Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEKNOLOJİDE GERİ DÜNÜŞÜM (E-ATIK) AR-GE PROJESİ

2 Projenin amacı: Projemizin uygulanmasıyla aşağıdaki hedeflerin kazanıma dönüşmesi amaçlanmıştır.
Atık“ ile “çöp” kavramlarının birbirinden farklı olduğunu kavrama Teknolojik atıkların aslında birer çöp olmadığı ve çöpe atılmaması gerektiğini kavrama Atık malzemelerin geri dönüşüm ile tekrar kullanıma kazandırılabileceğini kavrama Elektronik Atık (e-Atık) kavramını yaygınlaştırma E-Atıkların öğrenciler tarafından toplandıktan sonra okulda sergilenerek teknolojik malzemelerin tarihsel gelişim sürecini kavrama

3 Bu amaç ile geri dönüşüme sağlanan katkı sonuçlandığında;
Sağlık ve çevre açısından oluşabilecek tehlikeler azaltılmış, Doğal kaynakların korunmasına yardımcı olunmuş, Enerji verimliliği arttırılmış ve Ülke ekonomisine de katkıda bulunulmuştur.

4 Projenin konusu: E-atık kavramını öğrencilere aşılamak üzere teknolojik atık malzemelerin yarışma duygusu içerisinde toplanması.

5 Projenin Hedef Kitlesi:
Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları

6 Projenin işleyişi: Teknoloji ve çevreyi birleştiren bu yarışma fikri projenin aktif ve sürekli işlemesine katkı sağlayacağı düşüncesiyle projenin bir ayağını oluşturmuştur. Yarışma sonucu toplanan atıkların geri dönüşüme kazandırılması kısmında proje ortağı araştırılmış, Akademi Çevre Firmasının referansları dikkate alınarak bu firma ile işbirliği yapılmasına karar verilmiştir. Öğrencilerin bu konu ile ilgili farkındalıklarını arttırmak ve geri dönüşüm konusuna dikkatlerini çekmek için toplanan e-atıklar kulüp öğrencilerinin gözetiminde okulda sergilenmiştir. Yine aynı amaca hizmet etmek için yarışma sonuçlarının okul web sayfasında yayınlanmasına karar verilmiştir.

7 Yaygın Etki / Katma Değer:
Öğrencilerin yarışmayı kazanma amacıyla daha çok e-atık getirme çabası öncelikle ailesine sonra da çevresindeki insanlara başvurmasına neden olmuştur. Dolayısıyla bu bilinci kazanan hedef kitle sadece öğrenci ile sınırlı kalmamıştır. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrenciler e-atıkların geri dönüşüme doğrudan kazandırılmasında aktif rol oynayarak projenin asıl mimarı ve yürütücüleri olmuşlardır. Çevre bilincinin, öğrencilerimizden başlayarak sırasıyla ailelerimize, çevremize, okulumuza ve ülkemize doğru yayılan bir etki yarattığı gözlenmiştir.

8 Bütçe: Proje süresince atıkların konulacağı konteynırlar ve proje sonucunda verilecek ödüller proje ortağı olan Akademi Çevre Firması tarafından karşılanmış olup projenin okullara herhangi bir maliyeti olmamıştır.

9 Okullarımızdan Toplanan E-Atık Görüntüleri

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 İlçemiz Genelinde Okullarımızın Projeye Katılım Oranları

23 İlçemizde bulunan 126 okulumuzdan
İlçemizde bulunan 126 okulumuzdan 26’sı projemize aktif katılım sağlamıştır.

24 İlçemiz Genelinde En Çok Katılım Gösteren Okullarımız

25 Bu beş okulumuzun toplam yüzdesi, projemizin toplam katılım yüzdesinin %70’idir.

26 İlçemiz Genelinde Projeye Katılımın Sınıf Bazında Dağılımları

27 İlkokulda projeye katılım oranı %70, Ortaokulda projeye katılım oranı % 24, Lisede projeye katılım oranı % 6’dır.

28 Ödülü Kazanan Öğrenci Sayısı
Kazandığı Ödül 1 1TB HARİCİ HARD DİSK 5 SONY MP3 PLAYER 4 LOGITECH 2+1 SES SİSTEMİ 15 LOGITECT KULAKLIK 32 TOSHIBA 16 GB USB BELLEK

29 Bu dönem de projemiz devam edecektir
Bu dönem de projemiz devam edecektir. Bu dönem birinci dönemden farklı olarak projeye öğrenci katılımının yanısıra okul bazında ve sınıf bazında da katılım olabilecektir.

30 Teşekkürler…


"BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları