20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Youth Entrepreneurship Programme
Advertisements

DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı KATILIMCILARA YÖNELİK MATERYALLER.
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
SİLİKON VADİSİ.
Alanyazın bağlamında tartışmanın yapılması
Nisan 2012, Bilkent Ünivesitesi Kütüphanesi Umut Al Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması.
TOPLUMSAL YAPI VE TOPLUMSAL İLİŞKİLER
TURGUT OĞUZ MATEMATİK ÖĞRETMENİ
KSB: Geçmiş ve Bugün Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül.
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
Kolombiya.
HS_IVSS_CSZE 04 IVSS-Elektrik Bölümü Ankara, Şubat 2005.
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
Resim Çeşitli transistörler
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Projenin Adı : Verimli ve Doğru Çalışma Bölüm Adı : Sunanın Adı : 1.
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
İstanbul & Pecs. Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
1.1 GİRİŞ Bu kitap, çevre psikolojisi (environmental psychology) konusunda temel bilgileri kazandırmak amacıyla hazırlanmıştır. Çevre psikolojisini,
ÖĞRENME AMAÇLARI Çeşitli veri toplama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajlarını anlamak. Kişisel görüşme, telefonla anket ve çevrim içi anketleri.
11.1 GİRİŞ Bu ünitede sosyal sürdürülebilirliğin bireysel seviyede incelenebilmesinin bir yolu olan yaşam kalitesi (quality of life- QoL) ölçeğini.
10.1 GİRİŞ Bu ünitede yerleşim çevrelerindeki insan-çevre etkileşimini (people-environment transactions) analiz ederek, şehir çevre kalitesiyle.
Müşterilere Karar Vermelerinde Yardımcı Olmada Pazarlama Araştırması Kullanma Bu bölüme araştırma sürecini ele alarak başlanmaktadır. Daha sonra.
4.1 GİRİŞ Manzaralar (landscapes) insanlar için önemlidir. Doğal çevre ile insan aktiviteleri arasındaki etkileşimin dinamik dışavurumu olarak günlük.
15.1 GİRİŞ Bu kitabın diğer üniteleri çevreci bir seçeneği tercih etmeyi açıklayan bireysel ve bağlamsal etkenler üzerinde durmaktadır. Bu ünite.
5 ülke.
25.1 GİRİŞ Bu ünite, alanında bir lider olan Lewin’in değişim teorisini sunarak başlayacaktır. Bölüm 25.3 ve 25.4, davranış değişikliği üzerine.
23.1 GİRİŞ İkna teknolojisi (persuasive technology), çevresel problemleri çözmek için psikolojik ve teknolojik katkılar arasındaki boşluğu, çevresel.
STRUKTURCULAR Psikolojinin bir bilim olarak ortaya çıkışına eşlik eden ve doğa bilimlerinden esinlenen bir yaklaşımdır. 1879’da Alman psikolog WILHELM.
ÖĞRENME AMAÇLARI Araştırma tasarımının ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anlamak Araştırma tasarımındaki etik hassasiyet alanlarını kavramak.
6.1 GİRİŞ Stresli ve endişeli görünen bir arkadaşınıza ne önerirsiniz? Gidip uyumasını mı, eğlenceli bir film izlemesini mi, yoksa ormanda bir gezintiye.
Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1 ŞEKİL 1.2.
BÖLÜM 3 İş Analizi. BÖLÜM 3 İş Analizi E/Ö psikolojisinin bir örgütün insan kaynaklarına Personel Psikolojisi E/Ö psikolojisinin bir örgütün insan.
BÖLÜM 1 Bilişsel Psikolojiye Giriş
9.1 GİRİŞ Bu ünitenin ilk bölümü, insanların yapılı çevrelerini nasıl gördükleri ve nasıl değerlendirdikleriyle (appraise) ilgili olup ikinci bölüm.
5.1 GİRİŞ Doğayla ilişkide olmanın sağlıklı olduğu fikri sezgisel olarak o kadar geçerlidir ki, uzunca bir süre insanlar doğanın sağlığa katkılarını.
MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ
27.1 GİRİŞ Bu ünitenin amacı, gelişmekte olan ülkelerde gerçekleştirilmiş başarılı teorik, kavramsal ve metodik çevre psikolojisi uygulamalarını.
2.1 GİRİŞ Çevresel değişimler, kirlilik ve teknoloji insanlık ve doğa için kalıcı zararların ortaya çıkmasına neden olabilir. İnsanların bu gibi.
19.1 GİRİŞ Alışkanlıklar (habits), belirli durumsal ipuçlarını (cues) ve belirli durumsal davranış (zinciri) modellerini ilişkilendirerek davranışı.
14.1 GİRİŞ “Çevreyi korumak sizin için ne kadar önemlidir?” Şimdi de şu soruyu düşünün: “Çevreyi korumak için ne yapıyorsunuz?”
16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif.
7.SINIF 4.ÜNİTE İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR NAZİFE İLBEY.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
Doç. Dr. Ali Arslan.
KÜRESEL TİCARET.
DÜNYAMIZI TANIYALIM. Kıta nedir? Çevresi Okyanuslarla Çevrili Büyük Kara Kütlelerine Kıta Denir. KITALAR ASYAAFRİKAAVRUPA KUZEY AMERİKA GÜNEY AMERİKA.
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Küresel okur-yazarlık oranı yetişkin
SAP SE MARKA ARAŞTIRMASI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
COM’DANWWW.CİHANSİMSEK. COM’DAN ALINTI YAPILMIŞTIR. 2.Ünite HİKAYE KONU ANLATIM SLAYTI.
Adınız Öğretmeniniz Sınıfınız
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Nüfus : Temel Konular 2025 Yılı Nüfus Tahmini : 8.3 Milyar
TÜRK DİLİ I DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET DOĞAN TURAN (Ders Koordinatörü)
* Konunuzu buraya yazın
Adınız | Öğretmeniniz | Sınıfınız
Öğrenmeye Bilişsel Yaklaşım
Psikolojiyi Tanımlamak
PSİKOLOJİ VE EĞİTİM PSİKOLOJİSİNİN TANIMI VE İŞLEVLERİ
* Konunuzu buraya yazın
Sunum transkripti:

