1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
BÜLENT DURLANIK BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
UN Global Compact (BM Küresel İlkeler Sözleşmesi)
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Yönetim.
Bir REPARIS Sekreteryası Oluşturma Önerisi Viyana Mart 16, 2006.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
TÜKETİCİ AKADEMİSİ TOPLANTISI 1. Ulusötesi Proje Toplantısı Macaristan 17 Şubat 2016 Kurumsal İletişim Uzmanı Güldem Ulutürk.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Tüketicinin ihtiyacı; Eğitim Örgütlenme (Tüketici Dernek ve Vakıflarına üye olma) Bilgilendirilme.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
TANILAMA.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Sunum transkripti:

1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü

2 Biz kimiz? Tüketici Akademisi Nedir? Proje Ortakları

Biz Kimiz? Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü 1995 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olup şu anda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında faaliyet göstermektedir. 60 personel ile faaliyetine başlayan genel Müdürlük, personel sayısını mevcut durumda 129’a çıkarmıştır. 3

Consumer Academy Nedir? consumeracademy.gov.tr Consumer Academy öncelikle tüketicilere hizmet veren bir online eğitim platformudur. Web sitesinde bulunan videolar, uygulamalar ve testlerde yer alan içerik kanalıyla tüketicilerin bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılması temel amaçtır. Platform, özellikle haklar ve başvuru mekanizmaları konusunda tüketicilerin temel ve gelişmiş ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulmuştur. Consumer Academy e-öğrenme uygulamaları üzerine kurulan ve tüketicinin korunması alanında çalışan STK'lar, akademisyenler, öğretmenler, kamu kurumları ve bireyler arasında bilgi akışını; tüketicinin korunması, başvuru kanalları ve tüketici hakları hakkında eğitim modülleri kanalıyla artıran bir platformdur. İçeriğin, yerel ortaklar ve İngiltere, Macaristan ve Polonya’da faaliyet gösteren yabancı ortakların yasal mevzuat ve AB uygulamaları konularında sağlayacağı katkılarla geliştirilmesi öngörülmektedir. 4

Consumer Academy Project Finansman ve Denetim Türk Ulusal Ajansı T.C. AB Bakanlığı Avrupa Komisyonu Ortak Kurum ve Kuruluşlar 1.TÜPADEM (Hacettepe Üniversitesi Tüketici-Pazar- Araştırma-Danışma-Test ve Eğitim Merkezi) 2.Ankara Ticaret İl Müdürlüğü 3.TÜKÇEV (Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı) 4.Macaristan Tüketicinin Korunması Kurumu (HACP) 5.Docklands Akademi Londra (DAL) 6.AVIVA Ltd., Danışmanlık Polonya 5

Macaristan Tüketicinin Korunması Kurumu (HACP) HACP, Macaristan’da yapılacak olan toplantıların genel koordinasyonunu üstlenecektir. HACP’ın Bakanlık tarafından belirlenen şekilsel ve içeriğe ilişkin gereksinimlerine uygun eğitim bilgi ve belgelerini; Macaristan ve AB için gelişmiş metotlar, uygulamalar ve düzenlemeler üzerinde çalışarak platformda yayınlanmak üzere hazırlayacaktır. 6 Proje Ortakları

Docklands Akademi Londra (DAL) Çok farklı eğitim programı ve dersleri bünyesinde barındırmasından ötürü DAL, proje faaliyetlerini yönlendirmede ve amaç odaklı bilgi kaynağı sağlamada temel bir rol oynayacaktır. DAL’ın tüketicinin korunması hususlarındaki ve AB uygulamalarındaki deneyim ve bilgileri, proje içeriği ile katılımcıların eğitim platformunun içeriği, şekli ve geleceğine ilişkin kararlarında fayda sağlayacaktır. 7 Proje Ortakları

AVIVA Poland – Mesleki Eğitim TOI projelerindeki önceki deneyimlerinden ötürü, Aviva proje süresince proje yönetimi, uygulaması ve yaygınlaştırma alanlarına katkı sağlayacaktır. Buna ek olarak Aviva, daha önceki projelerde edindiği deneyimler doğrultusunda proje amacını ve maliyet etkinliğini göz önünde tutarak Polonya’da yapılacak toplantıyı koordine edecektir. Ayrıca, AB üyesi bir ülke olarak kaynaklarını platforma, tüketicinin korunmasına ilişkin haber ve uygulama bilgileri yüklemek için kullanacaktır. 8 Proje Ortakları

TÜPADEM - Hacettepe Üniversitesi Tüketici-Pazar-Araştırma-Danışma-Test ve Eğitim Merkezi TÜPADEM’in eğitim platformunda ‘Tüketicinin Korunması ve Tüketici Hakları Konusunda Bilinç Düzeyi ’ araştırmasına benzer bir araştırma yürütmesi, anket hazırlaması ve bu araştırmaya temel olacak araştırmayı yapması; sonuçları değerlendirmesi ve raporlaması beklenmektedir. Raporların internet adresinde İngilizce yayımlanması sayesinde yurtdışı ortaklar araştırma sonuçlarına erişebilecek ve bunun sonucunda elde edilecek fayda kapsamlı bir şekilde yaygınlaştırılacaktır. 9 Proje Ortakları

TÜKÇEV – Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı Tüketicinin korunması alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan TÜKÇEV, tüketici akademisine sadece eğitsel bilgiler ile dokümanlar yüklemeyecek; organize ettiği panel ve konferanslar ile belirli tüketiciler tarafından düzenli olarak takip edilen kendi resmi sitesinde, tüketici akademisi internet adresini tüketicilere duyuracaktır Proje Ortakları

Ankara Ticaret İl Müdürlüğü Bu yerel ortağımız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. Personel, işlemler, planlama ve diğer bütün kurumsal aktivite ve kararlar Bakanlık onayına tabi olduğundan, işlemlerin amaç ve hukuki temelleri Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz işlemlerine benzerdir. Kurum, proje çıktılarının yaygınlaştırılması ve eğitim platformuna mevzuat ve tüketici başvurularının sonuçlarına ilişkin bilgi ve belge yüklenmesi aşamasında görev alacaktır Proje Ortakları