Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

2 1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi
1.1 Otomasyon Sistemine Giriş *obs.harran.edu.tr/ adresinden akademisyen Girişinini kullanarak personel şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. DİKKAT : Not girişi yapmadan önce yoklama girişlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir. *Akademik İşlemler < Not İşlemleri butonuna bastığınızda ekranın sağ tarafında aktif dönemde adınıza açılan işaretine dersler listelenecektir. Daha sonra notunu gireceğiniz dersin yanındaki tıklayınız. DİKKAT: Not giriş tarihleri akademik takvimde belirtilen tarihler arasında aktif olacaktır. DÖNEM SONU SINAV NOTLARINI GİRDİKTEN SONRA KAYDET BUTONU İLE KAYDEDİNİZ. ÖĞRENCİLERİN DURUMLARINI İLAN ETMEDEN ÖNİZLEME BUTONU İLE GÖREBİLİR, GEREKLİ GÖRDÜĞÜNÜZ DEĞİŞİKLİKLERİ YAPARAK TEKRAR KAYDEDEBİLİRSİNİZ.SONUÇLARI İLAN ETTİKTEN SONRA SONUÇLANDIR BUTONUNA BASARAK HARFLENDİRME İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİNİZ. BÜTÜNLEME SINAVI TANIMLANDIĞINDA FF , DD, DC NOTLU ÖĞRENCİLERİN NOT HANELERİ BU SINAV İÇİN SİZLERE AÇILACAKTIR. BÜTÜNLEME SINAVI NOTLARI GİRİLİRKEN AYNI İŞLEMLERİN TEKRARLANMASI GEREKMEKTEDİR. ANCAK BÜTÜNLEME SINAVINDA EN ÇOK ÖNEM ARZ EDEN HUSUS SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLERİN GİRMEDİ OLARAK İŞARETLENMESİNE DİKKAT EDİLMESİDİR.GİRMEDİ İŞARETLEMESİ YAPMADAN VE KAYDETMEDEN ÖNİZLEME BUTONUNA BASMAYINIZ. Tablo1: * işaretine tıkladığınızda Tablo 2’deki not giriş ekranı açılacaktır. Buradaki menülerin anlamı aşağıdaki gibidir. Girme Durumu : Bu menüden öğrencinin sınava girip girmediği, devamsızlıktan kalıp kalmadığı gibi durumları belirleyeceğiniz bölümdür. Toplu Not Aktar: Eğer elinizde excel formatında sol sütunda öğrenci numaraları, sağ tarafta öğrenci notları bulunan bir liste var ise toplu olarak sisteme notları aktarabilirsiniz. Not : Exele çıkar menüsü ile sınava dahil öğrencileri excele aktarıp notu girildikten sonra tekrar aynı excel dosyasını toplu aktarım menüsü yardımı ile aktarabilirsiniz. Kaydet : Girilen notları kaydetmek içindir. Bu aşamada notu öğrenci görmez. Yanlış girdiğiniz not var ise ilan tarihine kadar not değişikliği yapabilirsiniz.

3 1.2 Notların Girilmesi ve Kaydetme İşlemleri Tablo 2:
İlan Et : Bu tuşa basıldığında girilen notlar ilan edilerek öğrenciler tarafından görünmeye başlanır. Öğrencilerin isimlerinin en solundaki kutucuklara tıklayarak öğrencinin diğer dersleri ve durumu ile ilgili bilgiler görülebilir. 1.2 Notların Girilmesi ve Kaydetme İşlemleri Tablo 2: *Ara Sınavınızın notunu girip Kaydet dediğinizde Tablo 3’de görüldüğü üzere“ Sınav kaydedildi “ uyarısı görüntülenecektir. Tablo 3: *Sınavı kaydettikten sonra notlarınızı ilan edebilirsiniz. Yukarıda daha önce belirttiğimiz gibi notlarınızı ilan ettiğinizde artık notlar değişmeyecek ve öğrencinin ekranına düşecektir.