20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır. Onun yerine, Latin Amerika’daki çevre psikolojisinin önemli özelliklerini tartışmak, tanımlamak ve açıklamak için kaynak araştırması ve bağlamsal analiz sonuçlarını raporlayacağız.

20.2 LATİN AMERİKA’NIN ARKA PLANI Latin Amerika kıtasal alanı Kuzey, Orta ve Güney Amerika’da 20 ülke ve toplamda 600 milyondan fazla insan bulunan 20 milyon kilometrekareyi kapsar. Coğrafi olarak, Latin Amerika, Kuzey Amerika’nın bir parçası olan Meksika’dan başlar, yedi Orta Amerika ülkesine oradan da 12 Güney Amerika ülkesine ve Karayip Denizi’ndeki 20 ada ulusuna yayılır. Bu ünitede sadece kıtasal Latin Amerika ülkelerini göz önüne alacağız.

20.3 LATİN AMERİKA’DA ÇEVRE PSİKOLOJİSİ ARAŞTIRMALARI Bu ünitede Latin Amerika’da çevre psikolojisiyle ilgili yapılmış çalışmaları tümüyle ele almak zor olacaktır. Eğer analizler uluslararası endekslere bağlı yayınlara odaklansaydı bu daha kolay olabilirdi.

20.4 LATİN AMERİKA’DA ÇEVRE PSİKOLOJİSİ HAKKINDA ÖNCEDEN YAPILMIŞ ÇALIŞMALARIN ÖZETİ 20.5 LATİN AMERİKA’DA ÇEVRE PSİKOLOJİSİ KONUSUNDAKİ SON GELİŞMELER Alt bölümde yer alan Latin Amerika hakkındaki iki konuyu detaylı şekilde ele alalım.

20.6 LATİN AMERİKA’DAKİ ARAŞTIRMA GELİŞİMİ İÇİN ANAHTAR KONULAR Latin Amerika’da çevre psikolojisinin kalitesi, uygulaması ve bilinirliğinin artmasında önemli olarak gördüğümüz, daha çok dikkat gerektiren birçok konuyu detaylı şekilde inceleyelim.

Uluslararası araştırma Araştırma yaklaşımı Araştırma örneklemleri Çevre psikologlarının eğitimi Değerler, kültür ve dildeki farklılıklar

DEĞERLENDİRME SORULARI 1-) Latin Amerika bölgesinin üç tipik özelliğini açıklayınız. 2-) Latin Amerika ve Avrupa ile Kuzey Amerika akademik araştırma geleneklerinin iki önemli farkını açıklayınız. 3-) Son on yılda Latin Amerika’daki araştırma odağı nasıl değişmiştir? 4-) Latin Amerika’da bundan sonra yapılacak çevre psikolojisi araştırmalarında daha çok dikkat edilmesi gereken üç önemli konuyu belirtiniz.

Özet Bölüm özetlerini kitabımızda bölüm sonlarında bulabilirsiniz.