YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

Öğretim Elemanı Akademik Dönem İşlemleri Umut Gündoğdu.
HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
1 1-Diğer bölümünden Eczane Stok Sayımı bölümüne girilir.
Tabloda yer alan mavi alanlar doldurulması zorunlu alanlardır ve doldurulmaması halinde liste sisteme aktarılamamaktadır. Listeye herhangi bir not eklenmemeli,
PDKS SİSTEMİ
Bakanlık intranet sayfasındaki Arıza Kayıt adresinden Kurum sicil numaranız, T.C. Kimlik numaranız ve personel sorgu şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
1. Aşama Dil Seçimi : Ekrana ilk gelen bölümden kurulum dilini seçiyoruz.
Sipariş Takip Programı
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
Windows 8.
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
PADOR-Potansiyel Başvuru Sahiplerine Ait Verilerin Online Kaydı
KESTEL BELEDİYE BAŞKANLIĞI.  Kestel Belediyesi adlı kablosuz ağa bağlanılması gerekir.  İstemcilerin IP, Ağ Geçidi ve DNS ayarlarını otomatik alması.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Ekranın en alt kısmında girilen borçlar liste şeklinde görüntülenecektir.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
11 1.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
Bilgisayar Uygulamaları II
TEOG Online Sınavı 08 TEMMUZ 2014 SALı GÜNÜ SıNAV SAATI = 10:00 SıNAV SÜRESI = 140 DAKIKA.
TC Kimlik Numaranızı Giriniz
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
2014 SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ
«DÖNER SERMAYE TAKİP SİSTEMİ» PERSONEL VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
Windows 8.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
Mehmet ÖZDEMİR Rehber Öğretmen. Bize neler söylendi? Biz neler söylüyoruz? “Meslek seçimi çok önemlidir..” “Bu karar bütün hayatını etkiler..” “Yaşamda.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İLK İNCELEME Açıklamaya ONAY verilmezse işleme devam edilemez!!!
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KAREKODLU REÇETE İŞLEM ADIMLARI
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI Profilo İlkokulu Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU.
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Yaz Kur’an Kursu İşlemleri
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
Gis.gazi.edu.tr.
ADIMSOFT BARKOD SİSTEMİ
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Sunum transkripti:

YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek Oracle FORMS Kullanım Fonksiyonları

Oracle Forms’da Sorgular ve Kısayollar Shift + F6 - Kayıt modu veya satır açma tuşu F6 - Kayıt modu veya satır açma tuşu F8 - Sorguyu Uygulama tuşu F7 - Sorgu moduna geçiş tuşu F10 - Kaydet ve kayıt modunu kapatma tuşu Sorgu sırasında % işaretinin faydaları

SED - Başvuru Dosya Kaydı Bilgi giriş işlemi İl Müdürlükleri bünyesindedir Eğer başvuru yapan kişinin kimlik bilgileri var ise Nüfus Kayıt Bilgisi alanından VAR seçeneğini seçilmelidir ve kişinin kimlik bilgileri girişini yaptıktan sonra Kimlik Bilgilerini Mernis ten doğrula butonu ile kişinin bilgilerinin Mernis üzerinden doğrulamasını yapabiliriz.

SED - Başvuru Detay Kaydı Oluşturma Bilgi giriş işlemi İl Müdürlükleri bünyesindedir Eğer ki yardımı alacak kişinin TC Kimlik Numarası var ise kesinlikle girilmelidir. Yoksa boş geçme şansımız var ama biz TC Kimlik Numarasının girilmesini şiddetle öneriyor ve önemsiyoruz. Ekranımızda zorlun olan doğum tarihi, Adı, soyadı, cinsiyet ve uyruğu bilgilerimizi giriyoruz, Kaydet araç çubuğu ya da klavyeden F10 tuşuna basarak verilerimizin kayıt işlemini temel aşamasını tamamlıyoruz.

SED - Yararlanan Kişi Bilgileri

SED - Desteği Kişi Adına Başkası Alıyorsa

SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler Ekranda yer alan Destek Grubu ve Yönetmelik Maddesi bilgileri önemli olup sistem, yardım hesaplamasını bu parametrelere göre gerçekleştirmektedir.

SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler Ekranda yer alan Destek Grubu ve Yönetmelik Maddesi bilgileri önemli olup sistem, yardım hesaplamasını bu parametrelere göre gerçekleştirmektedir. Destek Grubu her zaman kodlu alanda büyüğe doğru yapılır. Örneğin; Orta Öğretime Devam Eden Çocuk (9-12. Sınıf) 13 gruptan 14,15,16 destek gruplarına yükselebilir.

SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler 6a Korunma Kararlı Yönetmelik maddesinde Destek Grubu fark etmemektedir. 6b 18 yaş altı Üniversite öğrencisi hariç diğer durumlar için destek grubu fark etmemektedir. 18 yaş altı Üniversite öğrencisi için lise (Orta Öğretime Devam Eden Çocuk (9-12. Sınıf)) seçilmelidir. Geçici Yardım da 6a yönetmelik maddesinden yardım verilemez. Geçici yardım 6b,6c,6ç maddelerinden verilebilir. Önemli !!! Destek başvuru girişinde ilk önce Bir Yıllık yardım verilmesi şartdır.

SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler Örneğin Bir yıllık yardım bağlanan birisi için 4 ay sonunda herhangi bir sebeple yardımı kesildi. Tekrardan yardım bağlanmak istendiği zaman yeni onay alınamaz. Bunun yerine Tamamlama Onay Türü seçilmelidir. (Kişinin Geçmişe yönelik hak kaybını bu şekilde korunmuş olur.)

SED – Sosyal İnceleme Raporu Sosyal Çalışmacıların bireyler ile yaptıkları görüşme ve gerekli inceleme sonucunda elde ettikleri bilgilerin özeti İzleme Raporu

SED – Dosya Nakil

SED – Aylık Ödeme İşlemleri

SED – Ödenmeyen Desteğin Ödenmesi