4 *Ara sınav notlarını bu şekilde girdikten sonra en son Final notları girilecektir. Final notlarınıda girip Kaydet dedikten sonra öğrencilerin başarı değerlendirmesi yapılabilecektir. 1.3 Önizleme Ekranı Sistemin dikkat çeken en büyük özelliklerinden biriside Önizlemedir. Önizleme menüsüyle, ders not verme işlemi sonuçlandırılmadan önce notların mevcut haliyle öğrencilerin geçme durumları listelenir. Yani yapmış olduğunuz sınavların ağırlıkları alınıp öğrencinin ham başarı puanı oluşur. Bu ham başarı puanları sınıf düzeyine göre harran üniversitesinin Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yönetmeliğine göre öğrencilerin notu harf notuna çevrilir. Böylece notu ilan etme ve sınav sonuçlandırma işlemi yapılmadan önce Önizleme sayesinde öğrencilerin almış olduğu notlara göre sonuçları önceden görme ve test etme imkanı olacaktır. Tablo 4:

5 Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS)
Harf Notlarının Hesaplanması Bağıl Değerlendirme Yönergesi MADDE 15: (1)HBN 40’ın altında kalan veya Yarıyılsonu/Yıl sonu/Bütünleme sınavına hakkı olduğu halde girmeyen ya da devamsızlık nedeni ile giremeyen öğrencilerin notları BDS’ndeki hesaplamaya dâhil edilmez. Bunlardan HBN 40’ın altında kalan öğrenciler FF ve devamsız öğrenciler FZ harf notu alarak başarısız sayılır. Bir birimde uygulanacak bu alt sınır, ilgili birim kurulu kararı ile yükseltilebilir. (2) HBN en az 90 olan öğrenciler BDS’ne dâhil edilmezler ve doğrudan AA alırlar. >> 4. fıkrasına göre öğrenci sayısı >=20 ve standart sapma>=8 olması durumunda Dersin hocası tarafından istenildiği taktirde bağıl değerlendirme uygulanabilir. >> 6.Fıkrasına göre ise Bütünleme sınavı harf notları yarıyıl sonu/yılsonu sınavında oluşan aralıklara göre belirlenir. >> 8 .Fıkrasına göre Bir dersin birden fazla gruba ayrılarak aynı öğretim elemanı tarafından verilmesi durumunda gruplar birlikte değerlendirilir. >> 9. Fıkrasına göre Aynı öğretim elemanı tarafından verilen aynı kodlu I. ve II. öğretim dersleri birlikte değerlendirilir. >> 10.Fıkrasına göre Maddi hata vb. nedenlerle Yarıyıl sonu/Yılsonu/Bütünleme sınav sonucu, ilgili birim Yönetim Kurulu Kararı ile değişen öğrencilerin başarı notunun değerlendirilmesinde dersin ilgili sınavında uygulanan not aralıkları kullanılır.

6 >> 11.Fıkrasına göre Yapısı gereği bağıl değerlendirmeye uygun olmadığı birim yönetim kurulu kararı ile belirlenen dersler (Staj, Bitirme Tezi, Araştırma Projesivb.) için Yarıyıl sonu/Yılsonu/Bütünleme sınavında alınan not aynı zamanda yarıyıl içi/yıl içi etkinliklere ait not olarak da değerlendirilir ve bu dersler için MDS kullanılır. BAĞIL DEĞERLENDİRME KULLANIMI 1-Sınav İşlemleri menüsünden sırasıyla, Not Giriş, Sonrasında ilgili dersin yanındaki işaretli kısma tıklandıktan sonra açılan Not Giriş İşlemleri kısmına girmek gerekmektedir. 3 2 1 2- Notlar girildikten sonra (3) nolu kısımdaki kutucuktan hangi değerlendirme sistemi kullanılacak ise (Mutlak Değerlendirme veya Bağıl Değerlendirme ) ilgili bölüm seçildikten ve Kaydet butonuna basıntıktan sonra Önizleme butonu tıklanarak öğrencilerin harf notlarını görmek mümkün olabilecektir. 3-Herhangi bir değerlendirme için Ön izleme yapıldıktan sonra (4) nolu kısımdan İstatistik tıklanarak harf aralıkları, geçen ve kalan öğrenci sayılarını görmek mümkündür.

7 BAĞIL ÖNİZLEME HARF ARALIKLARI
4

8 Yönetmelik ve Yönergelere ulaşmak için :
Bu ekrandan hem ortak bir şekilde sınav değerlendirilebilir hemde ortak not girişi yapılabilir. Yönetmelik ve Yönergelere ulaşmak için : Harran Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı © 2017


"ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları