SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~
Advertisements

Güzel Sözler Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, Orada itimat ve itaat vardır.      İtimat ve itaatin olduğu yerde DİSİPLİN,   Disiplinin olduğu yerde.
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
VATAN SEVGİSİ.
GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ.
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
“BİR İNSAN BAŞARISIZLIKLARI İÇİN BAŞKALARINI SUÇLUYORSA,BAŞARILARININ ŞEREFİNİ DE BAŞKALARINA VERMESİ İYİ BİR FİKİRDİR.” HOWARD W. NEWTON.
AHİ EVRAN’IN NUTKU Malum ola ki, ey üstadalar ve kalfalar!
GÜZEL AHLAK.
Biraz moral bulalım.
SEN YİNE DE SESLİ İZLEYİNİZ. ÇEVREN KÖTÜ VE KÖTÜLÜK YAPMAYI ADET EDİNMİŞ İNSANLARLA DOLU OLABİLİR. SEN YİNE DE İYİ OL VE İYİLİK YAPMAKTAN ASLA VAZGEÇME.
Lokma Hekim’in Oğluna Nasihatleri
VEFA SADECE BİR SEMT ADI DEĞİLDİR!
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT VE SADAKA
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
SAYGI.
Değerler Eğitimi Hoşgörü
Değerler Eğitimi Hoşgörü ve Yardımlaşma
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
Farklılıklara Saygı.
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
ÖĞRETMEN: BETÜL KARAVELİOĞLU
BİR ZİHİN JİMLASTİĞİNE NE DERSİNİZ
İSTANBUL'U SEVİYORUZ.
Değerler Eğitimi Hoşgörü
Değerler Eğitimi HOŞGÖRÜ
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
SEVGI.
NİSAN- MAYIS AYI DEĞERİ
Mehmet AYDOĞAN Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi
OKUYORUZ. OKULUMUZDA OKUMA SAATİ PROJESİ OKUYORUZ.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Program İçeriği Program Baslangici Saygi Durusu ve İstiklal Marsi
GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ.
İbrahim (as)’in babasına istiğfar dilemesinin şekli ve zamanı
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ
« Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. » HZ. MUHAMMED (S.A.V.)
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Sorumluluk Bilinci.
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
SAYGI VE SEVGİNİN TOPLUM İÇİN ÖNEMİ
Sevgin yoksa, dost arama. (Sadi)
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
ARALIK AYI –SEVGİ HAZIRLAYAN EMİNE TÜZÜN ÇAMYUVA SİLKAR İLKOKULU 4/A
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
MERHAMET VE ADALET.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
KASIM AYI –SEVGİ HAZIRLAYAN ALİ BEKÇİ-SAMET BOLAT ŞEHİT MUSTAFA SARI İLKOKULU 2/A-2/D.
ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
SEVG İ HER BOYUTTA OLAB İ L İ R. Dostlarımız bizi destekler…
Büyüklere Saygı, Küçüklere Sevgi Göstermek
 Öğrencinin; 1. Adı:Ahmet Fatih 2. Soyadı:Seven 3. Sınıfı:9/C 4. Numarası:1339  Öğretmenin; 1. Adı:Ramazan 2. Soyadı:  Okul:Ali Güral Lisesi.
‘‘KİM ZERRE MİKTARI HAYIR İŞLERSE ONUN KARŞILIĞINI GÖRÜR
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
SAYGI.
SAYGI.
Program İçeriği Program Baslangici Saygi Durusu ve İstiklal Marsi
Bugün neler öğreneceğiz?
SOSYAL BILGILER ÖDEVI KONU VATANDAŞ OLARAK SORUMLULUKLAR HAZıRLAYAN EYLÜL DEFNE KURTLUGIL ÖĞRETMEN REFIYE YAVUZ SıNıFı/NUMARASı 6 -Ö / 1546.
Değerler Eğitimi Hoşgörü
SORUMLULUK ;). SORUMLULUK,HERKESIN YAPMAK ZORUNDA OLDUĞU HER BIR IŞE DENIR Sorumluluğa 5 tane örnek verirsek, //Çevremizi temiz tutmak. //Ödevlerimizi.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ

Saygı düzenin anahtarıdır. Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür. En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir.  Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir

Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün. Saygı ve sevginin bir arada bulunduğu toplumlar uzun ömürlü olur ve hiçbir zaman kargaşa içine düşmez. O toplumda saygı ve sevgi ne zaman kaybolur ise o zaman o toplum çöker. Mevlana Sevilenin kusurlarını hoş görmeyen sevmiyor demektir. Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür.

Çocuklara, saygıyı öğretmenin en iyi yolu: onlara saygı göstermektir. Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün.  Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. İlim, kendini bilmektir. Saygı görmek istiyorsan, saygı değer ol.. 

Güçsüzlük sevgi üretememektir. (Erich Fromm) Gerçek sevgi, iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir.  İnsan sevdiğiyle beraberdir. İnsanların saygı ve şerefinin, itaat ve uyumunun kendinden maddeten değil, manen yüksek olanlar için gösterilmesi insan ruhunun gereklerindendir.

Sevgin yoksa dost arama.  Amaç, sevgi uğruna ölmek değil, uğrunda ölünecek sevgi bulmaktır. Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür. Saygı düzenin anahtarıdır. Güçsüzlük sevgi üretememektir. Çocuklara, saygıyı öğretmenin en iyi yolu: onlara saygı göstermektir.

Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir. Sevgi ile saygı, yapışık ikizler gibidir. Ayrılırlarsa ölürler.  Sevmek acı çekmektir, sevmemekse ölmek.    Saygı , çok kere korkunun söylenmeyen şeklidir.     Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. Şah bile sevgiye köledir.

Ey oğul; ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir. Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimize şefkat göstermeyen bizden değildir.  Nehrin kaynağına saygısı, denize doğru akmasıdır. aygılı evlat, iyi koca olur.

Ey oğul; ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir. Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimize şefkat göstermeyen bizden değildir.  Nehrin kaynağına saygısı, denize doğru akmasıdır. Saygılı evlat, iyi koca olur. Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir.

Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir. Eski sevgi paslanmaz. Istırabın dağladığı sevgi kuvvetlidir. Sevmek inanmaktır. Sevmek yaşamaktır. Sevdiğini kendisi gibi, kendisinden de çok duyumsamaktır.

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER