fen Bilimleri Enstitüsü Akademik Kurul Toplantısı
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİNİN YIL SONU FAALİYET RAPORU 2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
Birim Yöneticisinin Sunuşu
2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KONUMU K ADANA AOSB TBMYO
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2018 Faaliyet Dönemi Yönetmelik ve Uygulama İlkeleri Aralık 2018.
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
Sunum transkripti:

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. Hüseyin Özkan TOPLAN Koordinatör www.bapk.sakarya.edu.tr

BAPK PROJE YOL HARİTASI www.bapk.sakarya.edu.tr

(Altyapı Geliştirme Projesi) 2012-2013-2014-2015 Proje Sayıları Proje Türü 2012 2013 2014 2015 BAP 109 85 75 18 TEZ 174 93 148 98 LİBAP 29 46 TUBİTAK 3 9 22 (?) SANTEZ 5 AB 8 GÜBAP (Güdümlü BAP) 15 1 AGEP (Altyapı Geliştirme Projesi) Diğer Projeler (MARKA,UDP,vb.) 2 4 www.bapk.sakarya.edu.tr

TEZ Projelerinin Enstitülere Göre Dağılımı www.bapk.sakarya.edu.tr

Yayın Teşvik Programı Kapsamında Görevlendirme Dağılımları www.bapk.sakarya.edu.tr

Yayın Teşvik Programı Kapsamında MADDE 7 www.bapk.sakarya.edu.tr

www.bapk.sakarya.edu.tr

Proje Destek Ofisleri www.bapk.sakarya.edu.tr REKTÖR Prof. Dr. Oğuz Karabay (Sağlık Bilimleri) Prof. Dr. Hasan Tutar (İşletme) Prof. Dr. Tahsin Engin (TTO) Doç. Dr. Ali Osman Kurt (Enstitü) Prof. Dr. Harun Taşkın (Sanayi Projeleri) Prof. Dr. M. Yaşar Ertaş (Sosyal Bilimler) Prof. Dr. Fatih Üstel (Mühendislik, Fen ve Teknoloji) Yrd. Doç. Dr. Özer Köseoğlu (İktisat) Doç. Dr. Barış Horzum (Eğitim Bilimleri) www.bapk.sakarya.edu.tr

www.bapk.sakarya.edu.tr

BAPK KAPSAMI NEDİR? Bilimsel Araştırma Projeleri Bilimsel Destek Projeleri Kapsamlı Bilimsel Destek Projeleri Altyapı Geliştirme Projeleri Güdümlü Projeler Sanayi İşbirliği Projeleri Dış Kaynaklı Desteklere Teşvik Projesi Acil İhtiyaç Destek Projeleri www.bapk.sakarya.edu.tr

Sanayi İşbirliği Projeleri Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin bir sanayi kuruluşu ile müşterek yürüttükleri, bütçenin en az %20 si ilgili sanayi tarafından karşılanan araştırma projeleridir. Sanayi kuruluşunun vereceği destek açık bir şekilde belirtilmek şartıyla toplam bütçenin en az %20 si ayni veya nakdi olarak sanayi kuruluşu tarafından sağlanmalı. Proje bütçesi her yıl BAPK tarafından belirlenir ve ilan edilir. www.bapk.sakarya.edu.tr

Dış Kaynaklı Desteklere Teşvik Projesi Sakarya üniversitesi öğretim üyelerinin Sakarya Üniversitesi Senatosunca belirlenen kurumlardan alınan projelere verilen destek projeleridir. Bu kapsamda alınan projeler , toplam bütçenin %15 oranında ek bütçeyle BAPK tarafından desteklenir. Toplam ek bütçe limiti her yılın başında BAPK tarafından belirlenir ve ilan edilir. www.bapk.sakarya.edu.tr

Acil İhtiyaç Destek Projesi Yayına dönüşme potansiyeli bulunan bilimsel çalışmalar, için acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik destek projeleridir. Bu kapsamda; SCI, SCI-expended, SSCI ve AHCI indexlerinde yayın yapan öğretim elemanlarının makalesi, alınan patenti ve başvurusu yapılan dış kaynaklı projesi başına BAPK tarafından her yıl belirlenip ilan edilen bütçe ile mal, malzeme, bakım, onarım ve hizmet alımı gibi giderleri karşılayabilirler. www.bapk.sakarya.edu.tr

BAPK KAPSAMI NEDİR? Tez Projeleri Yüksek lisans, doktora ve tıpta uzmanlık tezlerini kapsayan, bir öğretim üyesinin (danışman) yürütücülüğünde öğrencileri ile yürüttükleri tez projesi veya sanayi işbirliği tez projesidir. Sanayi kuruluşunun vereceği destek açık bir şekilde belirtilmek şartıyla toplam bütçenin en az %20 si ayni veya nakdi olarak sanayi kuruluşu tarafından sağlanmalıdır. Proje bütçesi her yıl BAPK tarafından belirlenir ve ilan edilir. Bir danışman en fazla iki tez projesi başvurusunda bulunabilir. www.bapk.sakarya.edu.tr

BAPK KAPSAMI NEDİR? Bilimsel Etkinliklere Katılım Projeleri Üniversitemiz öğretim elemanlarının araştırmalarını uluslararası düzlemlerde tartışmaya açmaları, deneyimlerini ve ilişkilerini geliştirmeleri, alanlarındaki güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilmeleri amacıyla bilimsel toplantı ve kongrelere katılmalarına yönelik destek projeleridir. Sadece sözlü bildiri sunmak amacı ile yılda 1 defa yurtiçi ve yılda 1 defa yurtdışı. Ayrıca SCI, SCI-Expended, SSCI ve AHCI indekslerinde yayın yapan öğretim elemanlarının ayrı ayrı makalelerinden feragat almak koşulu ile sözlü bildiri sunmak amacı ile yılda 2 defa yurtdışı. Proje bütçesi her yıl BAPK tarafından belirlenir ve ilan edilir. www.bapk.sakarya.edu.tr

DESTEK MİKTARLARI AMERİKA, UZAKDOĞU VE AVUSTURALYA 4000 TL AVRUPA 3000 TL BALKAN VE TÜRKİ CUMHURİYETLERİ ÜLKELERİ 2000 TL ORTADOĞU ÜLKELERİ 3000 TL KIBRIS 1500 TL www.bapk.sakarya.edu.tr

BAPK SÜREÇLERİ NELERDİR? Projenin Yürütülmesi www.bapk.sakarya.edu.tr

TEŞEKKÜRLER…… www.bapk.sakarya.edu.tr