Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır."— Sunum transkripti:

1 NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır ve patates gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunur.Hayvanlar nişasta ihtiyacını bitkilerden karşılar. Nişastanın ayracı iyottur.iyotu nişastaya damlatırsak ,nişasta maviye boyanır.

2 BERABER ARAŞTIRALIM

3 SELÜLOZ Bitkilerde ceperi oluşturan yapısal bir maddedir.
Binlerce glikozun dehidrosentezi ile selüloz oluşur.Yeryüzünde en çok bulunan karbon hidrattır. Su da çözülmez.hayvan ve insanlarda sindirilmez.ancak selüloz sindiren mikroorganizmalar tarafından sindirilir.

4 GLİKOJEN Hayvansal nişastadır. Kaslarda ve karaciğerde depo edilir.
Yağ ve protein fazlası da glikojene dönüştürülerek karaciğerde depo edilir. Glikojen gerektiğinde hidroliz olur,glikoza parçalanarak enerji üretiminde kullanılır. Glikojenin ayracı iyottur.ahverengi kırmızı renk verir. Bakteri ve mantar hücrelerinde de depo maddesidir.

5 KİTİN Eklem bacaklıların dış iskeletinde bulunan karbonhidrattır.
Saf kitin yumuşaktır.Kitinde tuz ve N bulunur. Ameliyatlarda dikiş ipliği olarak kullanılır. Mantarların çeper yasında da bulunur.


"NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları