Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Advertisements

TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
DR. BEKİR SIDDIK MÜFTÜLER ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
YAŞLI BAKIMI DERYA ÖREN.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
ALAN SEÇİMİ.
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
İLKÖĞRETİM 9. SINIF (ORTAK) 10. SINIF 12. SINIF 11. SINIF DİPLOMA YÜKSEK ÖĞRENİM 9. SINIF (ORTAK) 10. SINIF 12. SINIF 11. SINIF Genel Ortaöğretim İŞ HAYATI.
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HEMŞİRE NE YAPAR?.
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
Nereye,Nasıl Gidebilirim?
ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI ALANI
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
NENE HATUN MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
KOCAELİ – İZMİT İZMİT MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Mezunlarımızın avantajları  Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
2 YILLIK BÖLÜMLERE GİRİŞLERDE YAPILACAK UYGULAMA
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KİMYA TEKNOLOJİLERİ ALANI
SINAVSIZ GEÇİŞ PDR FATMA DEKİŞ.
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜMÜŞHANE HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ALANIN TANIMI Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı altında yer alan dalların  yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN.
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Sunum transkripti:

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Çoğunlukla gelişmiş ülkelerde daha görünür olan yaşlanma olgusu, artık gelişmiş ülkeler kadar gelişmekte olan ülkeler açısından da önemle değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Yaşlı, hasta ve engelli için en uygun bakım kurum bakımıdır . Ancak ülkemizde hem yetersiz hemde oldukça pahalı bir bakım hizmetidir. Ülkemizde hizmete ait ara eleman eksikliği bizi bu alanı açmaya yöneltmiştir.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Okul olarak amacımız ülkemizde hasta ve yaşlı bakımı konusunda uzman ara eleman yetiştirmektir.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 10. sınıflardan bir şube bu alanda eğitim vermeye başlamıştır. Okulumuzda aynı zamanda 1 adet uygulama sınıfı bulunmaktadır. Bu alanda okuyan toplam öğrenci sayımız şu an 21’ dir. Okulumuz bu alanda halen mezun vermiş değildir.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Mezun olan öğrencilerimiz üniversite eğitimlerini de tamamladıktan sonra kamu ve özel sektöre ait Huzurevleri, bakımevleri ile yaşlı dinlenme evleri, hastaneler, polikliniklerde istihdam imkânları bulacaklardır.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Kişisel bilgi ve beceriye bağlı olarak bu alandan mezun olan öğrencilerimizin işsiz kalma riski yoktur. Özellikle kurumlarda belgeli eleman çalıştırma zorunluluğu olduğu için, eğitimli bakım elemanları kurumlar tarafından tercih edilmektedirler

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı ALANIN TANIMI Temel sağlık hizmetleri, yaşlı, engelli, hasta, yaşlı tüm insanlara, bulundukları her ortamda ve şartta (okul, ev, işyeri, hastane) sağlık hizmeti verilen alandır.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı İletişim, temel sağlık, vücut mekaniği ve yaşlının bakımı ile ilgili yeterlikleri kazanmış, bilim ve teknolojinin tüm verilerinden yararlanarak, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; yaşlı kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, yaşlı kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan , alanıyla ilgili araç-gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilme becerisine sahip nitelikte kişilerdir.

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER: Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır. 1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir. 2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir AYNI ALANDAKİ LİSANS PROGRAMI (EK PUANLA GİRİLEBİLECEK) * EBELİK * HEMŞİRELİK

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı SINAVSIZ YERLEŞİLEBİLECEK ÖNLİSANS PROGRAMLARI • DİYALİZ • ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ • EVDE HASTA BAKIMI • FİZYOTERAPİ • İLK VE ACİL YARDIM • İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ • LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK • LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ • PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ • PERFÜZYON TEKNİKLERİ • SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ • TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ • TIBBİ TANITIM VE PAZARLAMA • YAŞLI BAKIMI • AMELİYATHANE HİZMETLERİ • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ • İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ • SOSYAL HİZMETLER