ANA SORU: Karbonun hangi özelliği yaşam moleküllerinin temelini oluşturmak için uygun olmasını sağlar?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAMAK İÇİN NELERE İHTİYACIMIZ VAR?
Advertisements

Yrd. Doç. Dr. M. Emin KAFKAS İnönü Üniversitesi/BESYO 2013
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
LİPİD METABOLİZMASI BBP108 Bitki Biyokimyası 9.Hafta
Esansiyel yağ asitleri
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Canlıların Temel Bileşenleri
BESİNLERİMİZ Herkes için Her şey.
Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ İNORGANİK BİLEŞİKLERSu
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ VE ORGANİK MOLEKÜLLER
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
Oyun ve Okul Çocuğu Beslenmesi
Lipitlerin sudaki davranışları
YEŞİL NEFES FOTOSENTEZ
BİYOKÜTLE.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
Canlılarda madde ve enerji
YAĞLAR ( Lipidler) Nedir? Lipitlerdir.
KARBONHİDRATLAR carbohydrates (CHO)
KARBON HİDRATLAR Yapısında C,H,O atomları bulunduran ve doğal olarak oluşan maddelerdir. Genel olarak basit formülleri CH2O ve Genel formülleri Cn(H2O)m.
CANLILARI OLUŞTURAN TEMEL BİLEŞENLER KARBONHİDRATLAR
Yrd.Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK Biyokimya Anabilim Dalı
ELEMENTLER,BİLEŞİKLER,MOLEKÜLLER
ELEMENT VE BİLEŞİKLER.
LİPİDLERİN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ I
Trans yağlar, esansiyel yağ asitleri, trigliseridler, fosfolipidler, kolesterol Dr. Suat ERDOĞAN.
BİYOKİMYA I (2. DERS).
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
2. Karbohidratlar.
CANLILARDAKİ ORGANİK BİLEŞİKLER
Canlı vücudunda meydana gelen bu olayların tümüne metabolizma denir.
OYUN VE OKUL ÇOCUĞU BESLENMESİ
Karbonhidratlar.
Canlı Ve Enerji İlişkisi
BASİT ŞEKERLER.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
GIDA BİLEŞENLERİ.
Metabolizma ve Beslenme
YAĞLAR yağlar,gliserin ve yağ asitlerinin oluşturduğu polimerik yapılardır.yağ asitleri karbonlu uzun zincirli moleküllerdir.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır.
Sindirim Sistemi Kimya.
OKULLAR SAĞLIKTA YARIŞIYOR
KARBONHİDRATLAR PROTEİNLER YAĞLAR
KONU; KARBONHİDRATLAR KAYNAKÇA; ESEN YAYINLARI 10.SINIF K İ MYA KONU ANLATIMLI K İ TABI HAZIRLAYANALAR; BATUHAN TANIŞ – 8 / M İ RAÇ ÖKSÜZ - 91.
Yağlar (lipidler).
LİPİTLER (Yağlar).
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
CANLILARDA ENERJİ.
ORGANELLER HÜCRE İSKELETİ ÇEKİRDEK HÜCRELERİN KARŞILAŞTIRILMASI
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
LİPİTLER (YAĞLAR)
Karaciğerin görevleri nelerdir, pankreasın görevleri nelerdir, karaciğerin sindirimdeki görevleri nelerdir, pankreasın sindirimdeki görevleri nelerdir.
(HİDROLİZ).  Bir bileşiğin su vasıtası ile bölündüğü kimyasal bozunma reaksiyonu. Bu reaksiyonda su da bölünmeye uğrar. Hidroliz reaksiyonunun genel.
11. BİYOLOJİK YAKIT ÜRETİMİ
LİPİTLER (YAĞLAR).
Karbonhidratlar II Disakkaridler ve Polisakkaridler
BİYODİZEL Biyodizel, mikrobiyel, bitkisel veya hayvansal yağların uzun zincirli yağ asitlerinin metil esterlerinden oluşturulan ve “B100” şeklinde formüle.
Endüstriyel skala ile mikroorganizmalar tarafından üretilen:
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
Fermente Süt ÜrünleRİnİn Beslenme Değerİ
B. Yağlar (Lipitler) Hayvanlarda lipit moleküllerinin diğer moleküllerden farklı olarak depolandığı yağ doku vardır. Bu nedenle canlıların aldığı farklı.
Her şey atom ve moleküllerden oluşur
YAĞLAR GÜLSÜM MEÇO.
KARBONHİDRATLAR.
LİPİTLER.
Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C. BESİNLERİMİZ.
Karbonhidratlar Monosakkaridler
LİPİTLER(YAĞLAR). LİPİTLER(YAĞLAR) LİPİTLER Aynen karbonhidratlarda olduğu gibi lipitlerde; Hidrojen Oksijen Elementlerinden oluşmuş bileşiklerdir.
Sunum transkripti:

ANA SORU: Karbonun hangi özelliği yaşam moleküllerinin temelini oluşturmak için uygun olmasını sağlar?

ANA SORU: Nişasta ve selüloz yapısında ortak olan şey nedir? Farkları nelerdir?

ANA SORU: Diyet yağları, kolesterol ve anabolik steroidler arasındaki ortak fiziksel özellik nedir?

ANA SORU: Bu ifadede hatalı olan nedir? Hayvansal yağlar doymuş iken bitkisel yağlar doymamıştır.

ANA SORU: Polipeptit nedir? Adı ne anlama gelir?

ANA SORU: Bir şekerin şekli laktoz gibiyse ancak ayrışmıyorsa, bu durumun laktaz enzimi üzerindeki etkisi nedir?