12/03/2007 - 14 / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
AEEE PİLOT PROJE UYGULAMA TASLAK ÖNERİSİ
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI PROGRAMI Kartal Belediyesi
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILI PROGRAMI (OCAK /15 MAYIS ARALIĞI) Kartal Belediyesi
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Kent Bilgi Sistemleri ve Atık Yönetimi
Uğurcan Talip Ertuğrul Zahid Üveys Aktaş
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. GÜLYALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI.
YERELDE AB SÜRECİ.
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
AMBALAJ ATIKLARI GERİ KAZANIMI Ve ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE EL ELE PROJESİ (SODES) GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE EL ELE PROJESİ (SODES)
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2006 Yılı Bütçesi Ocak-Haziran Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları.
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
AKBÜK NURULLAH KOCABIYIK İLKOKULU OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ ÇALIŞMALARI.
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA)’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
EVSEL ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Yerel Yönetim Merkezi Yönetim
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
ATIK YÖNETİMİ PLANLARI (AYP)
Tanıtım Çalışma Grubu
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
İYTE VE BİRİMLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMLERİ (HAZİRAN 2016)
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
2017 YILI MAVİ BAYRAK ETKİNLİK DOSYASI.
KONULAR GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR ? NASIL YAPILIR? TEKNOLOJİK ATIKLAR NELERDİR? TEKNOLOJİK ATIKLAR HAKKINDA NE BİLİYORUZ? E ATIK NEDİR? ELEKTİRİKLİ VE ELEKTRONİK.
2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan çevre eğitim ve etkinlikleri
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

12/03/ / 09 / 2009

HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu proje ile;  İstanbul’da entegre bir Atık Elektrik ve Elektronik Yönetimi oluşmasına katkı sağlanması,  Atık bilgisayarların toplanarak geri dönüşüm ve bertarafının gerçekleştirilmesi,  İstanbul’daki mevcut durumun tespiti, amaçlanmıştır. PROJE LİDERİ: PROJE LİDERİ: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) PROJE ORTAKLARI:  Çevre ve Kültür Mirasını Koruma Derneği (ÇEVKU)  Yunanistan’dan Ekolojik Geri Dönüşüm Derneği (ERS) SMILE PROJESİ İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

19 / 06 / 2007 ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri 31/ 05 / 2007 PROJE WEB SAYFASI HAZIRLANDI İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

26-29 / 11 / 2007 TEKNİK PERSONELE YUNANİSTAN’DA ERS DERNEĞİ TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri 12 / 03 / /03/2008 ELEKTRONİK ATIK ATÖLYESİ KURULDU İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

17/ 03 / 2008 ATÖLYEYE TAMİR VE BAKIM İÇİN GEREKLİ EKİPMANLAR TEMİN EDİLDİ 12 / 05 / 2008 PROJE BAŞLANGIÇ KONFERANSI DÜZENLENDİ SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

17/ 03 / 2008 BİLGİSAYAR VE EKİPMANLARININ TOPLANMASINA BAŞLANILDI SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri 17 / 03 / 2008 TOPLANAN BİLGİSAYARLAR İŞLEME ALINMAYA BAŞLANDI İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

12/ 05 / 2008 PROJENİN TANITIM BROŞÜR VE POSTERLERİ HAZIRLANDI SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri 9-16 / 08/ / 06 / 2009 BİLLBOARDLARA AFİŞLER ASILARAK PROJE TANITIMINA DESTEK VERİLDİ İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri 13 / 06 / 2008 TAMİR EDİLEN BİLGİSAYARLAR İHTİYAÇ SAHİBİ OKULLARA DAĞITILMAYA BAŞLANDI İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

5 Haziran Dünya Çevre gününde Çevre ve Orman Bakanı Veysel EROĞLU ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ da sergiye katıldı. 05/ 06 / HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜNDE SERGİ DÜZENLENDİ SMILE PROJESİ-Proje Faaliyetleri Eski galata köprüsü üzerindeki sergiye gelen vatandaşların elektronik atıklar hakkında bilinçlenmesi için 3 gün boyunca hizmet verildi. İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

Proje kapsamında atık bilgisayarlar üç ana sınıfa ayrıldı: Geri kullanılabilir: Tamir edilerek ihtiyaç sahibi kurumlara bağışlandı. Geri dönüştürülebilir: Makine Kimya Enstitüsüne verildi. Tehlikeli atık: Lisanslı Tesislerde Bertaraf edildi. İBB ELEKTRONİK ATIK FAALİYETLERİ İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE )

İBB ELEKTRONİK ATIK FAALİYETLERİ İstanbul Yerel Elektronik Atıkların Sürdürülebilir Yönetimi Projesi ( SMILE ) Proje resmi bitiş tarihi olan tarihinde sonlanmış olup projenin çevreye ve İstanbul halkına sağladığı faydalar ve sürdürülebilirliği dikkate alınarak Başkanlık talimatı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmektedir.