Bilgi Teknolojileri Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AĞ YAPISI İNTERNET AĞLARI.
Advertisements

BBY 302 Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 9 -.
TEMEL AĞ TANIMLARI.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Bilgisayar Ağlarına Giriş
İnternete Nasıl Bağlanırız?
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HATİCE TÜLÜCÜ CEİT 316.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Ünite 11 bilgisayar ağları
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
BİLGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar ve Benzeri Sayısal Sistemlerin Belirli Bir Protokol Altında İşletimde Bulunmasını Sağlayan Sistem BİLGİSAYAR AĞI.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
BİLGİSAYAR AĞLARI Neden var?.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
Internet.
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI
Ünite 11 BİLGİSAYAR AĞLARI
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
BİLGİSAYAR AĞLARI.
1- BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
Başlat menüsü ve öğeleri
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Bilgisayar Ağları.
İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması
Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Ünite : BİLİŞİM OKUR-YAZARLIĞI Konu : Bilişim Teknolojilerinin Günlük Yaşamdaki Önemi Bilgiyi dönüştürme kavramını tanımlar.
Hazırlayan: A. Cemil ELÇİ
ORDU BAŞÖĞRETMEN ANADOLU LİSESİ
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Bilgisayar Ağı Nedir?.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Bilgisayar Ağlarına Giriş
BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik.
YAZILIM 2.Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
CEMİL ŞAHİN Bilişim Tek. Öğrt.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
1- YEREL ALAN AĞI - LAN 2-GENİŞ ALAN AĞI - WAN
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BİLGİSAYAR AĞI NEDİR ? Network(Bilgisayar Ağı), İki veya daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan sistemlerdir..
Sunucu İşletim Sistemleri-1
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
BİLGİSAYAR NEDİR?.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
BİLGİSAYAR AĞLARI Hakan AYHAN Eğt. Bil. formatörü.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Bu Hafta Öğreneceklerimiz
KISAYOL TUŞLARI.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta
BİLGİSAYAR AĞLARI.
İki ya da daha fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı veya iletişimi için bağlanmasıyla oluşan yapıya “Bilgisayar Ağı” denir.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Sunum transkripti:

Bilgi Teknolojileri Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta

Bilgisayar Türleri Ana Bilgisayarlar Ağ Bilgisayarlar Kişisel Bilgisayarlar Dizüstü Bilgisayarlar P.D.A’lar

Ana Bilgisayarlar Ana Bilgisayar: çok hızlı işlem yapabilen kapasiteye sahip olan bilgisayarlardır. Diğer bir adı süper bilgisayarlardır, kulanım alanları bankalar hastaneler, üniversiteler İşlem hızı sayesinde 100’lerce bilgisayar işlem yapabilir.

Ağ Bilgisayarları Çok sayıda bilgisayarın bir yerel ağ ile birbirlerine bağlı olması ve yerel ağ bilgisayarı tarafından kontrol edilmesi olarak tanımlanır

Kişisel Bilgisayar Kişisel bilgisayarlar tek bir kişi tarafından kullanılan makinelere denilmektedir. Kullanım alanları: Evler, ofisler, küçük işletmeler Halk arasındaki adı “PC” olarak tanımlanır.

Dizüstü Bilgisayarlar Diğer bir adı taşınabilir bilgisayarlardır. Ev veya farklı bir ortama gerek duymadan istenilen yerde işlem yapabilme kolaylığı ile bilinir.

P.D.A. ‘lar Kişisel sayısal ajanda olarak kullanılan bilgisayarlardır Büyük şirketler P.D.A ‘lar sayesinde çalışanlarını anlık takip edebilmektedirler.

İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR? Bilgisayar kaynaklarını kontrol eden ve uygulama programlarının yazılabileceği, çalıştırılabileceği tabanı oluşturan sistem yazılımlarıdır. Bilgisayarın donanım kaynakları arasındaki tüm aktiviteleri koordine etmek için gerekli talimatların bir arada çalıştığı programlar setidir.

Genel Klavye Kısayolları CTRL+C (Kopyala) CTRL+X (Kes) CTRL+V (Yapıştır) CTRL+Z (Geri Al) CTRL+A (Tümünü seç) ALT+ENTER (Seçili öğenin özelliklerini görüntüle) ALT+F4 (Etkin öğeyi kapat veya etkin programdan çık) ALT+ENTER (Seçili nesnenin özelliklerini görüntüle) ALT+SEKME (Açık öğeler arasında geçiş yap)

Dxdiag Başlat menüsünden çalıştır sekmesi seçilir. Çalıştır sekmesine “dxdiag” yazılır Karşımıza gelen kutucuktaki seçenekler bilgisayarımızın genel bilgileridir.

ENIAC * Tarihi ilk parçasal bilgisayar. ENIAC, yaklaşık 167 m² bir alana sığıyordu ve ağırlığı 30 tondu yılında Amerika’nın II. Dünya Savaşı'na katılmasıyla birlikte ordu tarafından gizli olarak üretildi 1941AmerikaII. Dünya Savaşı

İlk olarak sadece hesap makinesi olarak kullanılan eniac daha sonra, Daha az isabet hatalı uzun menzilli top ve füzelerin hesaplamalarında kullanılmasıydıfüzelerin

BİLGİ AĞLARI Bilgisayar ağları, iki veya daha fazla bilgisayarın iletişim için birbirine bağlanmasına denir. Bilgisayarlar bu sayede dosyalarını birbirleri ile paylaşabilir, bir yazıcıyı birden fazla bilgisayar kullanabilir, aynı oyun içerisine giriş yapabilir ve bazı programları birlikte çalıştırabilirler.

Bilgisayar iletişimi en kısa tanımıyla bilgi ve servislerin bir iletişim ortamı üzerinden belirli kurallar çerçevesinde paylaşılmasıdır. Kişiler veya gruplar diğerleriyle paylaşmak istedikleri bilgi ve olanakları olduğunda iletişim mümkündür.

GÜNÜMÜZ BİLGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar ağları genellikle boyutuna, kapsadığı alana veya yapısına göre sınıflandırılır. Aralarındaki farklar yavaş yavaş kaybolmasına rağmen aşağıdaki ağ sınıflandırmaları sıkça kullanılır. LAN (Local Area Network) MAN (Metropolitian Area Network) WAN (Wide Area Network)

LAN (Local Area Network) Yerel Alan Ağı Bir bina içindeki veya yan yana yer alan binalardaki bilgisayarların bağlanmasıyla oluşturulan ağlar yerel alan ağları (LAN= Local Area Networks) olarak isimlendirilir. Bu ağda bilgisayarlar birbirleri ile kablolar aracılığıyla bağlantı kurmaktadır.

MAN (Metropolitian Area Network – Metropol Alan Ağı) LAN’den daha geniş ağlardır. Metropolitian olarak adlandırılmasının sebebi genelde şehrin bir kısmını kapsamasındandır. Mesafenin etkin olarak kapsanması gerektiği ve ağa bağlı her bölge arasında tam erişim gerekmediğinden değişik donanım ve aktarım ortamları kullanılır.

WAN (Wide Area Network) Coğrafi olarak birbirinden uzak bilgisayarların bağlanması ile oluşturulan ağlar geniş alan ağları (WAN= Wide Area Networks) olarak adlandırılır. Geniş alan ağı, ( Wide Area Network, WAN), birden fazla cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır. Yerel alan ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan çok geniş ağlardır. En meşhur geniş alan ağı internettir.