Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 OKULUMUZA ÖĞRENCİ ALIMI NASIL OLUR?
Okulumuza ;TEOG sınavına göre tercih ve yerleştirme sistemiyle doğrudan öğrenci alınır.Yıllara göre okulumuza giriş puanları ise:  2015 TEOG giriş puanı 365,147 2016 TEOG giriş puanı 373,954 -Okulumuzda, öğrencilerimizi mesleki ve kültür derslerinde alanlarında uzman ve deneyimli branş öğretmenlerimiz yetiştirmektedir. -Öğrenciler 9. sınıfa tüm Anadolu Liselerinde standart olan genel kültür dersleri ile başlarlar. -10.sınıfta kültür derslerinin yanı sıra mesleki alanlarına özgü temel meslek dersleri ağırlık kazanmaya başlar.Öğrenciler Sigortalanır. -11.Sınıfta Dal Eğitimi Başlar. -12. sınıfta dallarında uzmanlık dersleri görmeye ve Haftada 3 gün Devlet Hastanesinde ücretli olarak staj çalışmalarına devam ederler.

3 OKULUMUZDA HANGİ SAĞLIK ALANLARI BULUNUR?
Okulumuzda öğrencilerin 10. Sınıftan itibaren seçebileceği 2017/2018 Eğitim Öğretim yılı için belirlenen; ‘’Hemşirelik Yardımcılığı’’, ‘’Ebe Yardımcılığı’’ ve ‘’ Sağlık Bakım Teknisyenliği’’ alanları bulunmaktadır.

4 Mezun olunduğunda ; Bu alanlardan mezun olanlar kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ; Hemşire Yardımcısı , Ebe Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyeni ünvanı ile çalışmaya başlarlar. Ayrıca ; Üniversiteye geçişte Meslek Lisesi mezunu adayların ,2 yıllık ön lisans bölümlerine yerleştirilmesinde; YGS sınavından alınan ve okul puanı eklenerek hesaplanan yerleştirme puanlarına okuldan gelen puanın yarısı daha eklenecektir.

5 MESLEKİ VE AKADEMİK OLANAKLAR
ÖN LİSANS BÖLÜMLERİ (2 yıllık) LİSANS BÖLÜMLERİ (4 yıllık) Acil Durum ve Afet Yönetimi Ağız ve Diş Sağlığı Ameliyathane Hizmetleri Elektronörofizyoloji İlk ve Acil Yardım İş Sağlığı ve Güvenliği İş ve Uğraşı Terapisi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Odyometri Otopsi Yardımcılığı Diyaliz Fizyoterapi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Sosyal Hizmet Hemşirelik Fizyoterapi Beslenme ve Diyetetik Sağlık Yönetimi Ebelik Çocuk Gelişimi Afet Yönetimi İş Sağlığı Ergöterapi

6 OKULUMUZDA HANGİ SAĞLIK ALANLARI BULUNUR?
HEMŞİRE YARDIMCILIĞI ALANI Hemşire ve en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan; ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık personelleridir.

7 HEMŞİRE YARDIMCISI NE İŞ YAPAR?
a)  Hasta odasının düzenini ve temizliğinin yapılmasını sağlar. b)  Hastanın yatağını yapar. c) Hasta güvenliğinin sağlanmasına yardım eder. ç) Hastanın tedavi planında yer alan ve hemşirenin uygun gördüğü oral ilaçları hastaya verir. d)  Hastanın kişisel bakım ve temizliği ile ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardım eder. e)  Hastanın deri bütünlüğünü gözlemleyerek hemşireye bilgi verir. f)  Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder.

8 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI NASILDIR?
● Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, ● Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, ● Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

9 SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ ALANI
Toplumdaki birey ya da bireylerin bedenen, ruhen kazaya uğraması veya hastalanması halinde, tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle ilk yardım ve acil bakım hizmetlerini uygulayan, hasta, yaralı ya da kazazedenin sağlık merkezlerine ulaştırılmasını sağlayan, Sağlık Bakanlığı’nca tescil edilmiş bir okuldan mezun olan sağlık meslek mensubudur.

10 Sağlık bakım teknisyenliği dalında; aseptik tekniklerine uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma, mesleki temel uygulamalar ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

11 SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ NE İŞ YAPAR?
Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev alır, Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına yardım eder, İlgilendiği hastaların genel durumunda fark ettiği değişiklikleri sağlık meslek mensubuna bildirir, Sağlık meslek mensuplarının belirlemiş olduğu günlük yaşam aktivitelerine yönelik plan doğrultusunda hastaya yardım eder, Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen egzersiz programının hastaya uygulanmasına yardım eder, Kullanılan malzemelerin hazırlanmasına, temizliğine, dezenfeksiyonuna ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder, Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuvara naklini sağlar, Hastanın başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım ve refakat eder.

12 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI NASILDIR?
Sağlık bakım teknisyenleri, özel hastane ve poliklinikler, devlet ve üniversite hastaneleri, özel ambulans servisleri ve özel tıp merkezlerinin acil servis ve yoğun bakım alanlarında iş bulabilirler.

13 EBE YARDIMCILIĞI ALANI
Ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

14 EBE YARDIMCISI NE İŞ YAPAR?
a) Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım eder. b) Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık eğitim programı ile anne-babalığa ve doğuma hazırlık programlarının uygulanmasına yardım eder. c) Gebelik izlemleri süreci dâhil olmak üzere kadının muayeneye hazırlığını yapar. ç)Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gebenin günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olur. d) Doğum sırasında gebenin doğum ağrısı ve doğum korkusuyla başa çıkmasına yardımcı olur. e) Doğum sonrası dönemde; anneye bebek bakımı ve emzirme konusunda yardımcı olur, anne ve bebeğin genel sağlık durumunda fark ettiği değişiklikleri ebeye bildirir.

15 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI NASILDIR?
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI NASILDIR? ● Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, ● Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, ● Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

16 PEKİ BİZ NEREDEYİZ ? ?? Barış Mah. Ağrı Cad. 710. Sok. No:4
(Rıza Ertuğrul ERYILMAZ Anadolu Lisesi Binası 4. Kat) Doğubayazıt/AĞRI Tel: Fax:

17 OKULUMUZU TANITIM FAALİYETLERİ

18

19

20 OKULUMUZU TANITIM FAALİYETLERİ

21 OKULUMUZU TANITIM FAALİYETLERİ

22 OKULUMUZU TANITIM FAALİYETLERİ

23 OKULUMUZU TANITIM FAALİYETLERİ


"DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları