Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1 ŞEKİL 1.2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1 ŞEKİL 1.2."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6 Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1

7 ŞEKİL 1.2

8 TARTIŞMA KONUSU: DAVRANIŞI TANIMLAMA ŞEKİL 1.3 Küçük Kırmızı Başlıklı Kız avcılardan insan korkusunu veya bu durumda, bilmemenin mutluluğunu temsil etmektedir.

9

10 ŞEKİL 1.5 “Avı” yiyen kurdun bu fotoğrafı bir kurt korunağındandır, fakat yine de potansiyel ava karşı gözü etkili bir araç olarak nasıl kullanacağını anlamada gözlemciye izin verir. Fotoğraf: Frank Wendland, W. O. L. F. Sanctuary, www.wolfsanctuary.net, www.facebook.com/wolf. sanctuary. www.wolfsanctuary.net www.facebook.com/wolf

11

12

13 ŞEKİL 1.7 Amerikan hamam böcekleri, Periplaneta americana. Fotoğrafın en alt sağ köşesinde hamam böceğindeki küçük arka üye çiftlerine dikkat ediniz. Bunlar avcıdan sakınma için sensörler olarak önemli işlevi olan serkuslardır. Fotoğraf: Jeff Mitton.

14

15

16

17 Nedensellik: Davranışın Sebebi Nedir? Gelişim: Davranış Nasıl Gelişir? Hayatta Kalma Değeri: Davranışın Hayatta Kalma Değeri Nedir? Evrim: Davranış Nasıl Evrim Geçirdi?

18

19 ŞEKİL 1.11 Bütün hayvanların evrimi üzerine davranışın (hareket) kurucu etkisini gösteren Animalia filogenisi. Radiata zayıf olarak gelişmiş kas ve sinir sistemine sahiptir; çoğu sesildir ve hareket edenleri, çoğu kez akıntılar ve gelgit zonlarının insafındadır. Bundan dolayı, radiat hayvanlar yeryüzünde onlara herhangi bir doğrultudan yaklaşan bir şeyle yüz yüze kalacak şekilde donatılmış olmalıdır. Bilateral simetri (Bilateria’da bulunur) uygun diğer karakterler ile birlikte, hareket çevrede daha kontrollü harekete izin veren davranışsal repertuarın daha önemli bir parçası olduğu zaman ayrıcalıklıdır. Bilateria’nın radial simetrili üyeleri (ör. Denizyıldızları) ya sesildirler veya sesil atalardan geldiği düşünülür.

20

21

22 Eski Yunan

23 Darwin ve Muhafazakârlar

24

25

26 Avrupa ve Amerika Gelenekleri

27

28

29 ÖZET Bu bölüm hayvan davranış çalışmalarının tarihine kısa bir bakış ile sonlanmıştır. Hayvan davranışının çağdaş çalışmaları etolojiden, karşılaştırmalı psikolojiden, sosyobiyolojiden ve davranışsal ekolojiden köken alır. Tarihçilerin kabul ettiği gibi, tarihin değeri isimleri ve tarihleri ezberlemek değildir, fakat günümüze kadar olan kollektif yolu anlamaktır.

30 ÇALIŞMA SORULARI


"Hayvan Davranışına Merakımız ŞEKİL 1.1 ŞEKİL 1.2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları