Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adınız Öğretmeniniz Sınıfınız

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adınız Öğretmeniniz Sınıfınız"— Sunum transkripti:

1 Adınız Öğretmeniniz Sınıfınız
Ülkenizin Adı Adınız Öğretmeniniz Sınıfınız

2 (Ülkenizin) yeri Ülkenizin hangi kıtada olduğunu ve ülkenize komşu ülkeleri belirtin. Ülkenizin haritasını ekleyin.

3 (Ülkenizin) Coğrafi Özellikleri
Ülkenizde veya yakınlarında bulunan önemli ırmakları, gölleri, okyanusları, sıradağları ve diğer coğrafi özellikleri yazın. Ülkenizin coğrafi özelliklerinden birinin resmini ekleyin.

4 (Ülkenizin) İklimi Ülkenizde bir mevsimi gösteren bir resim ekleyin.
Ülkenizde takvim yılı boyunca hüküm süren tipik iklim özelliklerini açıklayın. Ülkenizde bir mevsimi gösteren bir resim ekleyin.

5 (Ülkenizin) Ortamı Ülkenizde karşılaşılabilecek yerel hayvan ve bitki türlerinden bazılarını açıklayın. Ülkenizde bulunan bir hayvanın veya bitkinin resmini ekleyin.

6 (Ülkenizin) Geçmişi Ülkenizin veya ilinizin önemli tarihsel olaylarını gösteren bir zaman çizelgesi yapın. 1. Olayın Adı 2. Olayın Adı 3. Olayın Adı 4. Olayın Adı 5. Olayın Adı 6. Olayın Adı 7. Olayın Adı 8. Olayın Adı 1. Tarih 2. Tarih 3. Tarih 4. Tarih 5. Tarih 6. Tarih 7. Tarih 8. Tarih Olayın Açıklaması Zaman çizelgesine ülkenizin tarihinde anahtar niteliğinde olan noktaları ekleyin.

7 Gelenekler ve Bayramlar
Ülkenizde kutlaması yapılan önemli bayramları ve gelenekleri anlatın. Bu kutlamaları kimlerin, ne zaman yaptığını da ekleyin. Buraya bir gelenek veya bayramı gösteren bir resim ekleyin.

8 (Ülkenizin) Yönetimi Ülkenizde yasaların nasıl yapıldığını ve değiştirildiğini açıklayın. Ülke yönetimindeki kişilerin nasıl seçildiğini anlatın. Ülkenizin başkanının veya cumhurbaşkanının resmini ekleyin.

9 (Ülkenizin) Ekonomisi
Ülkenizde üretimi yapılan mal ve hizmetleri açıklayın. İnsanlar kendilerinin ve ailelerinin gereksinimlerini genel olarak nasıl karşılarlar? Ülkenizin ekonomisine ilişkin bir sahneyi gösteren bir resim ekleyin.

10 (Ülkenizde) Turizm Ülkenizde bulunan ve başka ülkelerden gelen insanların ziyaret etmeyi ilginç bulacakları önemli yerleri anlatın. Ülkenizdeki ilgi çekici yerlerden birinin resmini ekleyin.


"Adınız Öğretmeniniz Sınıfınız" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları