Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif etkenlerin rolü hakkında teorilerle birlikte anahtar kavramların tanımlarını sunacağız. Daha sonra, bu alandaki ampirik çalışmaların genel bir özetini yapacağız.

6 16.2 AFEKTİF, ARAÇSAL VE SEMBOLİK ÖZELLİKLER İLE NEYİ KASTEDİYORUZ? Şekil 16.1 Çevresel davranışın araçsal, sembolik ve afektif güdüleri

7 Şekil 16.2 17 özelliğe göre araba ile seyahat ve toplu taşıma kullanımının çekiciliğinin tüm örneklem ve nadir araba kullanıcıları tarafından değerlendirilmesi. Açıklama için kutu 16.1’e bakınız. Steg’ten (2003) uyarlanmıştır.

8 16.3 SEMBOLİK GÜDÜLER Bu bölümümüzde 2 başlığı ele alacağız. Özkimlik Statü

9 16.4 AFEKTİF GÜDÜLER Bu bölümde insanların çevreci davranmak sonucunda ne kadar pozitif ya da negatif duygu yaşayacaklarına olan inançları (tahmin edilen duygulanım) ile gerçek hayatta çevreci davranmanın sounucunda hissettikleri negatif ve pozitif duyguların (deneyimlenen duygulanım), gelecekte çevreci davranıp davranmayacaklarını belirleyen önemli öngörücüler olabileceğini göstermek amaçlanmaktadır.

10 DEĞERLENDİRME SORULARI 1-) Maddi varlık sahipliğinin anlamı teorisini kısaca açıklayınız. 2-) Afektif ve sembolik değerinden dolayı popüler olan bir ürüne örnek veriniz ve neden durumun böyle olduğunu açıklayınız. 3-) Araba kullanımının araçsal, afektif ve sembolik işlevlerini açıklayınız. 4-) Çevreci davranış sergilerken öngörülen afektif deneyimlerin ne şekilde bir güdüleyici ya da bir engel olabileceğini açıklayınız.

11 Özet Bölüm özetlerini kitabımızda bölüm sonlarında bulabilirsiniz.

12


"16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları