Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke."— Sunum transkripti:

1 Karekod uygulaması ile aşı stok takibi ,aşı lojistiğinin belirlenmesi ve planlamanın yapılması

2 Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke çapında aşı stoklarını adetsel ve sıcaklık değerlerini bünyesinde kontrol ederken, aynı zamanda her hasta için yapılan aşı lot ve seri numaralarını düzenli bir şekilde arşivlemektedir.                       

3 ASM ve/veya bir aile hekiminin kolayca stoklarını kontrol ettiği ve özellikle KAREKOD marifeti ile Hasta TC Numarasını, aşının seri sıra numarası ve Lot Numarası ile eşleştirdiği yazılımdır. Yazılım aşı stokları dışında tüm malzeme hareketlerini kontrol edebilir.  Ülkemizdeki tüm aşı uygulanan noktalarında kullanım için dizayn edilmiş olan yazılım; yeni doğan, bebek,çocuk, yaş aralığı bayan ve tüm yetişkin aşılarını içerir.

4 HEDEF ; İldeki tüm Hastane,TSM ve Aile Hekimlerinin sisteme geçişinin sağlanması. AMAÇ; Stok Kontrolü Soğuk Zincirin Takibi

5 KAREKOD UYGULAMASI TC Kimlik Numarası olmayan bebeklere geçici TC Kimlik Numarası üretiyor. Anne TC Kimlik Numarasından annenin tüm bebeklerini görebiliyoruz. Sisteme öncelikle kişi kayıtları yapılıyor.Sonra arama modunda o kişilerin kaydına ulaşıp aşılayabiliyoruz. Çoklu aşılarda üç seanstan sonra sistem kapanıyor(Sisteme önce aşı kaydı yapılmalı;sonra aşı uygulanmalıdır) .

6 Sistem 3 aylıktan büyük bebeklere BCG aşı uygulamasından önce PPD yapıldıktan sonra kayıt izni veriyor. Şüpheli ısırıklarda önce Kuduz Serumu,sonra aşı uygulaması yapılacaktır. Hacı aşıları dahil tüm aşılamalarda aşılar sisteme kayıt edilmelidir. Ay sonunda birim/kurum düzeyinde Form 013 icmali görülebilecektir. SMS ve Telefon ön uyarılı sıcaklık arşiv ve kontrol sistemi  de bu sistemle birlikte kurulacaktır.

7 Doğum ağırlığı 2.000 gramın altındaki bebeklere aşı yapmaya izin vermiyor.
Sistem üzerinde aşıyı başka yere (ASM,TSM,Aile Hekimliği) transfer etmeye imkan tanıyor.

8 Web Adresi: www.asinet.gov.tr Kullanıcı adı: testtest Şifre: 0987

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35


"Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları