Dr Gürsel ÖZER Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Esenyurt Hamit Demir ASM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

İkinci slayta nasıl geçeceğim yav..? Bi bilen yok mu?
Bireysel Çalışma Teknikleri
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
FRANSA SAĞLIK SİSTEMİ Fatih YILDIRIM.
CompuGroup Medical Türkiye
Aile Sağlığı Merkezleri
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 TSM İŞ VE İŞLEYİŞLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
Türkiye’de Sağlık Hukuku Pratikte Çözüm Önerileri Dr. Hasan ERAYDIN Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Bebek ve çocuk İzlemlerİ
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
E-Sağlık Uygulamaları
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 3 UYGULAMA VE MEVZUAT HAKKINDA SORUNLAR VE ÇÖZÜM.
1 Aydınlığın yolu karanlık görünür,ilerlemenin yolu geri çekilmek gibidir. En büyük meydanın köşeleri yoktur;En büyük kap en yavaş dolar. En büyük hayal.
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
AİLE HEKİMLİĞİNDE HASTALIKLAR
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Hastalık ve Mortaliteyi Azaltmada Genel Sağlık Kontrolleri Dr. Mustafa Kürşat ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
Yard. Doç. Dr. FATİH ESAD TOPAL İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI KASIM 2011 ANKARA GRUP 7 “Aile Hekimliği Uygulamasında İdare ve Halkla.
SEVK BİLGİ DÖNÜŞ FORMU VE
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke.
İL GENELİ YEŞİL KART HİZMETLERİ YILLARA GÖRE YEŞİL KART HARCAMALARI
Şube Müdürlüğümüzce Kadın Sağlığı Bebek ve Çocuk Sağlığı
ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Demir Gibi Türkiye Emzirmenin Korunması, Özendirilmesi, Desteklenmesi ile Demir Yetersizliği, Anemisinin Önlenmesi Ve Kontrolü.
HALK SAĞLIĞINA GİRİŞ Dr. Ferit Koçoğlu.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
BİRİNCİ BASAMAKTA ALLERJİK HASTALARA YAKLAŞIM Dr Hamit Işıkalp 15. PRATİSYEN HEKİMLİK KONGRESİ 27 – 31 EKİM 2010 ANTALYA GENEL BAKIŞ KLİNİĞİ HASTANIN DEĞERLENDİRİLMESİ.
SAĞLIK. Kamu Kesimi Tarafından Yapılan Toplam Sağlık Harcaması (Milyon TL) Kaynak: Sağlık Bakanlığı.
BİRİNCİ BASAMAKTA KRONİK DERMATOLOJİK YAKINMALAR
BİRİNCİ BASAMAK HEKİMLİĞİ
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
EMZİRMEYİ DEĞERLENDİRME ………………
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
Aile hekiminiz kayıtlı aile fertlerinize SAĞLIK HİZMETİ vermek için buradadır.!
Hazırlayan: Uzm. Nazan TORUN
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
Sağlıklı Yaşamak ve Medya Prof. Dr. Zeynep ŞİMŞEK (Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürü)
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
HEMŞİRENİN EĞİTİMCİ ROLÜ
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
İNSANLAR VE YÖNETİM.
KURULUŞ: 2008 Yılı Mevcut Örgütlenme Yapısı içinde 68 İl Aile Hekimliği Derneğini barındırmaktadır. Şu an ki yapılanması içinde Aile.
İlker KÖSE Bilgi Sistemleri Danışmanı Sağlık Bakanlığı
TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİ
AHEF Yönetim Kurulu Adına AHEF Kanserle Savaş Çalışma Grubu Dr. Mehtap ASLAN – BURSA Dr. Murat ATAM – İZMİR Dr. İlker KAT – BURSA Dr. N. İlkim KENDİRCİ.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
Japonya Sağlık Sistemi
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
 Ceza Kanunu’muzda, “Kazanç kastı ile oynanan kâr ve zararı baht ve talihe (şansa) bağlı bulunan oyun” olarak tarif edilen kumar isteyerek riske girme.
MUHAMMET EMİN PİŞKİN. HASTA HAKLARI NEDİR? T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Şubesi.
Sunum transkripti:

Dr Gürsel ÖZER Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Esenyurt Hamit Demir ASM

Aile Hekimliğini çok sevdik……. Aile hekimleri kayıtlı kişilerine mobil ASM de Telofon la sürekli iletişim kuran Bir ailenin bebeğiyle annesiyle aynı anda ilgilenen tek hekim dir Ailelerin bütünlüğü ve psikososyal açıdan desteklenmesinin en temel bileşenedir. Güclü aile yapıları güçlü toplumları ve güçlü ülkeleri yaratır. Aile Hekimliğini çok sevdik…….

