PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
Advertisements

Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
MESLEKİ EĞİTİM.
Eğitim Bilimleri Bölümü
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI Kamu Değeri ve Politika.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Türkiye’de Liderlik ve İK Katkısı 25 Mart 2006 TÜRKİYE’DE LİDERLİK VE İK KATKISI 25 Mart 2006 Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş Amrop International 1.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
*Hülya ÖZKAN **Yasemin AKBAL ERGÜN
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMLERİ DERSİ
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI Kurum ve Süreç Performans.
Stratejik Planlama. Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A: Etkinlik B: Etkililik.
Stratejik Yönetim.
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
Strateji Geliştirme Başkanlığı
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
BİLG 224 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ II Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ.
YZM 403 –Yazılım Proje Yönetimi
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Örgütsel Davranış Prof. Dr. Cem Tanova.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
Yöneticilerde Sürdürülebilirlik Algısı ve Firma Uygulamalarına Yönelik Değerlendirme Öğr.Gör.Dr. Burcu Mucan Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık MYO Doç.Dr.
Dersin Adı: Çalışma İlişkileri
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ -1.HAFTA-
Lojistik Bilgi Sistemleri Lojistik Organizasyonu
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
PERFORMANS DEĞERLENDİRME -Performansa İlişkin Temel Kavramlar-
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş
Kariyer Yönetimi Araçları
Öğretmenlik Mesleğinin Özellikleri ve İlkeleri
PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
İnsan Kaynakları Yönetimi
SG501-Siber Güvenliğe Giriş
SPOR YÖNETİMİNE GİRİŞ.
PERFORMANS ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ DÖNEM PROJESİ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
Bireysel Kariyer Planı Oluşturma
Çocuk ve Gençlik Yayınları Ders Hakkında Dersi neden yüklendiniz? Çocuk ve Gençlik Yayınları dersinden beklentileriniz?
Konu: Ders İçeriği Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Şuayyip Çalış SAÜ| İnsan Kaynakları Yönetimi.
Prof. Dr. A.Vecdi CAN MUHASEBE (Kamu Yönetimi). Ders Değerlendirmesi Ara Sınav (Vize)% 50% 25 Ödev% 30% 15 I. Kısa Sınav (1.Quiz)% 10% 5 II.Kısa Sınav.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ MMF 202 SAYISAL YÖNTEMLER DERSİ DERS BİLGİLENDİRMESİ.
TANITIM - KARŞILAŞTIRMA
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
İnsan Kaynakları Yönetiminin
BGM 555 Kablosuz Ağlarda Güvenlik ve Mahremiyet
Havacılıkta İnsan Kaynakları Eğitimde 4. hafta, fiilen 3
İnsan Kaynakları Yönetiminin
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ VE LOJİSTİK
1. Hafta: Tanışma ve dersin içeriğinin tanıtılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sosyal HİZMET UYGULAMALARI I Dersİ süreç/İŞLEYİŞ ÖNERİSİ
Sunum transkripti:

PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta- BURÇİN ÇETİN KARABAT

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS PLANI Hafta: Performans Yönetimine İlişkin Kavramlar Hafta: Performans Yönetiminin Gelişim Süreci, Amaçları, Önemi, Kullanım Alanları, Performans Yönetimine Entegre Yaklaşım: Bireysel-Takım-Kurumsal Performans Hafta: Performans Planlama ve Performans Ölçümü Hafta: Performans Değerlendirme, Değerlendirme Yöntemleri Hafta: Performans Değerlendirme Yöntemleri Hafta: Sunumlar Hafta: Vize Sınavı Hafta: Performans Değerlendirme Hataları, Performans Geribildirimi, Performans Geliştirme, Koçluk Hafta: Genel Değerlendirme

KAYNAKÇA Cavide Uyargil, Performans Yönetim Sistemleri, Beta Yayınları: İstanbul, 2014. İsmet Barutçugil, Performans Yönetimi, Kariyer Yayınları, 2002. Michael Armstrong, Armstrong's Handbook of Performance Management: An Evidence-Based Guide to Delivering High Performance, Koganpage, 2009. Richard Luecke, Performans Yönetimi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları: İstanbul, 2010.

DEĞERLENDİRME Ödev %10 2 Quiz %10 Vize Sınavı %80 Yıl İçi Faaliyetler %50 Final Sınavı %50

ÖDEV ÖDEV-1: Konu anlatımı ve raporlanması (grup) veya ÖDEV-2: Bir işletmenin performans yönetim sisteminin detaylı incelenmesi, raporlanması ve sınıf için sunumu (grup) ÖDEV-3: Makale analizi(bireysel) 16 Ekim 2015’e kadar ödev seçimi yapmayan öğrenciler bu tarihten itibaren ödev alamayacaktır! Grup ödevleri 5 kişiden oluşmaktadır. Bu sayıdan az veya daha çok kişi ile grup oluşturma talebi ile gelenler kabul edilmeyecektir!

ÖDEV-1 KONULARI 360derece performans değerlendirme Stratejik performans yönetimi Performans değerlendirme ve örgütsel adalet ilişkisi Yetkinliklere dayalı performans değerlendirme Hedeflere dayalı performans değerlendirme Performans değerlendirme ve kültürel farklılıklar Performans koçluğu Kamuda performans değerlendirme Takıma dayalı performans değerlendirme sistemleri Balanced-scorecard Performansa dayalı ücretlendirme Küresel performans yönetim sistemleri E-performans yönetim sistemleri Performans değerlendirmede geribildirim Performans değerlendirmenin yasal boyutu

ÖDEV-2 1.Kurum Tanıtımı Kurum Adı: Bulunduğu Sektör: Ana Faaliyet Alanları: Kuruluş Tarihi: Çalışan Sayısı: İşyerinde Bulunan Sendikanın İsmi (Varsa):

ÖDEV-2 2. Performans Değerlendirme Süreci Tanıtımı Performans planlama süreci? Üst yönetimin desteği? Performans planlarının stratejik planlara uyumu? Performans ölçme süreci? Performans değerlendirme çalışmalarına kimlerin katıldığı? Performans değerlendirmeye yönelik eğitim uygulamaları (kim, hangi eğitimi alıyor?) Hangi yöntem / yöntemlerin neden kullanıldığı? Sıklıkla hangi değerlendirme hataları ile karşılaşıldığı? Performans geribildirim süreci? Geribildirim görüşmelerinin nasıl gerçekleştiği? Performans geliştirme uygulamaları? İK’nın performans değerlendirme sürecinde karşılaştığı sorunlar? Performans değerlendirmenin geleceğinden beklentileri?

ÖDEV-3 Öğretim üyesi tarafından belirlenen bir makale Türkçe’ye çevrilecek (!!!); derste öğrenilen konular çerçevesinde bilimsel araştırma yöntemleri kullanılarak analiz edilecektir. Makalenin anlatımı sınıf içi sunum şeklinde olacaktır.

QUİZLER… 1. QUİZ 6. HAFTA 6 Kasım 2015 2. QUİZ 13. HAFTA 25 Aralık 2015