Toplantıya Aile hekimi Gürsel olarak davet edildim… En etkin tanıtım bire-bir iletişim Türkiye Halkının tamamına dokunabilen tek meslek grubu Halkına Aile Hekimliğini tanıtması gerekiyordu. En Etkin tanıtma yöntemi ile Bire bir iletişim Büyük Güç…. Dönüşümler güçtür , sancılıdır… Başarı için sivil inisiyatif gerekir. Sivil insiyatif mesleki eğitimlerle , hukusal desteği ile , pratikten gelen yol göstericiliği ile Aile hekimi nosyonunu kazanmamızda klavuz oldu… Toplantıya Aile hekimi Gürsel olarak davet edildim… Ancak AHEF Benim Aidiyetim ve Hayata bakış açım….

Medyayı Kullanmak….. 10 YILDIR HAZIRLANAN TEK VİDEO Onuda aradık bulamadık!!!

Enler ve ilkler haberleştirilmeli Bağışıklama çalışmaları Gebe-Bebek-çocuk izlemleri 15-49 izlemleri Neonatal Tarama Programları Kronik Hastalık takipleri…… Hep birinci basamak çalışanları yaptı….. Aile Hekimliği uygulamasından sonra Şampiyonluklar kazandık

Haber değeri/ fırsatlar……………. Şampiyonluk 22000 Aile hekimlerinin Büyük çoğunluğuna sarı zarf getirdi Şampiyonluk idari sınıfa nasıl yansıdı ? Haber değeri Tanıtım…..

TERKEDİLMİŞ İSTEMEZÜKÇÜ TAVIR Medyada yer almak/ Haber üretelim…. TERKEDİLMİŞ İSTEMEZÜKÇÜ TAVIR İŞBİRLİĞİ ANLAYIŞI DİALOG KONSENSUS ÜRETİM BAŞARI HABER TANITIM

İş birliği… Üretim… AHEF Hemen her ilde mesleki yenilenme için eğitim veriyor.. Bakanlık destek olsa…..

Diayalog-işbirliği-Haber AHEF sivil mevzuat çalışmaları yapıyor. Sahanın çalışmaları değerlendirilse.. Birlikte üretilse… Medya karşısına birlikte geçilse.. Bir ilk … Flash haber…

Aile Hekimliğini biz biliyoruz ama halk biliyor mu? Kamu spotları, sağlık okur yazarlığı önemli. Halka yönelik çalışmalar yapılmalı.

Bakanlık Destek olsa ….. Sertifikasyon……………….. Halk Eğitimleri……………..

35 yaşında kadın hasta , tam tarifle yemediği , tahminen 3 yıldır zaman zaman artan baş ağrısı şikayeti ile özel hastanenin Nöroloji polikliniğine başvuruyor. Kendisinden istenen tomografi ve tahlilleri maddi gerekçelerle yaptıramayacağı gerekçesi ile Aile hekimine başvuruyor…… Aile Hekiminin yaklaşımı nedir. ? Ne yapmalıdır ? Ne yapmıştır ?

Bölge tabanlı yaklaşım göstermemiştir. Kayıtlı kişisinin Ailesindendir.. Psikososylal yaklaşımda bulunabilmiştir. Kaynanasının gelmesiyle oluşan başağrılarının nedenini bilir Tedavisini elbette düzenlemiştir. Bireye yönelik sağlık sunmuştur. Gereksiz tetkikleri önlemiş ekonomiye artı değer katmıştır

Bakanlığın özveri ile kurduğu sisteme Sorun Çözelim/ Haber olalım Bakanlığın özveri ile kurduğu sisteme virus bulaştı. Virus sahayı imha ediyor. Sistem çöküyor…..

Şampiyon

Sorun Çözelim/ Haber olalım İkinci basamağın yükü azalacaksa Butik Hastaneler kuralım.. Bu hastanelerde kamu-özel tüm Hekimler isterlerse sözleşme imzalasınlar. Aile hekimleri Ailenin Hekimi olarak kalsın…

Sağlıkta şiddettin önlnenbilmesi için Saha haber bekliyor Sağlıkta şiddettin önlnenbilmesi için etkin caydırıcı kanun

Yıpranan Aile Hekimleri de “Yıpranma payı” haberlerini beklemekte.

Emeklilik… Eşdeğer meslek grupları ile aynı seviyeye çekilmeli Saha haber bekliyor Emeklilik… Eşdeğer meslek grupları ile aynı seviyeye çekilmeli

Kanser taramaları hastane entegrasyonunun sağlanması Saha haber bekliyor Kanser taramaları hastane entegrasyonunun sağlanması

Saha haber bekliyor Adli ve Defin hizmetlerinin ilgili kurumlar tarafından verilmesinin sağlanması…

Sosyal medya / Aile hekimlerinin gündemi….. Aşı yaptırmamanın cezası 5000 000 Şaka değil tamamen gerçek..! Aşı yaptırmayana tam 5 bin TL para cezası var... Maalesef bu çocuklarımız için değil, büyükbaş hayvanlar için geçerli. Beslediği büyükbaş hayvanları aşılatmayan, onların sağlığı için önlem almayan herkes tam 5 bin TL para cezası ile karşı karşıya kalıyor.